Nicolae Robu se războiește din nou cu criticii pe Facebook. Prin intermediul unei noi postări, primarul Timișoarei atacă toate contestările lansate de criticii administrației pe care o conduce de ani buni. Edilul de pe Bega spune că în relaţia cu aceștia demontează „clişee”.
„Cât de înclinați suntem să operăm cu clișee!”, este titlul ultimei postări lansate în mediul virtual de către primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Aici, edilul-șef prezintă aceleaşi date pe care le aduce în faţa opiniei publice de o perioadă mai lungă, combătând ceea ce el numeşte „clişee”. El se referă la fonduri europene, la evoluţia fulminantă a Timişoarei, comparativ cu alte oraşe similare, dar și la calitatea aerului. Dar, poate cel mai interesant clişeu pe care primarul îl combate este unul referitor la modul de îmbinare al straturilor de flori de pe raza oraşului. Robu ne arată că se pricepe la îmbinarea culorilor florale, respectiv că verdele merge foarte bine cu albastrul!
„Zeci de ani la rând combinația de culori verde cu albastru era considerată de prost gust. Și toată lumea lua asta ca pe ceva sfânt, nepunându-și nimeni problema că natura e plină de superbe flori cu petale albastre și frunze verzi. Până într-o zi când cineva a spus stop! Verdele merge foarte bine cu albastrul! Și a pus astfel punct unuia dintre cele mai longevive clișee”, spune Nicolae Robu pe Facebook.
De asemenea, primarul se leagă de cei care contestă modul perfect în care primăria a abordat problema fondurilor europene. Conform afirmaţiilor primarului, instituţia pe care o conduce nu a ratat absolut nicio finanţare cu bani de la Bruxelles.
„Că Timișoara n-are proiecte europene. Fals: (i) Timișoara a implementat 35 din 35 proiecte pe fonduri europene în perioada 2012-2016, fiind singurul oraș din țară -singurul!- cu proiecte multe și fără niciun rateu! (ii) Timișoara are depuse pe noul exercițiu european 68 de proiecte -câte nu are niciun alt oraș!-, totalizând peste 490 milioane euro -cât nu totalizează nici pe departe niciun alt oraș!-; 42 din cele 68 de proiecte au fost deja aprobate, celelalte sunt încă în analiză”, mai subliniază Robu, care luptă cu clişeele.
Totuşi, nu putem remarca faptul că perfecţiunea amintită nu e chiar atât de „perfectă”. Un bun exemplu în acest sens este proiectul prin care primăria cerea bani „retroactiv” pentru Armoniile obţinute prin reşaparea vechilor tramvaie nemţeşti, proiect pe care muncipalitatea l-a ratat cu brio.
Comentarii prin facebook