Românii învață cum să aibă succes în viață

Ca să fie siguri pe ei, ca să aibă succes în viață, dar și în meserie, românii apelează tot mai des la discursurile motivaţionale și la tehnicile de dezvoltare personală. Timp de trei luni, ei învață să fie împăcați cu sine și să-și folosească abilitățile personale, pentru a-și atinge țelurile.


Sunt un om bun”, „Pot”, „Acum”, „Cred” – iată doar câteva dintre cuvintele motivaţionale cel mai intens folosite. Învățați să le spuneți cu convingere și, în timp, veți acționa în consecință. Oameni aflați în funcţii-cheie ale companiilor sunt deseori trimişi chiar de firmă să înveţe tehnici de dezvoltare, pentru ca apoi să fie mai eficienţi în relaţia cu subalternii şi partenerii. „Efectele sunt imediate. Oamenii învaţă o altă raportare la semenii lor şi, aplicând-o, apar alte rezultate”, susţine un specialist de resurse umane dintr-o multinaţională timişoreană.

Angela Gherman este, de câțiva ani, speaker motivațional. „Începem cu o întrebare simplă: «cum te vezi peste un an». Foarte mulţi ştiu răspunsul. Întreb apoi cum se văd peste cinci sau zece ani, iar răspunsul nu mai este aşa de simplu. Oamenii nu sunt pregătiţi să-şi vizualizeze viaţa și cariera”, explică trainerul. Aici intervin frazele sau cuvintele motivaţionale. „Încerc pe cât posobil să le elimin oamenilor din vocabular negarea. «Nu cred, nu pot, nu vreau» ar trebui să nu mai fie folosite. E important ca oamenii să îşi asume noţiunea «acum». Oamenii sunt pozitivi prin natura lor, însă în societate, la locul de muncă, se lasă angrenaţi într-un carusel al negării din cauza celor din jur”, mai spune Angela Gherman.

Folosiți-vă intuiția

Cei care apelează la un trainer motivaționali sunt oameni peste medie, cu un anumit nivel intelectual, care să-i facă să înțelegă că se pot dezvolta. „Dezvoltarea personală este foarte importantă pentru a a deveni ceea ce suntem cu adevărat, dincolo de barierele sociale sau de educaţie. Fiecare dintre noi are un bagaj de potenţial pe care e important să-l afle”, susţine Angela Gherman.

Există și alte metode de dezvoltare personală, cei interesați găsindu-le pe cele care li se potrivesc mai bine. Una dintre ele este metoda Silva, un set de tehnici puse la punct de americanul Jose Silva, care ajută practicantul să aibă control efectiv al propriei minţi. Prin aceastea, mii de oameni și-au redus stresul. Metoda dezvoltă gândirea intuitivă. Rajko Kuzmanovic, promotorul metodei în România, susţine că intuiţia „este modul natural de gândire al omului”. „Prin tehnicile Silva am învăţat că pot să fac orice”, susţine Claudia Dana, practicantă a tehnicilor Silva de şase ani.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

yukk a spus: (decembrie 14th, 2010 at 09:13 )

Povesti, totul tine de motivatie…iar romanii lipsa motivatie.
E-ul personal se dezvolta ca o floare daca ii dai ce trebuie infloreste, daca ii dai ce ai si anume: minciuni, ipocrizie, teama, stres, nervi si alte „fumuseti” obtii…un om care crede in miracole gen:
„Slabit in 3 zile”,
„Joaca la pariuri si poti castiga”,
„Hai la stadion Poli are nevoie de tine sa rontai semninte”,
„Petrece-ti timpul cu noi…pe TV”,
„Bea berea barbatilor adevarati!”,
„Hai la self-improvement, noi iti luam banii si te adormim frumos cu iarba e verde, cerul albastru si tu esti cel mai fumos si mai destept!.

