Am găsit oameni mai ipocriţi decât politicienii: fraţii Cristescu. Au luat bani de la timişoreni, pe terenul timişorenilor, iar acum nu vor să-i dea înapoi

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Revin pe subiectul atacat în urmă cu o zi de colegul Eugen Sasu, mai ales că între timp a apărut şi o reacţie halucinantă a reprezentanţilor SC Bega Turism (citiţi fraţii Cristescu!). Exact, este vorba de acei haiduci ai capitalismului securistoid din anii 90 şi începutul anilor 2000, ai sloganului „nu ne vindem ţara, o dăm gratis la ai noştri”. Nu-i un mare secret, cei doi au cumpărat la preţul a vreo 15 mici şi două-trei lăzi de bere (unităţi de măsură electorale la români), jumătate din fabricile, hotelurile, magazinele, localurile Timişoarei. Sigur, fabricile erau obligate să-şi păstreze numărul de muncitori şi obiectul muncii, dar cu indivizi ca Ovidiu Muşetescu (decedat între timp), la post-privatizare, acestea s-au transformat în afaceri imobiliare.

Iar fabricile care nu s-au dărâmat au fost închiriate la stat, cu chirii lunare mai mari decât preţul vânzării. Asta ca să amintesc în câteva cuvinte ce s-a întâmplat şi ca să nu mai insist cu „tunul Peco” cu benzinăriile vândute de stat la fraţi, forjate la maxim de aceştia în embargou, iar apoi revândute la stat de zece ori mai scump. Asta şi pentru cei care vor naţionalizarea Petrom, companie căpuşată la maxim şi în pragul falimentului înainte de vânzarea la austrieci. Dar – nu-i aşa? – nu întrebi pe nimeni cum a făcut primul milion de dolari, în cazul de faţă fiind vorba de câteva sute de milioane cu iz securistoid.

Cert este că, ajunşi cei mai bogaţi oameni din Timişoara, influenţa celor doi fraţi n-a avut limite. Mai ales în perioadele de guvernare PSD, ei trebuiau să-şi dea girul şi la numirea prefecţilor şi a unor şefi de deconcentatrate şi, în special, ai celor de la Poliţie. Fostul şef al PSD Timiş, Ilie Sârbu, după ce şi-a vândut casa din Timişoara avea apartament la Hotel Timişoara, acolo unde ţinea şi audienţele. Când ginerele lui Sârbu, Victor Ponta, a ajuns premier şi preşedinte PSD, influenţa celor doi fraţi s-a extins la nivel de ţară. Cei doi ar fi pus mâna chiar şi pe programul Timişoara – Capitală Culturală, dar când au realizat că, înainte de-a lua, mai trebuie să şi dea, s-au retras.

Obişnuţi să comande politicienilor, liderilor din administraţie, ziariştilor, poliţiştilor etc. care stăteau în poziţia ghiocelului în faţa lor, în mod cert cei doi fraţi au fost extrem de nedumeriţi, zilele trecute, când primarul Dominic Fritz le-a făcut „nota de plată” pentru folosirea ilegală a parcării din spatele magazinului Bega. Parcare, care după un îndelungat proces, a ajuns definitiv în proprietatea municipalităţii. Prima reacţie a celor doi, care au câştigat milioane bune de euro prin exploatarea unui teren obţinut ilegal, a fost să dea un comunicat de presă, un fel de „drept la replică”. Din care aflăm că ei, de foarte multă bună credinţă, au vrut să facă pe terenul în cauză o parcare supraetajată pentru toţi timişorenii. O faptă mărinimoasă şi altruistă, ce mai!, dar municipalitatea s-a opus, s-au plâns cei doi cu o ipocrizie sfidând Everestul.

Ei bine, aici cei doi ţin cu tot dinadinsul să ne arate ori că pentru ei legea este facultativă, sau îi cred extrem de idioţi pe timişoreni. Fiindcă orice primar din lumea asta, inclusiv Nicolae Robu să te cheme, nu are cum să dea o autorizaţie de construcţie pe un teren aflat în litigiu. Fiindcă terenul luat cu japca de Victor Ponta cu semnătura fostului chelner Constantin Niţă (la acea vreme ministru al Economiei), ulterior puşcăriaş pentru fapte de corupţie, şi dat la fraţi devenise obiectul unui litigiu. Intrase pe fir şi DNA pe această chestiune, dar din motive bizare se pare că s-a oprit la un moment dat. (Mai multe amănunte aici).

