Ridicolul la el acasă. Divizat în tot felul de găşti, PNL Timiş vrea să unească dreapta sub umbrela sa

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

“PNL Timiș susține unitatea dreptei în anul electoral 2024, pentru evitarea fragmentării politice, într-un an crucial pentru viitorul politic și social al societății noastre”. Am citat dintr-un comunicat de presă al PNL Timiş din 4 iulie, respectiv ziua în care coaliţia PSD-PNL s-a hotărât, în sfârşit, asupra datelor alegerilor prezidenţiale: 24 noiembrie şi 8 decembrie. În comunicat PNL Timiş mai preia şi o declaraţie în limbaj de rumeguş a preşedintelui Nicolae Ciucă despre  “campanie constructivă”, dialog, democraţie bla-bla. Dar nu despre “ostaşul în slujba ţării” pus de pe imense panouri să păzească toate lanurile de porumb ale ţării este vorba în aceste rânduri.

Revin la fraza din start, cu PNL Timiş care vrea unitatea dreptei. Evident sub comanda sa. Pentru cei care cunosc cât de cât situaţia din filială, această aserţiune are o doză mare de autoironie şi una mult mai mare de ridicol.  Şi asta fiindcă PNL Timiş a ajuns o adunătură de tot felul de grupuri şi grupuleţe, găşti şi “găşculiţe” care trag ba cea, ba hăis, încercând să preia puterea. Un fel de bâlci al deşertăciunilor. După epicul eşec de la alegerile locale, nici măcar n-a avut loc o şedinţă de evaluare a rezultatelor. Mă rog, se mai fac şedinţe, dar prin cârciumi, la şpriţuri, niciuna oficială, la sediul partidului.

Formal, organizaţia judeţeană este condusă cu titlu de interimat de Vasile Blaga, în timp ce la filiala Timişoara a fost trimis de la Bucureşti ca şef interimar Cristian Buşoi. Ambii şi-au terminat acum aventura în Parlamentul European, iar suspiciunea (destul de întemeiată) a multor membri ai PNL Timiş este că cei doi au venit aici pentru a prinde câte un “coledzi” la parlamentare. Aici ar fi una din dezbinări, locurile pentru “băştinaşi” fiind astfel reduse. De altfel, mulţi primari vor debarcare ambilor, iar cu toţii îl vor plecat pe Buşoi. Cel care a ratat obiectivul câştigării Primăria Timişoara, dar şi-a constituit propria sa găşcuţă în filială, fiind susţinut şi de oameni cu bani din afara partidului. Culmea este că şi acest eşec a fost transformat în victorie, pe motiv că Nicoale Robu ar fi obţinut mai multe voturi decât în urmă cu patru ani. Realizaţi în ce hal s-a ajuns în PNL Timiş, ca un eşec monumental să fie socotit de unii ca o victorie!?

E drept şi transformarea eşecului face parte din bătălia pentru listele de la parlamentare. Ba, chiar unii doresc ca un loc de Senat să îi revină lui Robu. Dar încă nu se ştie exact dacă este chiar pentru el, sau pentru “sponsorul” de la alegeri, Ionuţ Gaiţă, şeful unei alte mici găşti şi care tânjeşte de patru ani la un loc de parlamentar. Oarecum o recoimpensă pentru banii investiţi în proiectul eşuat “Robu primar”. Proiect care l-ar fi reconectat la zecile de milioane de euro pe care le primea de la municipalitate în timpul mandatelor lui lui Roibu. Multe acuze în partid vizează şi faptul că adevăratul şef al filialei este Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş. În fine, fără să fie mandataţi de partid, unii liberali negociază funcţii în dreapta şi stânga, inclusiv cu AUR

Paradoxal, dar în bulibăşeala din PNL Timiş, singurul care a reuşit să adune în jurul său o masă de primari, în jur de 30 dint-un total de 38, este controversatul Alin Popoviciu, fost partener de afaceri al Elenei Udrea. Garantat şi de Simonis, el a primit sprijinul primarilor amintiţi pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ Timiş. Culmea, el a fost exclus din partid în urmă cu aproape patru ani, dar a fost readus în PNL Timiş cu o lună şi jumătate înainte de alegeri, devenind şi consilier judeţean.

