Timpul de intervenţie al ambulanţelor în zona de nord a oraşului, dar şi în comunele periurbane din această parte a Timişoarei va scădea semnificativ, după ce Serviciul de Ambulanţă Timiş va beneficia de o a treia substaţie din municipiu. Aceasta a fost realizată în curtea fostului Liceu Agricol, din Calea Aradului.
În acest fel, Timişoara devine singurul oraş din ţară, alături de Bucureşti, unde vor fi mai multe substaţii. „Timişoara era oricum o premieră din acest punct de vedere, nu ştiu ca alt municipiu capitală de judeţ să deţină şi două staţii de ambulanţă. Noi acum vom avea trei. Este o veste extraordinară pentru noi, intervenţia în această parte a oraşului se făcea destul de dificil, canalul Bega şi zona centrală erau ca un adevărat zid pentru noi, iar traversarea lor creştea semnificativ timpul de intervenţie”, a declarat Leonida Iancu, şeful Ambulanţei Timiş
Înainte de această inaugurare, oraşul de pe Bega deţinea două asemenea substaţii, una era cea de la Spitalul Judeţean, cea mai importantă, respectiv cea de la Spitalul Municipal, una cu spaţiu limitat, care putea şi găzdui un număr limitat de maşini de intervenţie, deschisă în anii 90. Având în vedere concetrarea în partea de sud a oraşului a ambulanţelor, acum 12 ani a apărut pentru prima dată ideea aceste staţii noi, în partea de nord a oraşului.
S-a găsit spaţiul, s-a efectuat amenajarea, iar acum un număr de patru, poate chiar cinci ambulanţe, vor fi „garate” aici, accesul spre solicitările din această parte, Aradului, Lipovei, Ronaţ, dar şi alte zone şi comunele periurbane ale Timişoarei, făcându-se în mod rapid şi facil.
„Trebuie să recunosc, primarul Nicolae Robu a fost cel care a crezut şi ne-a ajutat cu această staţie de ambulanţă”, a mai spus Leonida Iancu.
În acest moment, cele mai multe ambulanţe sunt situate la staţia de la Spitalul Judeţean, două vor fi la cea de la Spitalul Municipal, iar alte patru la cea din Calea Aradului. Dintre acestea, una este dotată la cel mai înalt nivel, cu medic. Din păcate, şi efectivele SMURD, ale ISU, erau grupate tot mai ales în partea de sud a oraşului, ceea ce făcea ca intervenţia în cealaltă parte a capitalei Banatului să fie mai dificilă.
Suma alocată pentru noua staţie a fost de aproximativ 600.000 de lei, fiind alocată din bugetul Serviciului de Ambulanţă Timiş, imobilul deja existent fiind oferit de primărie.
Comentarii prin facebook