Organizaţia PSD Timiş a avut nevoie de doar câteva minute pentru a-şi desemna conducerea, în cadrul unei conferinţe judeţene extraordinare, desfăşurată duminică, la Timişoara. După cum era de aşteptat, Alfred Simonis a devenit preşedintele filialei locale, iar Eugen Dogariu, preşedinte executiv.
O oră şi jumătate de discursuri, după mai puţin de un sfert de oră de vot, acesta a fost parcursul conferinţei judeţene executive a Partidului Social Democrat Timiş.
Duminică, membrii organizaţiei au decis cum va arăta în următorii ani conducerea filialei.
Iar votul nu a adus nicio surpriză: Alfred Simonis – președinte, Eugen Dogariu – președinte executiv, Sebastian Răducanu, secretar executiv, Aurel Novac – trezorier.
De asemenea, au fost decişi şi vicepreședinții: Florică Bîrsășteanu, Sabin Bociu, Francisc Boldea, Virgil Bunescu, Călin Dobra, Bianca Gavriliță, Dan Idolu, Victor Malac, Ioan Mateescu, Adrian Negoiță, Ramona Olteanu, Teodor Pavel, Mihai Ritivoiu, Flavius Roșu, Ioan Sima, Gheorghe Stoian, Matei Suciu, Ovidiu Ștefănescu, Cătălin Tiuch, Ionel Toma și Stoian Vasiu.
„Îmi propun să devenim din nou organizația capabilă să câștige alegerile din Timiș. Mulțumesc invitaților din conducerea centrală a PSD că au avut curaj să-și asume într-un moment dificil responsabilitatea de a conduce partidul. Am încredere că vor deschise larg ușile, astfel încât aerul să devină din ce în ce mai respirabil în PSD. Vorbim de un nou început. Noi, cei prezenți aici, susținem nou proiect politic pentru PSD. Este important să înțelegem unde ne aflăm, avem în față provocări reale și doar învingând demonii trecutului vom putea începe pe un nou drum”, a spus proaspătul președinte al PSD Timiș.
Paul Stănescu, vicepreşedintele PSD la nivel naţional, prezent la conferinţă a recunoscut o parte din greşelile făcute de conducerile care s-au perindat la cel mai înalt nivel în partid
„Alegerile s-au pierdut la centru. Ultimii președinți au folosit partidul ca un vehicul personal. Am gasit un dezastru, financiar, comunicaţional, organizațional. Eu nu am dat ligheane, cum spune domn primar am dat respect. Nu au câștigat ei (n.r. liberalii), am pierdut noi.”, a subliniat Stănescu.
Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al partidului, a admis că debarcarea lui Grindeanu şi a guvernului condus de acesta a fost cea mai mare greşeală.
„De câteva săptămâni am nişte prieteni foarte buni care tot îmi spun, ai grijă la Grindeanu! Eu nu și nu, Batman, Batman. Schimbarea guvernului Grindeanu a fost cea mai mare greșeală a PSD. Când v-am văzut pe dumneavoastră (n.r. membrii PSD Timiş) in curtea partidului și cât l-ati sustinut am înţeles ce a însemnat. Acel Comitet Executiv (n.r. când a fost decisă demiterea lui Grindeanu) v-a furat tot ce ați susținut sau în ce ati crezut. Grindeanu a fost un om care vă reprezenta aşa cum trebuie, la valoarea voastră, iar noi am făcut ce s-a decis la partid”, a spus Ciolacu.
Deşi Călin Dobra a fost acuzat de rezultatul extrem de slab al partidului, Ciolacu a încercat să mai tempereze aceste afirmaţii.
„Şi eu, la rândul meu, l-am judecat Călin (n.r. Dobra), este omenește. Cei de aici nu aţi mai crezut, vi s-a furat spiritul, s-a ajuns poate la delăsare, aşa s-a ajuns la acest rezultat. Nu îi găsesc vina doar lui Călin sau lui Dragnea. E un cumul de factori”, a mai subliniat Ciolacu.
Din nou prezent alături de colegii săi social-democraţi, Sorin Grindeanu a primit din partea noului ales preşedinte o adeziune la partid, dar nu a semnat-o. Totuşi, într-un discurs destul de lung, el a vorbit ca un adevărat membru de partid, pe o funcţie superioară. „Am vorbit mult, dar am vorbit după trei ani”, a spus Grindeanu la finalul discursului său.
Deocamdată el nu a semnat respectiva adeziune, dar ceea ce a spus actualul preşedinte interimar al PSD este destul de clar: „Sorin Grindeanu este deja membru al partidului. Dumneavoastră aţi ştiut altceva?”
Comentarii prin facebook