Filiala PDL din Timis, pierdut conducere; se declara nula

Mai în glumă, mai în serios, terminam un ultim editorial întrebându-mă retoric ce fac liderii PDL Timiș, într-o perioadă în care vocea opoziției ar trebui auzită mai mult ca niciodată. Referindu-mă la zvonuri de pe piață, mă mai întrebam dacă principalii lideri, Constantin Ostaficiuc și Alin Popoviciu, nu or fi ocupați mai mult cu niscaiva probleme penale, de unde și indiferența vizavi de chestiunile politice.

Problema este că acum nu mai e nicio glumă la mijloc. Și la nivel central, și la nivel local, puterea USL se confruntă cu probleme extrem de mari, haosul pune stăpânire pe România, țara se îndreaptă spre o fundătură. Iar liderii PDL Timiș tac... Chiar nu au subiecte?

FMI ne dă peste nas afirmând că nu s-a făcut nimc în România de nouă luni, iar o nouă tranșă e în mare pericol. Ca atare, în pericol sunt și pensiilem și salariile bugetarilor. Fără bani, guvernul născocește pe zi ce trece noi și noi biruri. Zeci de mii de firme se pregătesc să închidă obloanele, după aplicarea impozitului de 3% pe venit. Alte mii își aștepta obștescul sfârșit după ce se va introduce și forfetarul doamnei Grapini.

Sistemul sanitar e la pământ și încă nu s-a introdus co-plata, că atunci să vezi distracție! De subfinanțarea educației ce să mai zici? O glumă proastă (că dacă n-ar fi glumă, ar fi cea mai mare aberație posibilă!) obligă învățătoarele de 55 de ani să-și ia o diplomă universitară.

Să mai amintim – fapt fără precdent! – că USL a băgar pumnul în gura propriilor parlamentari, care nu mai au voie sa facă amendamente la Legea bugetului? „Părintele” spiritual al USL, Dan Voiculescu aka Felix Securistul, își bate joc și de justiție, și de electorat, și de toată lumea. Chiar, în ce țară trăim?

La nivel local, de toate proiectele Timișoarei se alege praful. Nu sunt bani nici pentru centură, nici pentru spitalul de copii, sală de sport, bazin olimpic, clinică de oncologie etc. Nu sunt bani pentru nimic. Și asta după ce s-a făcut o gargară fără precedent de cât de mult iubește Guvernul USL Timișoara. E clar, ceva mai mult decât iubește Felix pușcăria!

Zece mii de timișoreni care și-a achitat taxele locale trebuie să mai meargă o dată la ghișee să plătească o majorare dictată retroactiv de Ponta. Doar subiectul Dorin Cândea, ajuns cadru de nădejde al PSD Timiș, după ce în urmă cu un an era catalogat de liderii social-democrați drept „infractor de drept comun”, și tot merită comentat.

Cu toate acestea, liderii PDL Timiș au intrat parcă în mormânt. Ostaficiuc nu-și mai etalează sub nicio formă marile calități de om de stat, care l-au făcut să se autodeclare brand politic. Când ești la putere, ai acces nelimitat la bani publici și pui oameni în tot felul de funcții e ușor să te crezi mare sculă politică. Când țuțării roiesc în jurul tău și îți spun la ureche ce măreț, glorios, superb, grandios ești, chiar te crezi brand. (Apropo, oare pe unde or fi țuțării de altădată, cumva în anticameră la Titu Bojin?) În opoziție îți cam piere cheful să te dai brand.

La fel, Popoviciu. Când era la putere, toată ziua era la televizor, vorbind vrute și nevrute, mai ceva ca Monica Tatoiu! Bașca stăteai să fii pozat tot timpul lângă Elena Udrea! Prin teritoriu mai făcea fără licitații un drum la Gelu sau o piață la Lovrin, își mai trăgea spații de la CFR, mai aranja un contract etc. Ce-i drept, oamenii au făcut bani și nu chiar puțini. Poate de aceea nu prea au chef de opoziție acum, fiind ocupați cu numărarea banilor.

Ce nu înțeleg este de ce nu-i lasă pe alții să conducă filiala, dacă ei tot n-au chef. Măcar acum, când PDL e în opoziție. Apoi, când partidul va reveni la putere, pot să-și rezolve iar locuri în față. Manipulând eventual niște valize. Că n-ar fi prima dată!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Chip si Dale a spus: (ianuarie 29th, 2013 at 13:45 )

Chestia cu Brandul i-au bagat-o in cap Milli Vanilli. Acum astia stau pe langa Bojin. In ceva timp o sa-l vedem si pe Bojin ca se crede mare brand. Sau super-Brand, odata ce a snopit Brandul la alegeri.