Ei bine, în condiţiile în care PNL-iştii din Timiş nu se pot uni între ei, vorbesc despre “unitatea dreptei în anul electoral 2024, pentru evitarea fragmentării politice”. Pe acest fond, cum să vină PNL Timiş să le spună, de exemplu, celor din USR Timiş: ”Haideţi să ne unim sub umbrela noastră!”. Cumva îmi aminteşte bancul cu elefantul şi şoricelul trecând un pod, ultimul exclamând: “Vezi ce mai tropăim?!”.

Şi ar mai fi o chestiune foarte serioasă. Să se reunească toată dreapta sub comanda PSD? Fiindcă PNL serveşte acum la masa PSD, cum recunoştea chiar Vasile Blaga, numindu-şi colegii ”ospătari”. Nu ajunge că PNL-iştii îi slugăresc pe PSD-işti, să vină şi ceilalţi din partea dreaptă? Atât a înţeles ridicolul general din democraţia despre care tot vorbeşte?

 

 

Autor
Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Andreia cu Dichis a spus: (iulie 8th, 2024 at 08:28 )

Mi-e scarba pur si simplu de toti.
Auzi la ei, Popoviciu…
Vai mama voastra!

observ a spus: (iulie 8th, 2024 at 08:46 )

Nimic despre gasca Pirtea? Au primit toti functii la tot felul de agenturi (vorba cuiva!) si acum stau deoparte?!

Cata a spus: (iulie 8th, 2024 at 10:21 )

Logica, mama ei de logica…
Cum sa ceri sa te sustina dreapa ca sa nu iasa psd-ul sef la cotroceni, cand, nu doar ca ai mai cerut asta si te-ai asociat cu el si ati facut aceleasi marlanii pe care initial ii acuzati pe ei ca le fac, dar chiar si acum cand cere din nou asta, sunt in alianta si fac psd-isme?!

Dan a spus: (iulie 8th, 2024 at 10:41 )

Pnl Timis a fost always un partid slab. Incepand cu trupa din 1990 care cu viorel coifan presedinte la cjt a facit praf capitalul de imagine de dupa Revolutie al Timisoarei. Si cu alin nica acum. Pai oamenii astia nu au facut decat un amarat pe PTF la cenad pt trafic mic in conditiile in care clujul isi face metrou. Liberali, afara cu voi, fraieri au fost timisenii ca v-au votat 30 de ani, nu ati meritat niciodata votul timisenilor, nu ati realizat nimic pt noi la bucuresti. Naivitate 3 luni dupa Revolutie, dar apoi incompetenta pe toata linia. Speranta ne e in simonis acum pt ca pe baza liberalilor clujul ne-a lasat in urma profitand de amatorismul vostru.

Partidul Național de Labăcomunistă a spus: (iulie 8th, 2024 at 11:17 )

PNL-ul Timiș a fost tot timpul un peisaj cu proști. Au trăit bine doar pentru că unii visează piscine, stadioane, centuri și uită „realizărili” înainte de a vota, apoi votează pentru că visează iar piscine olimpice, stadioane, spitale etc. etc. etc.,
Până acum, liberalismul bănățean este exact ca liberalii bănățeni: bunicu – torționar securist, tata secretar de partid comunist, mama turnătoare, eu – liberal, dintr-o familie liberală.
Nicio figură de anvergură națională. Călcați mereu pe cap de șmecherii din București.

Daniel a spus: (iulie 8th, 2024 at 14:30 )

Dacă Popoviciu ajunge vicepreședinte CJTimis nu voi mai vota NICIODATĂ PNL!