Dezvoltarea personala nu e un curs, este ce ar trebui sa faceti in fiecare zi, iar intrebare tampita „Cum te vezi peste 1 an” ..e chiar tampita…rationati si voi si imi veti da dreptate!

pt yukk a spus: (decembrie 14th, 2010 at 10:55 )

Mai yukk sau cine esti…dar tu traiesti de pe o zi pe alta? ca tot romanu cu prostii de genul traieste clipa…aici a gresit si redactorul, nu e un curs, dar daca tu asta ai inteles din tot articolul, bravo tie…eu rationez si zic ca esti cam redus sau redusa

yukk a spus: (decembrie 14th, 2010 at 20:43 )

@pt yukk : Sa zicem ca nu iti explicam tie, altii daca urmeaza firul logic sigur inteleg.

pt yukk a spus: (decembrie 15th, 2010 at 02:15 )

Firul logic este simplu: nu gandesti si esti precum romanul invidios! Stai pe margine si comentezi, ia pune ti tu mintea logica la contributie si gandeste: ce faci peste un an? Sau nu ai planuri si traiesti doar sa vezi ce se intampla maine? Altii sigur inteleg

ion barbu a spus: (decembrie 21st, 2010 at 10:34 )

Pt denisa

Cauta-te draga, mergi la psiholog sa-ti mai domolesti invidia si rautatea ca da pe afara, nu cred ca-ti face bine….

denisa a spus: (decembrie 22nd, 2010 at 17:08 )

stergeti comentariile negative;romani slabi carora le este rusine cu propria persoana neacceptand adevarul-cu minciuni nu inainteze,eventual cazi in abis

denisa a spus: (decembrie 22nd, 2010 at 17:11 )

ce facea Elena udrea acum 10 ani-stia cineva de ea?aprofundati romani,integrati daca aveti cu ce?pentru niste oportunisti a ajuns tara asta la acest nivel-exact cum o familie ar avea un copil problema iar oprobiul social se rasfrange asupra intregii familii neacordandu-i circumstante atenuante; de la ce au pornit razboaile in lume? ce siretlicuri facea Cleopatra?-raspundeti la toate acestea-liber la pareri

stefan a spus: (decembrie 24th, 2010 at 14:36 )

pro si contra-liber sa spuna cine ce vrea,dar dincolo de acest zambet oarecum fortat al doamnei speaker,frumoasa dealtfel-dupa imagini-in realitate nu stiu daca tot asa bine da,vorbele ce le spune -clar nu ii apartin-le repeta mecanic dupa cum a invatat si ea cu pre putine agaugiri proprii are ea curajul sa povesteasca despre ea un primul rand ,motivatiile si greutatile ,sperantele ei in viata? daca este o invingatoare cu adevarat sa aibe curajul destainuirii,confruntarii,argumentelor,polemicilor si atunci ne provoaca,evoluam fiecare cand auzim spunand fapte din viata,impliniri si dezamagiri; altfel repetand vorbe goale invatate de la americani-oricine poate face asta si nu ne ajuta pe nici unul;doar impreuna discutand,confruntandu-ne poate ne urnim cu totii din amorteala ce ne cuprinse;nu monologul in public ne salveaza ci discutand ,fiecare are o opinie buna ,rea dar aglutinand toate tot scoatem ceva util

yukk a spus: (decembrie 24th, 2010 at 18:52 )

Draga domnule Stefan, ma bucur sincer ca ai analizat corect trasaturile marionetei din acest articol si ai prins esenta.

Pana cand o sa vad un adevarat trainer-coach care sa poata schimba ceva in el si dupa aceea in mase largi de oameni (nu doar cei usor influentabil via NLP) ma voi scarbi de reclama mascata si cursuri mincinoase.

Daca doriti intr-adevar o schimbare in viata voastra primul lucru este sa ganditi voi pentru voi, sa recunoasteti adevaratele valori si sa respingeti ferm orice deserviciu posibil provocat de „unde te vezi peste 1 an?”

