Universitatea Politehnica Timișoara își arată disponibilitatea să ajute mediu academic din Ucraina. După ce, cu câteva zile în urmă, întindea o mână de ajutor refugiaților din Ucraina, prin punerea la dispoziție a 120 de locuri de cazare în căminele proprii, Universitatea Politehnica Timișoara lansează o nouă inițiativă pe care și-o dorește generalizată la nivel național…
Cercetătorii au dezvoltat un medicament pentru diabetul de tip 1
Cercetătorii de la Yale au dezvoltat un nou medicament oral pentru diabetul de tip 1. În cadrul testelor efectuate pe şoareci, medicamentul nu numai că a ajustat rapid nivelul de insulină, dar a restabilit şi funcţiile metabolice şi a inversat inflamaţia. Cum medicamentul a restabilit, în cadrul testelor pe şoareci, şi funcţiile metabolice şi a…
Premierul Florin Cîțu la Universitatea Politehnica: Cercetarea trebuie să se facă în universități/FOTO
În cadrul vizitei la Timișoara, premierul român Florin Cîțu s-a întâlnit, în Auditoriumul Centrului de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara cu reprezentanți ai mediului academic, ai mediului economic și cu studenți. Discuțiile au vizat, în principal, zona de cercetare, de finanțare și susținere a acesteia și, implicit, pe crearea de joburi cu valoare adăugată mare,…
Philip Morris International a lansat IQOS 3 DUO în Timișoara
În cadrul viziunii sale pentru un viitor fără fum, compania continuă să investească în cercetare și tehnologii avansate , adaptând produsul la nevoile consumatorilor Philip Morris International, lider mondial în materie de inovație a produselor fără fum, a lansat IQOS 3 DUO, în cadrul IQOS Store din Iulius Mall, Timișoara. IQOS 3 DUO a…
Proiecte de cercetare de milioane de euro, la Universitatea Politehnica
Universitatea Politehnica Timişoara a derulat, în 2017, mai multe proiecte de cercetare în cadrul competiţiilor interne, naţionale sau internaţionale. Sumele accesate prin intermediul acestora sunt de ordinul milioanelor de euro.
La Oncogen va putea fi prevenita aparitia cancerului inca din stadiu embrionar
Centrul Oncogen din Timişoara lucrează cu parteneri din Ungaria la un proiect prin care părinţii cu risc de îmbolnăvire de cancer vor putea avea copii care să nu fie afectaţi de boală. Se va lucra pe embrioni, iar cei care prezintă risc de transmitere a îmbolnăvirii vor putea fi eliminaţi.
Cate 1.000 de euro premiu pentru cei mai buni tineri cercetatori de la Politehnica
Universitatea Politehnica Timişoara a acordat premiile „Excelență în cercetare”. Acestea au revenit unor tineri care au obținut rezultate remarcabile în anul universitar 2016-2017.
La OncoGen se cauta leac contra alergiei la ambrozie. Proiect de 2 milioane de euro
Cercetătorii de la Centrul OncoGen din Timișoara caută, sub coordonarea unui austriac, un vaccin contra alergiei la ambrozie. Aceasta afectează din ce în ce mai mulți timișoreni, care au de tras luni bune din an din cauza acestei plante extrem de răspândite. Mai durează, dar primii pași au fost făcuți, iar rezultatele sunt încurajatoare.
Dreptate tarzie pentru cei ucisi fiindca au vrut sa scape de comunism. Societatea Timisoara se implica
Mii de români au încercat, de-a lungul vremii, să fugă de comunism. Unii au reușit, alții, nu. Poveștile lor vor fi scoase la lumină, întru neuitare, grație unui proiect semnat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului din România, Platforma pentru Memorie și Conștiință Europeană şi Societatea Timişoara.
600 de oameni vor primi diete personalizate in urma unui proiect derulat de UMF
Timp de trei ani, specialiştii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara vor încerca să găsească soluţii individualizate pentru mai mult de 600 de oameni care suferă de obezitate.
