Aroganţele pluritalentatului domn Robu. Pe ce se bazează?

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

La finalul săptămânii trecute, într-o conferinţă de presă, primarul Nicolae Robu a afirmat că, fie un tur de scrutin, fie două, el tot va câştiga încă un mandat de primar. El a afirmat că are un grad de favorabilitate în rândul timişorenilor mai mare decât oricând. Despre contracandidaţii săi, Robu a spus că trebuie să arate că au făcut ceva în viaţă – ca el, evident – nu poveşti.Ce predictibilitate poate da un om care nu poate prezenta realizări?Trebuie să te prezinţi la timpul trecut, să spui ce ai făcut, după aia să vorbeşti la viitor, ce îţi propui să faci”, a mai comentat Robu, vizat fiind, în primul rând Dominc Fritz, candidatul USR la primărie.

Acum, parafrazând celebra nedumerire “moromeţiană”, pe ce s-o fi bazând primarul când este atât de sigur de victorie? Pe “realizările” din primele două mandate? Două pasaje şi tot atâtea poduri lărgite? E adevărat, s-a investit ceva în drumuri, dar e destul? La 300 de milioane de euro buget anual plus posibilitatea accesării fondurilor europene, nu e cam puţin? Da, dacă vine comparaţia cu fostul primar, Robu este câştigător detaşat. Dar dacă e vorba de potenţialul Timişoarei, e mult prea puţin.

Nu intru foarte mult în amănunte, va veni şi vremea bilanţurilor, dar Timişoara nu are nici acum un Plan Urbanistic General (PUG), nu are “Registru verde”. Se construieşte haotic pe baza unor PUZ-uri, PUD-uri sau autorizaţii cel puţin discutabile, obţinerea lor fiind o temă pentru procurori. (Şi chiar a demarat o astfel de anchetă, implicaţi fiind inclusiv copiii primarului Robu.) Ca atare, e foarte posibil, ca la vară Robu să vină cu aceleaşi promisiuni precum în urmă cu opt ani: parcări, stadion, sală de sport, bazine, muzeu al revoluţiei, spitale etc, etc.

Pe ce se mai bazează? Robu ne mai spune că este un luptător şi un învingător înnăscut, un alt atu pentru a câştiga alegerile. “Dincolo de forța, de puterea pe care o arăt în muncă și în luptele pe care am a le duce -da, lăsând modestia la o parte, chiar sunt foarte puternic, de exemplu atât de puternic încât duc nedreptăți, duc ingratitudini, duc trădări, lovituri fizice chiar -a se vedea multiplele accidentări la fotbal, unele chiar grave (!!!)”, scria vineri pe Facebook.

El tot timpul spune că a câştigat toate alegerile la care a participat. Aşa o fi? Prima sa competiţie electorală a avut loc în 2008, când a candidat pentru PNL, partid aflat la guvernare la acea oră, pe un colegiu de Senat în Timişoara. A fost însă învins destul de convingător de fostul primar Viorel Oancea (la acea vreme PDL), care obţinea 35,81% din voturi, faţă de Robu – 29,02%. Sistemul electoral i-a permis însă să ajungă senator de pe locul II.

Pe ce se mai bazează? Pe cifre, pe trend? În 2012, Robu a câştigat alegerile pentu funcţia de primar, obţinând 55.422 de voturi. Patru ani mai târziu, obţinea doar 41.531 de voturi, ceea ce însemna o scădere considerabilă. Nu mai spun că, în lipsa unor candidaţi valabili, prezenţa la vot a fost de 28,3%. Aşadar, Robu a fost ales de aproximativ 15% dintre timişorenii cu drept de vot. Între timp, apetitul timişorenilor pentru vota a crescut foarte mult, la europarlamentare ajungând la 59,74%. La o asemenea prezenţă, pe ce scor se va baza oare Robu?

Şi pe ce oare se mai bazează? Pe “brigăzile” de interlopi din oraş, bine conectate la primărie şi cărora le convine de minune actuala stare de fapt din oraş? Au cam fost destructurate.

Pe panegiricile pe care şi le scrie aproape zilnic la persoana întâi? Parafrazându-l pe Abraham Lincoln, poți să minți un om tot timpul și pe toată lumea un timp, dar nu poți să minți toți oamenii tot timpul.

În fine, pe ce se mai bazează? O altă frecventă laudă a sa se referă la cariera academică, o carieră care l-a dus până în academia PSD-istă a lui Ion Iliescu. Iată însă ce spune, într-un comentariu, un fost student despre profesorul său Nicolae Robu: “Dl Robu îşi arogă atâtea merite absolut fără acoperire: este un cadru didactic care întârzie f mult, vorbeşte la telefon în timpul cursului, ţine cursuri depăşite şi ca să fie cool lasă studenţii să copieze la examen. Dacă vreţi să vedeţi care este nivelul lui, căutaţi pe Google Scholar şi comparaţi cu alte cadre didactice. O treime din „activitatea lui de cercetare” constă din cursuri tipărite, cel mai adesea traduse „mot à mot”. Apoi prodigioasa lui activitate de cercetare constă din coautor al unor lucrări scrise de familia Vasiu (de la Electronică) şi, în ultimii ani, dna Tivadar şi fiica-sa. Când am ajuns la un master în Europa şi am văzut care e diferenţa de nivel de abordare a OOP (Java), cea mai tare paradigmă de programare, făcută în România cu Robu şi respectiv cu profesorii de aici, am realizat cât de mic este dl Robu şi cât de mare se dă.”