ioana a spus: (decembrie 25th, 2010 at 16:52 )

inn sfarsit cineva care gandeste cu mintea lui;romani nu vedeti cata superficialitate au aceste cursuri,va manipuleaza la nivel primar – nu va dezvolta,nu evoluati;sunt niste mediocri multi dintre acesti manipulatori care sub masca unei infatisari cat mai cosmetizate si elitiste cauta sa va acapareze; mergeti la cursurile lor si puneti-le cateva intrebari-nu stiu sa raspunda decat eventual sa repete aceloeasi sintagme din cursurile lor si sa zambeasca frumos;media ,televiunea,speakerii toti te reduc la conditia de turma cu scopul de a putea fi condusa si a vota din 4 in4 ani la intamplare ,ulterior regretandu-si conditia si saracia;acesti speakeri au ceva cultura-intrebati-i si veti avea surpriza unor pauze lungi ;perioada interbelica vu valorile romanesti universal recunoscute unde este oare;de ce nu se repeta atmosfera aceia-pentru ca pe un om inteligent nu il manipulezi decat pe slabi si mediocri;ocoliti farseuri,mediocrii,prostii,sarlatanii-nu le acordati nici o clipa,sansa caci le cadeti in plasa; haide ca fiecare roman sa ia o atitudine civica,sa-si ia o virtute,sa vorveasca frumos,sa-l respecte neconditionat pe cel din jurul sau si atunci ne vom redescoperi ca natie,ne vommaminti de un Mircea Vulcanescu,Cioran,Tutea,Eliade si mai cati in lume stiuti ;ignorati sarlatanii-luati-va ca modele valorile caci avem de unde

Pro a spus: (decembrie 25th, 2010 at 17:50 )

Nu v-ati plictisit de aceasta copiere din vietile altora? Pentru ce aveti nevoie sa cunoasteti evenimentele din vietile altora? Va ajuta sa le depasiti pe ale voastre? Va invata sa mergeti pe o carare deja batatorita de altii, mai bine zis vreti o cale usoara? Fiecare avem greutati, chiar si dna din articol, sunt convins. Insa, nu vad cu ce va ajuta daca ii stiti greutatile? Le rezolvati voi pe ale ei si ea pe ale noastre? Fiti maturi si ganditi responsabil! Sa ne ascundem dupa rautati si sa atacam este foarte usor. Sa facem ceva cu noi si pentru noi, prin fapte, este mai greu! Ca romanii, sa primim fara sa facem nimic! Bun, avem exemple bune in istoria noastra, dati copy/paste din vietile lor! Nu din operele lor, sa nu confundam asta! Cioran, Tutea, Eliade ce vieti personale au avut? Stie cineva? Va spun eu, dezastruoase!! Si ei au fost, la timpul lor, criticati!
Da, sunt de acord ca nu trebuie sa dam crezare in ceea ce nu credem, insa avem liberul arbitru in ceea ce alegem.
Observ insa un aspect: cineva isi face un obicei din a ataca persoane fara ca nici macar sa le cunoasca personal! Asta imi pare grav!
Cursurile sunt o optiune, ca si cartile din domeniu, de altfel! daca toata lumea este atat de inteleapta de ce nu avem o societate stabila? De ce sunt atatea cupluri care se despart? de ce sunt atatia oamnei care prefera sa fie iresponsabili si sa arunce pisica peste gard? De ce? Pentru ca e mai simplu sa dai din gura si sa apesi niste taste decat sa faci ceva, chiar si cu viata ta!
Eu nu cunosc persoana/marioneta, cum ii ziceti voi din articol, insa cred ca unii au o ura si o invidie multe prea exagerata! Pentru asta exista nu prea exista leac: este saracie!
Craciun fericit!

yukk a spus: (decembrie 25th, 2010 at 20:03 )

@Pro – sigur intelegi ca nu dadeam in marioneta din articol (atata poate, atata face si e usor de descoperit ce e si de ce face ceea ce face) ci in ideea de speaker-motivational, de coach, de trainer, de influencer (alta gluma buna) si in general de manipulare ordinara cu interes financiar.

Nu se vrea ca Romanii sa fie de success, se vor ca deobicei bani de la fraieri.

Mai multe informatii poti sigur acumula ca autodidact, dar trebuie sa fii interesat in acel subiect ceea ce…dupa cum am mai zis romanii vor: fotbal,bere,circ,fata de la pagina 5, etc.

Cat despre invidie si ura, nu avem pentru persoane poate pentru sistem si pentru valorile promovate, chiar si cu acest articol…desi daca ma uit in mine acum e un soi de compatimire cu tristete.