Era o perioadă în care nu doar Ponta îşi făcea veacul la domeniul „fraţilor” de la Orăştie, dar acolo se făceau şi şedinţe largi de partid. Exact, acel Ponta, prieten bun şi cu un alt securistoid, Sebastian Ghiţă, care azi ne dă lecţii de morală şi se plânge de „statul paralel”, Fiindcă în România e un  sport naţional ca hoţii să strige hoţii! Una peste alta, cei doi fraţi au exploatat câţiva ani şi au făcut milioane de euro pe un teren care era al primăriei. Şi acum, când li se cere înapoi o parte din acei bani, se plâng că sunt prigoniţi. Culmea, mai sunt şi timişoreni care le iau apărarea. Că sunt exact acei timişoreni pe care cei doi fraţi îi consideră tâmpiţi nu contează. Ei există…

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Trăim decenii de împliniri mărețe a spus: (mai 31st, 2023 at 09:44 )

Ați înregistrat vreo reacție de revoltă / indignare, fie și simulată, de la PNL Timișoara sau PSD sau AUR? Oare de ce? N-a ajuns la niciun organ al statului vreun semn de apropriere prin rapt a unor hălci din domeniul public? Curtea de conturi n-a constatat nimic? Oficiul de cadastru, ANAF-ul? Să fie efectele Covidului? Atât de alergici la un smoc de ambrozie în parc, dar cu simțurile față de proprietatea publică atât de atenuate. Ciudate boli ale postcomunismului românesc… dar care nu-i atât de post- …

john doe a spus: (mai 31st, 2023 at 11:29 )

ce s-a intamplat acolo se inscrie la „foloase necuvenite”, exemplu de manual….

ca paranteza, in timpul lockdown-ului din Timisoara, folosirea parcarii se taxa la tarif maxim, cand veneai cu adeverinta sa faci cumparaturi la Carefour-ul de la Bega. nici macar atunci nu s-a putut renunta la incasari….

Reos a spus: (mai 31st, 2023 at 18:17 )

Folosirea domeniului public ilegal este foarte răspândit în Timișoara, întrebări nu pune nimeni nici preacinstitul fost primar care timp de 8ani nu știa de nimic și mai curios este faptul că nici astăzi nimeni nu-l întreabă de sănătate,se pare că instituțiile care ar trebui să-și facă treaba se ocupă de altceva.

Osman a spus: (mai 31st, 2023 at 21:55 )

Oare de ce regimul armelor și munițiilor e atât de strict în țara asta?
Poate pentru ca le e frică.
Nu că nebunii si-ar face dreptate, ci pentru ca cei sus puși comit nedreptate.

Petru a spus: (mai 31st, 2023 at 21:59 )

Pai no….reteta succesului oamenilor de afaceri si politicienilor, fosti si actuali, intr un stat capturat si cu cetateni nepasatori.

hop a spus: (iunie 1st, 2023 at 02:56 )

la câte mențiuni despre ponta și psd s-au folosit în articolul asta… clar e scris de un potențial pacient la psihiatrie. nu va mai scremeti useristilor, ați decăzut mult. acceptați situația

Dan A. a spus: (iunie 1st, 2023 at 23:06 )

Parcarea hotelului Timisoara, fost domeniu public, a devenit teren pentru constructia Centrului de Afaceri apartinand de Bega Grup. Electrometal, 6 Martie, IRA, si multe altele au devenit terenuri Bega Grup. Toate autoritatile au tacut si au inghitit. Acuma, cand Bega Grup vrea sa construiasca langa Magazinul Bega, vine Primaria condusa de unul care „nu-i de-al nostru” si pune bete in roate. Presupun ca se simt nedreptatiti.

Sorin a spus: (iunie 3rd, 2023 at 10:09 )

Pe scara ipocriziei mai sus de politicieni se afla securistii, iar si mai sus Justitia. Fara ordinele si obladuirea acestor organizatii de criminalitate organizata, fratii n-ar fi putut jefui patrimoniul national asa cum au facut-o si alti securisti in toata tara. Cei care ii apara sunt mufati la salariile Bega Grup iar perspectiva unui serviciu adevarat ii ingrozeste si acoperiti care scriu la ordin. Nimic nu e nou, niciodata nu am fost un popor unit asa cum sunt ungurii sau altii iar conducatorii pe care i-am ales au fost doar modele de descurcareala si securisti din aceleasi bande.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”

Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Lista anunțurilor de primari racolați la un partid la altul continuă, luni dimineață, cu o nouă cucerire PSD de la PNL. La scurt timp după ce PNL a anunţat înregimentarea primarului PSD din Remetea Mare  Ilie Golubov, social-democratii au comunicat trecerea liberalului Virgil Ciocea, primarul din Pietroasa, de la PNL la PSD. Conform PSD Timiș,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PSD Timiș nu se lasă. PNL-istul Ciocea, de la Pietroasa, lasă liberalismul pentru social- democrație
La aproape o lună de la marele anunț al trecerii a numeroși primari din Timiș, mare parte de la PNL, la PSD, Alin Nica spune că trecerea s-a făcut în moduri mai puțin ortodoxe. El vorbește despre șantaj și amenințări, respectiv despre primari PNL care ar fi fost forțați să semneze ”adeziuni în alb la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica vorbește de șantaj, amenințări și comportament golănesc la adversarii politici care îi ”fură” primarii
PNL Timiș reușește o adevărată lovitură de imagine, după ce a anunțat transferul actualului primar din Remetea Mare, Ilie Golubov, de la PSD. În urmă cu mai puțin de o lună, social-democrații anunțau că acesta decisese, după multe mandate, să renunțe la a mai candida și, în plus, îl propusese pe viceprimarul său, Cosmin Chira,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PNL Timiș contraatacă în bătălia primarilor. Actualul edil-șef de la Remetea Mare, trecere surpriză la liberali
Top