Timp de o lună, începând din această săptămână, 15 studenți militari își desfășoară stagiul de practică la Timișoara, la Spitalul Militar. Tinerii sunt studenți de la Institutul Medico-Militar din București și Târgu Mureș, care efectuează stagiul de practică medicală la spitalul din orașul de pe malurile Begăi.
„Le urăm bine ați venit și revenit, bucurându-ne că ați ales spitalul nostru pentru a dobândi și perfecționa competențele necesare unui medic, sub îndrumarea colegilor noștri”, transmit cei de la Spitalul Militar Timișoara.
Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara a fost în prima linie din anul 1754, fiind construit ca o „datorie morală a armatei austriece față de populația timișoreană”. Pentru a veni în sprijinul pacienților a fost înființat Compartimentul Primiri Urgență. Prin C.P.U. spitalul asigură primul ajutor şi asistenţă medicală de urgenţă persoanelor a căror stare de sănătate este critică. Pacienții intrați prin C.P.U. sunt investigați și diagnosticați și cu ajutorul liniilor de gardă permanente.
„Deși prioritari sunt angajații din cadrul structurilor Ministerului Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Protecție și Pază, Ministerului de Justiție, Administrația Națională a Penitenciarelor, familiile angajaților, pensionarii militari, veteranii de război din județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Timiș, în cadrul Spitalului nostru nu se face distincție între militari și civili, motiv pentru care s-a încheiat contract și cu Casa Națională de Sănătate”, transmit reprezentanții spitalului.
În cadrul spitalului există următoarele linii de gardă continue pe specialităţi clinice si paraclinice:
- Secţia clinică medicină internă;
- Secţia anestezie şi terapie intensivă;
- Laboratorul de analize medicale;
- Laboratorul de radiologie şi imagistica medicală.
- Liniile de gardă la domiciliu sunt:
- Secţia chirurgie generală;
- Secţia ortopedie şi traumatologie.
Comentarii prin facebook