Pt yukk a spus: (decembrie 26th, 2010 at 07:56 )

Cum spuneam si mai ieri, exista liberul arbitru! Nu te obliga nimeni sa frecventezi aceste cursuri, care si dupa parerea mea – conteaza trainer-ul -, ci poti sa fii ai autodidact, cum spui. Uite m-ai facut curios si am cautat cine este persoana din articol si am observat ca este un om la locul lui.
Cat priveste sistemul, da sunt de acord, este influentat de mizerii din vest, insa pana la a cataloga in amanunt este cale lunga! Eu consider ca ceea ce vrem sa asimilam ne apartine si nu ne obliga absolut nimeni!
Eu cred ca romanii pot avea succes numai daca vor, nu trebuie sa le dea cineva lectii pentru asta! Daca sunt unii care vor sa si plateasca este treaba lor. Insa, cei care au cu adevarat bani in tara asta, nu vor spune niciodata ce au facut ca sa ii aibe sau de unde i-au mostenit.
Eu sunt un optimist de felul meu si cred ca am si suficient pentru a nu ma plange, mai si dau la altii cand pot, insa nu ma feresc sa spun ca daca ma intereseaza o idee, ma duc si la asemenea cursuri. Unele, da, sunt copy/paste, insa aletele sunt foarte originale. Si, am ramas si prieten cu acele persoane, care nu au incercat deloc sa ma manipuleze. Ideea este sa alegi si sa fii constient de ce alegi!
O duminica buna!

yukk a spus: (decembrie 26th, 2010 at 21:50 )

@Pro – discutia este irelevanta pentru cursul in cauza, dupa cum vezi se promoveaza ce am spus mai sus.

Despre oamenii de sucess si cei ce detin reteta succesului, stiim cu totii ca nu e din carti/cursuri/auzite, ci e din categoria : ” nu ma intrebati cum am facut primul milion de euro”.

Despre liberul arbitru e o discutie mai ampla iar daca ar fi sa ne uitam la alegerile romanilor din fata televizorului…din 4 in 4 ani fac acelasi lucru, unul care nu aduce a liber arbitru ci a dragoste cu forta.

Liberul arbitru eu nu il vad ca „daca nu iti place schimba canalul” ci il vad doar intr-o corelare directa cu libertarea de a alege…iar daca a doua este contransa la o suma de cursuri/canale tv/publicatii care promoveaza acelasi lucru ce faci?

Cate posturi a primit articolul asta…ca un meci de fotbal dintre doua formatii satesti.

Hai JUVENTUS PISCHIA, acum cu tehnicile Silva! (unde va vedeti peste 5 ani?)

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Zece fanfare, cinci scene, sute de alămuri! Emoții, nostalgie, atmosfera Banatului de altădată și o muzică irezistibilă, ce face inimile să tresalte, la Festivalul Fanfarelor. Cea de-a 36-a ediție a festivalului se va desfășura în Duminica Floriilor, 28 aprilie 2024, de la ora 16:00, în cinci locații din Timișoara. Zece redutabile formații muzicale vor anima...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un festival unic şi de tradiţie ajunge la a 36-a ediţie! Haideţi să ascultaţi fanfarele
Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Piața muncii este una dinamică, noi meserii apărând și dispărând periodic. Progresul tehnologic este cel mai mare generator de job-uri care nu existau la începutul anilor 2000, gambling-ul este unul dintre domeniile în care influența noului este ușor detectabilă. Din 1996, atunci când a fost lansat primul cazinou online, și până în 2024, lumea distracției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dealer la Live Casino: Una dintre cele mai bine cotate noi meserii din România
Pentru prima dată în istorie, Primăria Dumbrăviţa a accesat un proiect european destinat drumurilor. Este vorba de un milion de euro cu care se vor asfalta primii cinci kilometri de străzi cu bani europeni.  “Unii știu să vorbească despre fonduri europene. Eu și echipa mea ne pricepem să le atragem și să implementăm proiecte. Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul proiect european pentru drumuri la Dumbrăviţa. Vor fi asfaltaţi primii 5 kilometri cu bani europeni
Top