Sute de academicieni si cercetatori din toata lumea vin in aprilie la Timisoara
Timișoara va găzdui un eveniment academic de mare anvergură. Este vorba despre conferința „Diaspora în Cercetarea Științifică și Învățământul Superior din România – Diaspora și prietenii săi”, organizată sub patronajul președintelui României. În orașul de pe Bega vor ajunge aproximativ 800 de cercetători din toate colțurile lumii.
Centru de cercetare pentru prevenirea cancerului la gravide, la Timisoara
Aparatură de ultimă generație și centru de cercetare exclusiv pentru gravide: toate sunt acum la dispoziția pacientelor care ajung la Spitalul Municipal. Centrul Health Research Network a costat peste 11 milioane de lei, bani proveniți în cea mai mare parte din fonduri europene.
UVT, nominalizata la un nou premiu pentru excelenta in cercetare
Universitatea de Vest Timișoara a fost nominalizată la prestigiosul premiu Scopus Awards Romania, care onorează cei mai bun cercetători. Instituția din orașul de pe Bega este una dintre cele trei nominalizate de anul acesta.
Universitatea de Vest, premiata de… masoni!
Spirit creator, inovator și inventiv! Acestea sunt câteva dintre elementele promovate și răsplătite la Galei Premiilor Marilor Loje Naționale. Universitatea de Vest din Timișoara se numără printre instituțiile care au fost recompensate, și nu cu un premiu, ci chiar cu două!
Centru de medicina genomica de sase milioane de euro, la Medicina
Timișoara ar putea să aibă, din toamna acestui an, unul dintre cele mai performante centre de medicină genomică din România și chiar din estul Europei. În orașul de pe Bega vor exista aparate ultraperformante, unice în țară, care vor facilita cercetarea din domeniul geneticii și al bolilor rare.
Vin banii pentru Centrul de Terapii Genice… dar nu se stie cand
Centrul de Terapii Genice și Celulare în Domeniul Cancerului Oncogen va primi, teoretic, banii de care are nevoie pentru a putea funcționa. Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, spune că are promisiuni de la Ministerul Dezvoltării pentru 12 milioane de euro, destinați dotărilor. Cu toate acestea, Bojin încă nu știe când vor ajunge banii.
A costat 12 milioane de euro, dar nu poate fi deschis: Centrul de Terapii Genice nu respecta standardele
Se întâmplă în România: inaugurarea Centrului de Cercetare în Domeniul Cancerului de la Timişoara a fost amânată din nou. „Camera albă”, unică în România, nu este finisată aşa cum trebuie. Centrul ar fi trebuit deschis încă de anul trecut și acum beneficiarii lui sunt în pericol să piardă o finanțare de aproape nouă milioane de euro.
Super-centru de cercetare, la Municipal
Spitalul Municipal va avea, în aproximativ un an şi jumătate, un centru de cercetare medicală de prevenire a cancerului şi a bolilor congenitale în perioada perinatală. Acest lucru este posibil printr-un proiect de aproximativ 2,5 milioane de euro co-finanţat din bani europeni.
Cinci milioane de euro pentru Clinica „Odobescu”
Cinci milioane de euro pentru modernizarea Ambulatoriului Clinicii de Obstetrică-Ginecologie „Odobescu” și înființarea unui centru de cercetare pentru prevenirea cancerului şi a bolilor congenitale în perioada perinatală. Suma provine, în cea mai mare parte, din bani europeni.
Cercetare aplicata finantata prin ARTIE
Programul ARTIE (Applied Research, Technological Innovation and Entrepreneurship), al Fundației Româno-Americane, al cărui obiectiv general este de a „constitui o comunitate de cercetători și antreprenori inovatori în vederea dezvoltării de tehnologii de ultima generație, aplicații vandabile și noi afaceri cu impact social și economic transformațional”, a fost lansat la 23 aprilie 2013 și are un buget total de peste 600.000 USD.
- 1
- 2