Un PDL-ist a spus: (ianuarie 29th, 2013 at 13:45 )

Costi cocalaru e pe la Kitzbuehl,la un hotel de 5 stele plătit din salariul de la CJT probabil si îmbrăcat in echipamentul sponsorului ,Fischer,adica a lu’ POPOVICIU importatorul autorizat al brandului respectiv. Alalalt spagar umbla pe la București,poate mai prinde o ciorba ceva intre doua emisiuni televizate unde râde deobicei ca vitelul la poarta noua,adica a USL-ului proprietarul dulceturilor de azi. In rest cine sa facă ceva ca doar Costi a lăsat doar avortoni in urma lui !!!!!

dodo a spus: (ianuarie 29th, 2013 at 14:38 )

aceasta este ” strategia” MARELUI LIDER POLITIC Constantin Ostaficiuc….El a inceput sa faca politica direct de pe functia de subprefect, a urcat apoi pana la pres CJ. E genul de om care se foloseste de tine cand are nevoie, iar apoi, cand a obtinut ce a vrut, te arunca la cosul de gunoi ca pe un mar stricat.
Iar acum, ca nu mai e la putere, nu il mai intereseaza NIMIC…si ca atare NU mai face NIMIC.
Dar mai stii, are niste strategi minunati langa el, tutari cum le ziceti voi, care odata l-au injurat, iar acum ii creioneaza strategia pierzatoare. (vezi Alain Rus). Asta e Ostaficiuc: un mare lider politic de nota 0!

marcu cu arcu a spus: (ianuarie 29th, 2013 at 15:04 )

Corect din toate punctele de vedere, materialul.Se vede ca la noi clasa politica exista numai atunci cand este la putere, se sleieste sa stea, da sa STEA, sa SEADA la putere, dupa care in opzitie nu mai stie ca sa faca. Sa mearga sa ia lectii de prin vecini sa vada cum trebuie sa se organizeze factorul politic atunci cand pierde puterea!

Jane Skimmer a spus: (ianuarie 30th, 2013 at 14:57 )

PDL? Nu exista PDL si nici USL.

Exista o adunatura de hoti numita clasa politica, inclusiv in judetul asta e la fel. Si la nivel national si la nivel local, se acopera unii pe altii.

Intrebare: nea Robu sau nea Bojin, au facut auditul, adica operatia de predare-primire, care se face de catre orice firma ?

Nu, pentru ca sunt mana in mana cu hotii din pdl, pe principiul 4 ani furam noi, 4 ani furati voi, si asa la infinit.

Vezi: http://www.nasul.tv/

munteanu ioan a spus: (ianuarie 31st, 2013 at 22:16 )

Normal ca Hotul Ostaficiuc i-si permite sa faca vacante in Austria ca furat toti banii publici ce s-au alocat pt judetul Timis in cei 8 ani cat ne-a condus judetul acest INFRACTOR SI HOT impreuna cu consilierul lui Cutu Dorin alt hot de prima mana ai banilor publici.Oare unde sunteti acum bai Jegosilor si Mincinosilor care ne-ati condus judetul a-ti intrat in gauri ca sobolanii si asteptati deznodamantul ANI.Pt cei care nu stiu Ostaficiuc este unul din milionarii in euro din Timis care s-au imbogatit din furatul banilor publici,adica ai nostrii. RUSINE HOTILOR LASATI PDL TIMIS CA ,CU VOI NU MAI ARE NICI O SANSA IN VIITOR.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL. Primarul liberal al comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, afirmă că a colaborat foarte bine în Consiliul Local cu cei doi proaspeţi membri PNL. Ionuţ Stănuşoiu susţine că nu doar PNL va deveni mai puternic în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL
Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara, un eveniment ce a avut loc la Iulius Congress Hall. Deși era de așteptat să fie un moment de unitate pentru alianța PSD-PNL, un gest al lui Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri printre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale
Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în grafic. Peste trei sferturi din lucrări au fost realizate și investiția este planificată pentru finalizare completă în această vară. Constructorul a montat geamurile de mari dimensiuni. Clădirea are două niveluri, parter și etaj, și include spații unde vor studia aproape...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate
Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei de la Consiliul Județean Timiș a depășit un milion de lei. Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ a trecut printr-o importantă modernizare Cu o investiție de peste 1 100.000 lei (TVA inclus), am fost realizate modernizări esențiale pentru a oferi utilizatorilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată
Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
Disputa dintre Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, și Alfred Simonis, contracandidatul său la alegerile locale, pe tema ședinței de guvern de joi de la Timișoara pare să nu mai aibă final. Miercuri, Alin Nica a ieșit public și a acuzat PSD că ar fi amenințat participanții la o dezbatere pe teme de regionalizare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi cere lui Alin Nica să prezinte lista celor care acuză că au fost amenințați de PSD: ”Să depună plângeri la Parchet”
Concursul prin care Florin Răvăşilă, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, a ajuns şef peste jumătate din patrimoniul Tmişoarei a fost anulat în instanţă. Trimis în judecată de DNA pentru şpagă, Răvăşilă a trecut acest concurs fără ca măcar să-şi scrie lucrarea. Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Instanţa a anulat concursul prin care Florin Răvăşilă, omul lui Nicolae Robu, a ajuns stăpân peste patrimoniul Timişoarei
Surpriză în organizarea ședinței de guvern de la Timișoara. Întâlnirea ar putea avea loc în sala Video, aflată la sediul Prefecturii Timiș, și nu la sala Multifuncțională, așa cum se dorea inițial. Scandalul sălilor pentru găzduirea ședinței de guvern programate joi la Timișoara s-ar putea termina cu o surpriză. Discuțiile susținute, mai ales în contradictoriu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Video de la Prefectură ar putea fi gazda ședinței de guvern de la Timișoara
Top