Schengen-ul, Turtucaia lui Iohannis. Cronica fotbalistică a unui dezastru

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Cei care cunoaşteţi fenomenul, în mod sigur ştiţi genul acela de faze la fotbal, când o echipă trimite intenţionat balonul în afara terenului, fiindcă un jucător este căzut la pământ. În 99% din cazuri, mingea este retrimisă echipei care a dat-o în aut. E o regulă nescrisă a fairplay-ului. În 1% din cazuri (Dan Alexa ştie!) mingea nu este returnată. Rarisim, din astfel de faze se dă şi gol. Cam aşa a pierdut România „meciul” mai mult decât decisiv pentru Shengen, la diferenţă de un singur „gol”. Gol perfect regulamentar, dar unfair. Că tot suntem într-o perioadă în care fotbalul domină mapamondul.

Ca la orice meci cu un astfel de deznodământ, umează lamentări, acuze la incorectitudinea adversarilor, la arbitri, la soartă, la terenul de joc, la ghinion, se ajunge chiar şi tot felul de teorii conspiraţioniste. Asta în condiţiile în care, ar trebui s-o recunoaştem, arbitrii mai degrabă ne-au avantajat, iar spectatorii au fost cu noi. La români e însă o chestiune istorică, în cazul unui eşec, toţi sunt vinovaţi, în condiţiile în care noi suntem perfecţi. Dar perfecţi eram dacă am fi dat un gol mai mult decât adversarul, chiar dacă acesta a marcat dintr-o fază discutabilă. Dar oare am fost chiar aşa de perfecţi?

Foarte probabil puteam preîntâmpina eşecul, dacă antrenorul studia mai mult adversarul, constatând astfel că acesta a mai marcat sau a mai încercat să înscrie din astfel de faze. Dar antrenorul (Klaus Iohannis) n-a ieşit din autosuficienţa, jemanfişismul şi comoditatea proverbiale şi n-a studiat nicio clipă jocul adversarilor. Ca să nu mai spun despre echipa pe care a trimis-o în teren.

Începând cu un „playmaker” şi căpitan de echipă, un anume Nicolae Ciucă. Căpitan care nu doar că n-a reuşit un dribling în tot meciul, dar nici măcar o pasă mai răsărită, o centrarea, ceva. Nu puţine au fost fazele în care s-a încurcat în minge. Vârf de atac un anume Aurescu. Băiat muncitor, nu-i vorbă, dar fără niciun efect, fără calităţi tehnice şi, în ultimă instanţă, fără acea charismă a vârfurilor de atac. Da, nu avem un Van Basten, din acest punct de vedere, dar nici nu-l trimiţi pe Coraş „Dulapul” în teren. Sigur, i-au lipsit şi pasele decisive.

Apărarea a fost ţinută de Lucian Bode, un rudimentar, un ciomăgar amintind de Bumbescu, şi fără minime cunoştinţe. Nici măcar nu loveşte corect balonul. De ce i-a băgat antrenorul pe aceşti indivizi în teren, când pe banca de rezerve avea unii mult  mai pregătiţi, de exemplu un Bolojan de la Oradea? Fiindcă s-au dovedit cei mai obedienţi la antrenamentele stupide pe care le ţinea. Asta când se deranja să vină antrenamente.

Astfel că, deşi aveam o imensă şansă istorică să câştigăm, dată mai ales de „meciul” din Ucraina, am pierdut din nou. Chit că am avut şi arbitrii şi publicul alături. În mod normal, în loc să o tot dăm acum înainte cu incorectitudinea adversarilor, ar trebui să ne uităm puţin în oglindă, să vedem cum am jucat. În mod cert, acest lucru nu se va face. Antrenorul se va duce la ski, din nou automulţumit de eşecul pe care îl va pune pe spatele altora. Echipa nu va schimba pe acelaşi motiv că am pierdut din cauza unui gol dubios. Pardon, cică în mai 2023 se aşteaptă schimbarea căpitanului Ciucă, acesta urmând să fie înlocuit cu Ciolacu. Din lac în puţ. O glumă proastă, atâta timp cât e nevoie de o reconstrucţie din temelii.

P.S. Scuze, dar nu-mi vin în minte acum playmakeri atât de slabi, încât ca să-i compar cu Ciucă şi Ciolacu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Poli 21 a spus: (decembrie 8th, 2022 at 16:49 )

Mai ino, se vede de la o posta ca esti habarnist si la fotbal si in politica, asta daca nu tinem cont de pupaturile date unui cur numit usr.