Chiar nu mai au rost comentarii aici!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

Nelu a spus: (ianuarie 20th, 2020 at 16:41 )

Doar cine sta in casa nu stie toate astea. Omul e un mare NIMIC. Cand ajungi sa te lauzi singur toata ziua, e clara treaba.

Poli a spus: (ianuarie 21st, 2020 at 09:13 )

Ce nu deduc multi din acest articol e ca Lae Robu stie ca s-a terminat era lui si realizeaza ca nu va mai prinde un mandat la primarie. Tot ce afirma au rol de afrodisiace. Pana acum avea ascuns contul de Google Scholar sa nu se vada ce mic e. Acum insa simtind ca nu mai are sanse la primarie vrea sa mai ramana la Poli, desi are varsta de pensie. Cum? Aplica, cel mai probabil impreuna cu fiica-sa, pentru un grant de cercetare. Pentru a putea aplica trebuie sa aiba public afisata statistica Google Scholar. Cum acum e PNL-ul la guvernare, cand se analizeaza aplicatia de grant, cei de-a acolo vad si numele membrului PNL, Robu, si il accepta, chiar daca activitatea lui e nula. Asa prinde doi iepuri dintr-o lovitura: ii asigura fetei grant de cercetare, care o favorizeaza la promovare, iar el mai poate fi tinut profesor si dupa varsta de pensionare pentru ca „are grant”, deci e activ „stiintific”.

Corto Maltese a spus: (ianuarie 23rd, 2020 at 10:57 )

Nicolae Robu a câștigat alegerile din 2012 pentru că timișorenii erau sătui de baștanul de dinaintea lui, Ciuhandu, care a dat orașul pe mâna țiganilor. Și lumea chiar a crezut că Robu era un universitar organizat, eficient, și așa mai departe. Când colo, se dovedește a fi un egolatru narcisist, incapabil să coopereze cu alții, nu știe (sau nu vrea) să joace în echipă. Are realizări modeste, în schimb a provocat destule pagube orașului, între care și defrișarea fără niciun sens și justificare a Pieții Libertății. Obtuzitatea acestui personaj jalnic îl scoate automat din competiție pentru un nou mandat. Nu-l va avea! Mai ales că deja există un contracandidat credibil. Sper ca Robu să piardă și să se ducă înapoi în anonimatul din care a venit. Să-și mănânce pensia în liniște și să ne lase în pace.

Tic-tac a spus: (ianuarie 26th, 2020 at 17:03 )

Cariera administrativa, dar mai ales cea didactica a acestui individ paranoic trebuie sa se sfarseasca in acest an! Daca cineva il va mentine ca si cadru universitar, pe un om a carui activitate de cercetare stiintifica si didactica este nula, va face un mare deserviciu Universitatii Politehnica Timisoara, tocmai in anul in care va sarbatori 100 de ani de la infiintare. Acest cineva nu poate fi decat Senatul UPT, iar presedintele celui mai slab Senat din istoria universitatii nu este altcineva decat Vasiu, un individ sters fara personalitate, dar imbacsit de rautate. Din batalia pentru rectorat din anu 2012 dintre Serban si Vasiu (Robu), ca urmare a fuzionarii PDL cu PNL, Universitatea Politehnica din Timisoara s-a ales doar cu …..”pupat Piata Operei (Victoriei)” daca-l parafrazam pe nenea Iancu. Dupa parerea mea, analizand decaderea in care a intrat UPT, e posibila si aceasta mizerie.

Tzac-tzac a spus: (ianuarie 26th, 2020 at 20:58 )

Din pacate nu toti timisorenii sesizeaza ca acest mascarici cazut in delir fabulator a devenit nociv pentru oras prin diversele traznai care-l lovesc. Acum s-a luat la lupta cu garajele oamenilor. Ce e grav aici e faptul ca nea Lae-Drujba taie si toti pomii dintre blocuri eliminand astfel sursele de umbra si oxigenare a a orasului. A obtinut vreo autorizatie pentru taiatul de pomi ? Se gandeste vre-un om la cat de cald va fi vara in casele ? Cand vor creste alti pomi in schimb ? Va stimula Robu arbustii neplantati inca cu viagra folosita de el pentru freza ? Poate ati uitat de palmieri, zebra sinucigasa, antibaby pentru ciori, … Si despre lacomia sa: este membru de onoare a Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, un srl facut smechereste intre prieteni, care da (am auzit) vreo 2000/luna/pe viata. Membru de onoare pentru ca la opera stiintifica …

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis si Nicolae Robu

Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Top