Arhiva pentru eticheta: florii

Floriile, ziua care deschide Saptamana Patimilor

Floriile, ziua care deschide Saptamana Patimilor

Credincioşii sărbătoresc duminică Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea deschide Săptămâna Mare, perioada cea mai importantă pentru pregătirile de Paşte, după 40 de zile de post. Aproximativ 1,5 milioane de români își serbează, cu această ocazie, ziua de nume.

Pelerinajul Floriilor are loc sambata seara

Arhiepiscopia Timișoarei anunță că sâmbătă, la ora 17, din fața Operei Române, va porni tradiționalul pelerinaj al Floriilor. Înainte de plecare vor fi rostite rugăciuni pentru eroii martiri ai Timişoarei şi ai neamului nostru românesc, pentru oraşul şi ţara noastră. La această acțiune vor participa grupuri de tineri şi de credincioşi din parohiile timişorene, precum

Floriile, sarbatoarea care vesteste Pastele

Creştinii ortodocşi prăznuiesc, duminică, Floriile, cea mai importantă sărbătoare ce vesteşte Paştele. Aceasta rememorează intrarea lui Iisus în Ierusalim, unde a fost aclamat de locuitorii oraşului şi întâmpinat cu frunze de palmier. Aproape 1,5 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica cu ocazia Floriilor.

Sarbatoarea Floriilor

Sărbătoarea Intrării lui Hristos în Ierusalim este cunoscută în popor sub denumirea de Florii. Biserica vede în această sărbătoare înaintarea lui Hristos spre jertfa de pe cruce. El putea să evite moartea, însă o primeste de bună voie, pentru a o birui.

Top