George a spus: (decembrie 8th, 2022 at 20:59 )

@Puli2, ce are USR -ul cu mărețul eșec al celor adorați și pupați peste tot de tine? Tu ești un caz medical, ai impresia că te persecută USR -ul. De fapt și de drept, tu ești un rroman verde, exact cum spunea autorul. Întotdeauna alții sunt de vină, rromanii sunt cei mai…..cei.

Tristețe mare, monșer! Da' le-o reperează bugetul pe 2023! a spus: (decembrie 8th, 2022 at 22:46 )

Pun pariu că Iohannis nu știe nici unde e Turtucaia, nici ce s-a întâmplat acolo. Pentru el, neadmiterea în Schengen este aproape la fel de dezastruoasă ca amânarea unei curse spre Miami.
Dacă urmăriți declarația lui de presă, veți vedea că nu prea are sânge-n pix să țipe la Austria, ci la „lipsa consensului”! Parc-am mai avut unul care ne tămâia cu consens, pe la începutul anilor 1990. Cred că-l chema tot Clown Ioanis.
Nici Ponta n-a scăpat ocazia de a ne da palme, deși el are la activ un eșec și mai mare: oprirea Chinei la Dunăre, în Serbia, la două cupe de excavator de zăcămintele de metale neferoase din Carpați. Din fericire pentru noi și din nefericire pentru bunăstarea stră-stră-stră-strănepoților lui.

TM a spus: (decembrie 9th, 2022 at 06:01 )

@poli 21 : te recunosti in povestire ?

Un USR-ist a spus: (decembrie 9th, 2022 at 09:54 )

Măi, lăsați-l în pace pe Puli21, că odată ni-l aduce pe Tibi ( apropo, pe unde mai esti ? ).

cris a spus: (decembrie 9th, 2022 at 10:09 )

nea puli, zis si nea vili soso, e un gay batran, care se hraneste din pulanele inotatorilor de la maesters. in afara sa fie un mare sugaci, consuma aerul aiurea!

antiVrajeala a spus: (decembrie 9th, 2022 at 14:00 )

„Vinovat … pauza … este .. pauza.. PeeeSeeDeee… si Dragniaaaa! ” a zis dūlapūl sasesc, cū ūn ūsor retard, dūpa care si-a lasat crosele de golf si si-a lūat schiūrile pentrū o excūrsie in Aūstria la prietenii sai de la banca aia, firma ailalta de tocat paduri, firma aia de petrol si gaze, firma aia de masini nemtesti(care cūmva tot castiga licitatii) inregistrata tot in aūstria etc. A facūt cinste, probabil cū banii incasati din chiriile lūate de la minūnata banca mentionata al carei ceo protesta impotriva gūvernūlūi pe case sparlite cū „acte”. Cand votezi #ghinion, patzashti!!!
Vedem noi ce se mai schimba pana sa intram in schengen, ca referitor la secūrizare granite nū are ce sa se mai schimbe, deci ce se schimba, aia e ce trebūia facūt, poate ceva cū energia, poate cū lemnūl, poate renuntam complet la suveranitate, stiū si eū … 🤪

#idiocracy

werner a spus: (decembrie 11th, 2022 at 11:59 )

Austria are dreptate..migrantii trec pe la noi prin tara fara sa fie inregistrati / numarati…
Statul nu este in stare sa numere populatia romana…buletinele expira la copii cand implinesc 18 ani…Nu sunt putini care ajung la aceasta varsa si nu mai e nimeni cine sa-i primeasca in spatiu…se trezesc fara buletin…
tot asa sunt persoanele far adapost, saracii la care la fel le expira buletinul…etc..
Statul nu vrea sa stie de persoanele astea sarace fiindca trebuie sa le dea ajutor social, trebuie sa se ocupe sa le asigure un minim de trai…
Recensamantul a fost facut asa de dragul de a fi facut…Nici in Timisoara nu se stie exact numarul populatiei..cate scoli ar fi nevoie..cate gradinite…E mai bine pt stat ca sa nu stie ca atunci nu mai are nici obligatii!!!
Toti cei fara buletin valabil la intrare in schengen a romaniei ar parasi tara pt un trai mai bun decat aici in Romanaia!!! Migrantii fac la fel, nici unul nu vrea sa ramana in Romana!!!
Asta este motivul adevarat ca nu intram in schengen….
Chiar nici un politicean nu putea sa dea vina pe tarile care primesc si ajuta migrantii?!? daca ei nu ar primi migranti, nici pe la noi nu ar trece nici unul…doar romanii fara buletin ar mai fi problema….

