Nicolae Robu încearcă să găsească justificări pentru hemoragia de personal care a apărut brusc, marţi dimineaţa, la Spitalul CFR, când 13 asistente şi infirmieri au plecat în bloc de la unitatea medicală. Totuşi, el insistă că nu e corect ce au făcut, amintind în acest scop efortul depus de personalul medical de la „Victor Babeş”.
„Nu cred că e în regulă să dezertăm pe timp de război”, spune primarul Nicolae Robu, care neîntrebat de nimeni, în cadrul conferinţei de presă de marţi, a vorbit despre situaţia de la Spitalul CFR, unitate medicală care ar urma să devină una pentru tratarea pacienţilor COVID 19. Edilul şef spune doar că cei mai slabi de înger trebuie ajutaţi.
„Am fost informat că 10 infirmiere și 3 asistențe au anunțat că își dau demisia, pentru că lor le e teamă că au acasă copii, au părinți în întreținere. Eu nu cred că e în regulă să dezertăm pe timp de război. Trebuie să procedăm cu înțelegere și să încercam să îi încurajăm pe cei care sunt mai slabi de înger. Îi îndemnăm să se uite la confrații lor de breaslă. Eu pot dau exemplu Spitalul Victor Babeș, acolo e vorba de dăruire și competență. Cum spune domnul Musta, doamna manager Voichița Lăzureanu, toți își fac datoria acolo. Ei au făcut dovada și a competenței, prin faptul că au reușit să însănătoșească un număr mare de oameni. Sunt și pierderi de vieți omenești, oameni cu comorbidităţi, care nu au mai putut fi salvați”, a declarat Robu.
Dimineaţa, după ce a apărut situaţia neplăcută, şeful spitalului recunoştea că unitatea medicală nu a primit de la autorităţi absolut niciun fel de materiale de protecţie a personalului https://debanat.ro/2020/03/coronavirus-asistente-si-infirmiere-demisie-in-bloc-de-la-spitalul-cf-timisoara_290709.html , tot ce există în spital venind prin intermediul donaţiilor.
Cu materialele de protecție stăm bine, deocamdată, doar din sponsorizări și donații, de la autorități avem doar promisiuni”, a spus, marţi dimineaţa, Marius Ciprian Olaru, directorul Spitalului CFR Timișoara.
Comentarii prin facebook