Creştinii au intrat, astăzi, în postul Crăciunului. Timp de şase săptămâni, credincioşii se pregătesc pentru sărbătoarea naşterii lui Iisus Hristos. Postul Crăciunului este mai uşor decât cel de Paşte, deoarece are mai multe dezlegări la peşte, ulei şi vin, în toate sâmbetele şi duminicile din perioada 21 noiembrie – 20 decembrie.
Supă-cremă de cartofi
Pentru a prepara acest fel aveţi nevoie de un kilogram de cartofi, două cepe, un morcov, o ţelină, o rădăcină de pătrunjel şi una de păstârnac. Sarea şi piperul sunt după preferinţe, la fel ca şi pătrunjelul tocat. Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe. Jumătate din ei se pun la fiert, împreună cu restul legumelor, curăţate, spălate şi tăiate. După ce sunt fierte, se scot din oală şi se pasează cu blenderul, sau manual, cum vă este mai uşor. Crema astfel obţinută se pune din nou în oala cu apă şi se lasă la fiert. Dacă vi se pare prea groasă compoziţia, adăugaţi un strop de apă. Potriviţi de sare şi piper, apoi adăugaţi celelalte cubuleţe de cartofi şi lăsaţi, din nou, să fiarbă. Stingeţi focul, lăsaţi să se răcorească, puneţi pătrunjel tocat şi adăugaţi, dacă vă place, o mână de crutoane. Poftă bună!
Comentarii prin facebook