Criza imunoglobulinei a atins cote maxime. Mii de pacienți suferă de luni de pe urma lipsei acestui tratament de luni bune, iar Ministerul Sănătății a declanșat Mecanismul European de protecție civilă pentru a asigura cantitatea necesară de imunoglobulină. Otilia Stanga, mama unei fetițe de 12 ani din Timișoara, pe nume Maia, care necesită tratament cu imunoglobulină, spune că se puteau lua măsuri mult mai devreme.
Mama unui copil afectat de criza imunoglobulinelor: Autoritatile se joaca ping-pong cu viata pacientilor
Maia are 12 ani și de 209 zile nu și-a mai primit tratamentul pe care, teoretic, ar trebui să i-l asigure statul român. În România însă, imunoglobulinele au fost retrase de pe piață în iulie 2017 și, de atunci, a curs cu promisiuni neonorate. Mama Maiei are un nou mesaj dur pentru autorități.
Dupa 6 luni, Ministerul Sanatatii a reusit sa faca rost de 1.000 de doze de imunoglobulina
Pacienții care așteaptă de luni întregi tratamentul cu imunoglobulină primesc o gură de aer. Nu se știe dacă ajunge la toți, dar Ministerul Sănătății a anunțat că au intrat în țară 1.000 de doze de imunogolobulină pentru tratamentul imunodeficiențelor primare. În luna decembrie, în România s-a înregistrat un deces din cauza lipsei de imunoglobulină.
Criza imunoglobulinelor a ucis primul roman. Ministerul Sanatatii continua sa minta pacientii
O femeie a murit sâmbătă la Spitalul Județean din Alba Iulia, din cauza lipsei de imunoglobulină. Este primul deces în rândul românilor care suferă de imunodeficiențe primare, pe care Ministerul Sănătății îi minte și îi ignoră cu bună știință de aproape 5 luni.
Ar trebui sa tragem la sorti cine traieste si cine moare? Statul roman isi bate joc de sute de pacienti cu o boala rara
Cum alegi cine trăiește și cine moare? Cinic, asta le propune, indirect, Ministerul Sănătății românilor care suferă de imunodeficiențe primare, care nu mai beneficiază de patru luni de tratament. Maia, o fetiță de 12 ani din Timișoara, este unul din cei doar câteva sute de cetățeni români pe care statul îi ignoră cu bună știință.