Gospodinele din Timişoara au luat cu asalt pieţele, în dimineaţa Ajunului de Crăciun. Cele mai experimentate ştiu că, dacă au un strop de răbdare, pot face cumpărături mai ieftine şi mai bune decât la supermarket.
Cel mai căutat produs: varza murată pentru sarmale, dar s-au bucurat de vânzare bună şi cei care comercializau găini sau curcani. În Piaţa Iosefin, saloanele cu marţipan, vişine sau ciocolată se vindeau cu ligheanul, la preţuri mult mai mici decât cele din supermarket. „De aceea am ieşit în această dimineaţă la cumpărături. În piaţă, mâncarea este mai ieftină”, spunea una dintre timişorencele care se îndrepta spre casă cu sacoşele pline. S-a stat la coadă şi în brutăriile consacrate, unde unii au cumpărat şi câte 12 pâini. Înghesuială a fost şi în halele de brânzeturi, unde s-au cumpărat mai ales telemea şi smântână, să nu rămână sarmalele nedrese. De câteva zile, halele de carne au fost şi ele arhipline în oraş. Oamenii se înghesuie să cumpere carne şi produse din carne, mai ales din cea de porc. După cum confirmă şi cercetările sociologice făcute publice săptămâna aceasta, meniul special pentru Crăciun este foarte important pentru români.
Comentarii prin facebook