@Dan a spus: (iulie 8th, 2024 at 18:39 )

Ai o obsesie! Sau poate mai multe referitoare la PNL. Îi s-a explicat de mai multe ori, cu lux de amănunte, că PTF Cenad-Kiszombor nu s-a putut deschide traficului greu deoarece partenerii maghiari nu au dorit acest lucru. Ce este așa de greu de înțeles? Mai bine îl cauți pe dl Coifan și-i ceri explicații, evident sub adevăratul tîu nume. Apoi pe dl. Nica care a contribuit masiv la aducerea expoziției Brâncuși în Timișoara. Altfel, bla, bla, bla. Ce spui? Te bagi?

dan - @@Dan a spus: (iulie 9th, 2024 at 18:47 )

ma bag la orice ora la orice discutie discutie pe teme legate de infrastructura si de dezvoltarea economica a Timisului pe care liberalii incompetenti nu au dezvoltat-o deloc la adevaratul potential. te invit pe tine sa incepi discutie cu orice punct doresti. Uite, ca sa iti fac o favoare incep eu cu un punct din campania electorala din 2020 a lui alin nica: pod peste mures in zona Sannicolau pt a oferi iesire investitorilor din zona Sannicolau la autostrada. S-a ales praful de asta. Nu a facut nimic pt asa ceva, nici el, nici liberalii lui timiseni batosi si incompetenti. Mai iti zic una: centrul intermodat la AIT. Apare pe lista din camapania lui ben oni si alin nica in 2020. cum stam cu asta ?

PS: sa nu uitam ca CJ isi face metrou in conditiile in care acum 30 de ani era myult in spatele Timisoarei. De ce ne-am dezvoltat atat de diferit ? Pt ca iberalii de la conducerea judeteului (si pe ostaficiuc indraznesc sa il bag aici) nu au facut nimica serios pt acest judet.

PPS: cum e cu draghanescu si cu investitia mercedes ? Mai continuam cu oportunitatile ratate din cauza incompetentilor galbeni ?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăvița își îndeplinește obiectivul la Chiajna și vine cu un punct acasă

Mai multe rezultate pozitive afară decât acasă. CSC Dumbrăvița a încheiat la egalitate, 0-0, meciul disputat în această dimineață, în deplasare, cu Concordia Chiajna. Partida a contat pentru etapa a 9-a din Liga 2. Prima repriză s-a disputat sub semnul echilibrului, cu o primă ocazie de partea echipei bănățene venită în minutul 5, atunci când,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăvița își îndeplinește obiectivul la Chiajna și vine cu un punct acasă
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Garda de Mediu Timiș a dat 90 de amenzi în primele nouă luni ale anului

Garda de Mediu Timiș a acordat, în primele nouă luni ale acestui an, amenzi de aproape jumătate de milion de lei. De asemenea, a suspendat activitatea firmelor verificate în zece cazuri. În perioada 01.01.2024-30.09.2024, Garda Națională de Mediu Comisariatul Județean Timiș a efectuat un număr de 734 de inspecţii planificate și neplanificate. Dintre acestea 112...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a dat 90 de amenzi în primele nouă luni ale anului
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

CCIA Timiș, în discuții cu Ambasada Canadei la București

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș dorește să colaboreze cu Canada. Președintele CCIAT, Florica Chiriță, a avut o întrevedere cu Gavin Robb Buchan, ambasador al Canadei în România. Discuțiile au avut loc la sediul Ambasadei din București. La întâlnire a participat și Heather Bystryck, Consilier Comercial. Vizita a constituit un bun prilej pentru abordarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș, în discuții cu Ambasada Canadei la București

