Trăieşte-ţi visul american cu Agenţia As Tour! Revelion de neuitat în Times Square şi o incursiune fascinantă în istoria Statelor Unite

revelion new york

revelion new york

Agenţia As Tour Timişoara vă propune un sejur de vis în Statele Unite, la cumpăna dintre ani. Timp de şapte zile veţi putea vizita New York, Washington (Casa Albă, Capitoliul, Pentagonul etc), Philadelphia şi Baltimore. Noaptea dintre ani o veţi petrece – unde altundeva? – în Times Square.

“Povestea americană” începe joi, 26 decembrie, pe Aerportul din Belgrad, unde se reuneşte grupul. Decolare spre New York, aterizare, formalităţi vamale, transfer la hotel în New York. “Big Apple”: încă de la sosire, aglomeraţie de maşini, taxiuri galbene, bulevarde, magazine, zgârie nori si oamenii îţi vor da strania senzaţie de “deja-vu”. Cazare în New York.
Ziua a II-a, vineri, 26 decembrie. De la New York la Washington, două metropole americane diferite! De la zgârie-norii din New York la aerul aproape european din Washington, de la zbuciumul frenetic al New York-ului la nonşalanţa capitalei americane.
În drum spre Washington se face un popas la Philadelphia, oraş considerat de americani drept locul de naştere al Americii. Philadelphia este prima capitală a naţiunii americane, locul unde în 4 iulie 1776 s-a semnat Declaraţia de Independenţă şi a fost adoptată prima Constituţie. Se face un tur panoramic cu popas la principalele obiective turistice:
Sala Independenţei – locul unde a fost elaborată şi citită Declaraţia de Independenţă şi a fost adoptată prima Constituţie.
Liberty Bell – Clopotul Libertăţii – clopotul care a marcat citirea în public a Declaraţiei de Independenţă – 8 iulie 1776).
Imprimeria Benjamin Franklin, Christ Church şi cimitirul cu mormântul lui Franklin.
Primăria oraşului – apreciată ca cea mai înaltă clădire construită din zidărie din lume (167 m) fără cadre de oţel, dominată la înălţime de statuia fondatorului oraşului, William Penn.
Academia de Arte Plastice din Pennsylvania – o clădire istorică ce adăposteşte o colecţie de artă americană din sec. XVIII-XIX.
Elfreth Alley – cea mai veche stradă din oraş (sec. XVIII).
Philadelphia mai este numită, pe drept, capitala mondiala a frescelor .
Se ajunge la Washington DC, o altfel de capitală .Nicio cladire nu are voie (prin lege!) sa fie mai înaltă decât Capitoliul. Cazare in Washington.
Ziua a III-a, 28 decembrie, sâmbătă.
Capitala Statelor Unite seamănă mai puţin cu alte metropole americane. Oraş creat dupa planurile arhitectului francez Pierre Charles L’Enfant, el are, mai curând, un aer european, cu bulevarde largi şi multă verdeaţă. Stiluri arhitecturale diferite pot fi întâlnite mai ales in zona centrală: neoclasic, georgian, gotic, modern.
Tur panoramic de oraş cu ghid local.
Mall – parc în care admirăm celebrul Memorial
Casa Alba – reşedinta preşedinţilor SUA. Azi, accesul publicului nu mai este permis. Te poţi apropia însă de gard, fotografia clădirea şi grădina din faţa Casei Albe.
Capitoliul – inima democraţiei americane, locul unde se ţine Congresul SUA, clădire în stil neoclasic. O reţea de tuneluri şi chiar un metrou asigură legătura între birourile complexului.
Washington Monument – obelisc dedicat primului preşedinte al Statelor Unite.
Clădirea Pentagonului – sediul central al Departamentului de Apărare din SUA. Imensa clădire de birouri are 5 laturi, 5 etaje, 2 nivele subterane, 5 coridoare ce totalizeaza 28 km, 28.000 de angajaţi.
