Mediul de afaceri românesc şi-a pierdut mare parte din atractivitate, o arată datele oficiale referitoare la înfiinţarea de noi întreprinderi. Cele mai afectate sunt marile centre economice ale ţării, inclusiv Timişul. Aici, numărul de noi operatori economici înfiinţaţi este mai mic decât în perioadele precedente.
Nu se mai deschid noi firme, apetitul investiţional nou al românilor din principalele centre economice ale României dispare încet, dar în alte zone, mai puţin dezvoltate, există încă interes. Aceasta arată că în părţile dezvoltate economic există o anumită saturaţie în acest domeniu. În prima jumătate a anului 2019 au fost înregistrate 77.940 de firme, față de 71.473 în același interval al anului precedent, arată datele Oficiului Registrului Comerţului.
Timişul urmează trendul naţional şi numărul de întreprinderi noi este în scădere, chiar dacă ritmul scăderii s-a mai temperat. Cu aproape un procent mai puţine firme au fost deschise în primele şase luni ale acestui an, comparativ cu aceiaşi perioadă din anul trecut. Astfel, au fost efectuate 3.340 de înmatriculări de noi firme şi persoane fizice autorizate. Cele mai multe au fost pentru persoane fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice, 68 întreprinderi individuale şi 52 de întreprinderi familiale. Spre deosebire de alte judeţe, Timişul a avut şi cinci societăţi comerciale pe acţiuni.
Comentarii prin facebook