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Primăria bate palma cu propriile departamente. Timpark și Poliția Locală vor confisca vehiculele ce transportă deșeuri ilegal

Primăria Timișoara semnează protocoale cu propriile departamente, pentru a putea să rezolve mai rapid problema mașinilor care sunt folosite la transportul ilegal de deșeuri. Oficial, parteneriatul semnat cu Poliția Locală și Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice TIMPARK a fost pus la punct ”pentru a descuraja fenomenul abandonului de deșeuri”. Consilierii locali...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria bate palma cu propriile departamente. Timpark și Poliția Locală vor confisca vehiculele ce transportă deșeuri ilegal
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Leii pleacă la Ploiești cu 2-0 la general şi mai au nevoie de o victorie

Seria SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara – CSM Ploiești, din play-out-ul Ligii Naționale, se mută în Prahova. După ce și-a consumat primele două episoade la Arad și Timișoara, seria „trei din cinci” continuă la sala Olimpia din Ploiești. Rezultatele de săptămâna trecută, 72-65 și 74-69, au fost cele mai strânse din totalul de patru înfruntări...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leii pleacă la Ploiești cu 2-0 la general şi mai au nevoie de o victorie
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cristian Moș se pregătește să candideze la președinția CJ Timiş, ca iepure al PSD, susţin cei din USR Timiş. Cei din USR mai sugerează că Moş a fost şantajat de PSD Timiş pentru a critica în termeni foarte duri filiala condusă de Dominic Fritz. În schimb, Forţa Dreptei sugerează că Moş şi-a negociat la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul USR şi Forţa Dreptei reacţionează la “dezertarea” lui Cristian Moş: Se pregăteşte să candideze la președinția CJ Timiş, ca iepure al PSD
Primăria Timișoara semnează protocoale cu propriile departamente, pentru a putea să rezolve mai rapid problema mașinilor care sunt folosite la transportul ilegal de deșeuri. Oficial, parteneriatul semnat cu Poliția Locală și Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice TIMPARK a fost pus la punct ”pentru a descuraja fenomenul abandonului de deșeuri”. Consilierii locali...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria bate palma cu propriile departamente. Timpark și Poliția Locală vor confisca vehiculele ce transportă deșeuri ilegal
USR a rezolvat în timp record problema înlocuirii demisionatei Ana Munteanu din Consiliul Local Timișoara, iar înlocuitorul acesteia a depus jurământul pe postul preluat în cursul zilei de luni. Partidul rămăsese cu un consilier local în minus în CLT, în februarie, după ce controversata Ana Munteanu și-a dat demisia de pe postul oferit de alegători,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Înlocuitorul Anei Munteanu a depus jurământul pe locul rămas liber în consiliul local
Finalizat în urmă cu patru luni, primul spital construit în România din fonduri private, nu poate fi încă deschis din cauza unor proceduri birocratice, lucru care l-a indignat foarte mult pe senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan.  În urmă cu patru luni Asociaţia “Dăruiește Viață” a finalizat primul spital construit în România pentru copiii bolnavi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan, revoltat: “Rafila, nu mai ține închis spitalul pentru copiii cu cancer!”
Seria SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara – CSM Ploiești, din play-out-ul Ligii Naționale, se mută în Prahova. După ce și-a consumat primele două episoade la Arad și Timișoara, seria „trei din cinci” continuă la sala Olimpia din Ploiești. Rezultatele de săptămâna trecută, 72-65 și 74-69, au fost cele mai strânse din totalul de patru înfruntări...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leii pleacă la Ploiești cu 2-0 la general şi mai au nevoie de o victorie
SCM Politehnica Timișoara a jucat pe terenul echipei CSM Vaslui, în etapa a XXIII-a a Ligii Naționale de handbal masculin. Meciul era vital pentru ambele echipele aflate în zona inferioară a clasamentului. Prima repriză a fost foarte echilibrată, chiar dacă gazdele s-au desprins la 5-2, în minutul 8. Reușitele lui Marjanovic, din 7 metri, și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pas uriaş spre salvarea de la retrogradare
Duminică spre seară, polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați cu privire la un accident rutier care ar fi avut loc pe raza localității Chișoda. Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, unde au constatat faptul că, o femeie în vârstă de 36 de ani a condus un autoturism pe strada Cooperatorilor din localitatea Chișoda...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Femeie ucisă pe trecerea de pietoni în Chişoda
Top