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Mai multe rezultate pozitive afară decât acasă. CSC Dumbrăvița a încheiat la egalitate, 0-0, meciul disputat în această dimineață, în deplasare, cu Concordia Chiajna. Partida a contat pentru etapa a 9-a din Liga 2. Prima repriză s-a disputat sub semnul echilibrului, cu o primă ocazie de partea echipei bănățene venită în minutul 5, atunci când,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăvița își îndeplinește obiectivul la Chiajna și vine cu un punct acasă
Garda de Mediu Timiș a acordat, în primele nouă luni ale acestui an, amenzi de aproape jumătate de milion de lei. De asemenea, a suspendat activitatea firmelor verificate în zece cazuri. În perioada 01.01.2024-30.09.2024, Garda Națională de Mediu Comisariatul Județean Timiș a efectuat un număr de 734 de inspecţii planificate și neplanificate. Dintre acestea 112...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a dat 90 de amenzi în primele nouă luni ale anului
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș dorește să colaboreze cu Canada. Președintele CCIAT, Florica Chiriță, a avut o întrevedere cu Gavin Robb Buchan, ambasador al Canadei în România. Discuțiile au avut loc la sediul Ambasadei din București. La întâlnire a participat și Heather Bystryck, Consilier Comercial. Vizita a constituit un bun prilej pentru abordarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș, în discuții cu Ambasada Canadei la București
Neglijate, se distrug și nu vor mai putea fi folosite. Vorbim despre taberele școlare din Timiș, iar acum, la mult timp de la lansarea ideii, Consiliul Județean Timiș solicită transferul acestora în patrimoniul instituției. Solicitarea va fi supusă la vot cu ocazia viitoarei ședințe de plen, anunță președintele Alin Nica. ”Situația actuală a taberelor școlare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Consiliul Judeţean va solicita trecerea în patrimoniul Timișului a taberelor școlare din județ
Biletele și programul complet al celei de-a doua ediții a Festivalului Taifas, care va avea loc între 15 și 20 octombrie 2024 la Timișoara, sunt acum disponibile online pe taifasfestival.ro și pe website-urile Cinema Timiș și Cinema Victoria. Publicul este invitat să își rezerve locul pentru a viziona cele mai apreciate producții balcanice din ultimul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Filme în premieră şi cultură balcanică la Festivalul Taifas. Program și bilete disponibile
Săptămână grea pentru handbaliștii de la Poli. După eșecul la un singur punct diferență de la Buzău, în cadrul primului tur al Cupei României, corabia alb-violetă s-a scufundat și la București, unde a înfruntat echipa locală CSM, în etapa a VI-a din Liga Zimbrilor. Poliștii au rezistat în această deplasare 20 de minutem timp în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nicio surpriză, SCM Poli pierde clar la CSM București
În ultimele zile, angajaţii Horticultura au pregătit Parcul Rozelor pentru evenimentele care se derulează în acest final de săptămână. Echipele Spații Verzi au cosit iarba, au tuns formele și gardul viu, au adunat frunzele căzute, au măturat aleile, au tăiat inflorescențele trecute la trandafiri și au săpat rabatele de trandafiri. Programul a început vineri cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parcul Rozelor, pregătit de Horticultura pentru evenimentele din acest weekend
Cătălin Drulă nu este doar singurul ministru care a demantelat mafia de la metrou, precum şi din alte zone, dar este şi deputat USR de Timiş. Poziţie pe care o deţine de opt ani şi o va prelungi, în mod sigur, după alegerile din 1 decembrie. Ce a făcut Drulă pentru judeţul Timiş în aceşti...
Citeşte tot articolul Citeste articolul “Cred în asigurarea unei susțineri pentru proiectele Timișului şi ale Timișoarei care să nu țină cont de culoarea politică”. Interviu cu Cătălin Drulă (I)
Orașul timișean Gătaia și localitatea Sculia vor beneficia de peste 15 milioane de lei, fonduri nerambursabile europene, prin intermediul ADR Vest, care vor fi investite în amenajarea a două parcuri, în locul a două zone abandonate. Locuitorii din Gătaia și Sculia vor beneficia de zone pentru recreere, terenuri de badminton sau mese de tenis. Două...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Gătaia și Sculia primesc 15,6 milioane de lei, fonduri nerambursabile, pentru amenajarea a două noi parcuri
Top