Memorialul Lincoln – are forma unui templu grecesc, cu 36 de coloane în stil doric în care se află statuia lui Abraham Lincoln şezând pe scaun. Aici s-au ţinut multe discursuri importante printre care şi cel al lui Martin Luther King din 28 august 1963: “I have a Dream”.
Arlington – important cimitir militar unde odihnesc 290.000 de eroi, veterani, personalităţi… Pietre funerare identice grăiesc că, fie soldat, fie general, în faţa eternităţii, toţi suntem egali. Tot aici, sunt şi mormintele lui John Kennedy si ale familiei sale.
Timp liber in Washington, oraş apreciat de turişti ca “paradis al cumpărăturilor”, existând o mulţime de magazine tip “outlet”. Cazare in Washington.
Ziua a IV-a, 29 decembrie, duminică.
Dimineaţa liberă în Washington. Rătăceşte prin metropola americană, descopera locuri, clădiri, parcuri.
Traseu spre New York, cu scurt popas în Baltimore, cândva al 2-lea port (dupa NY) de intrare maritimă a emigranţilor in SUA. Cazare in New York.
Ziua a V-a, 30 decembrie, luni.
Nu există alt oraş în lume, precum New York-ul, în care cutreierând străzile să întâlneşti atâta cultură, gastronomie, distracţie, strălucire, libertate. Tur panoramic de oras cu ghid local:
Empire State Building – cea mai înaltă clădire din New York, 381 m, 102 etaje.
Times Square – locul unde oraşul nu doarme niciodată.
Broadway – loc renumit pentru teatre şi cinematografe.
Central Park – cel mai vizitat parc urban din Statele Unite.
Rockefeller Center – cu cele 19 clădiri comerciale ce ocupă 86.000 mp.
Centrul Financiar Wall Street – sediul Bursei Americane.
Carnegie Hall – prima sală de concerte din NY.
Sediul ONU.
5 th Avenue – bulevard prea celebru ca să-l omiţi, un “inventar” al tuturor marilor case de modă şi branduri ale lumii!
Bryant Park – locul de prezentare a modei (primăvara, toamna).
Union Square – importanta intersecţie din NY.
Ground Zero – fostul amplasament al Turnurilor gemene World Trade Center.
Brooklyn Bridge – cândva, cel mai lung pod pe schelet metalic din lume.
Greenwich Village – cartierul artiştilor americani.
Grand Central Station – cea mai mare gară din lume cu 44 platforme, 67 de şine. Şi lista poate continua…
Timp liber la Macy’s – cel mai mare magazin din lume!
Seara, amestecă-te în mulţimea de oameni din Times Square, admiră reclamele luminoase ce se schimbă mereu, priveşte trecătorii, descoperă spiritul acestui loc unic. Cazare in New York.
Ziua a VI-a. HAPPY NEW YEAR! 31 decembrie, marţi.
În această zi veţi avea o întâlnire cu cea mai celebră statuie din lume, statuia-simbol a Americii… Statuia Libertăţii! De pe o mică insuliţă, rolul ei era să salute de bun venit noii sosiţi aici.
Insula Ellis – transfer cu feribotul până către malul insulei pentru a admira Statuia Libertăţii, amplasată aici în 1886, cadou al Franţei la aniversarea a 110 ani de la câştigarea independenţei SUA.
Timp liber în New York.
Iţi recomandăm să descoperi Harlem – strada 125 cu teatrul Apollo, Catedrala, Universitatea Columbia, Catedrala St John The Divine – a 4-a catedrală ca mărime din lume. Seara, un unic Revelion în Times Square, între oameni si turişti fericiţi, plini de bucurie şi zâmbete! Cazare in New York.
Ziua a VII-a, 1 ianuarie, miercuri. O zi liberă în New York! Profită de ea în ritmul tău şi după gustul tau! Va fi greu să alegi între mulţimea de muzee şi magazine!
Cazare in New York.
Ziua a VIII-a, 2 ianuarie, joi.
Am fost, am văzut, am trăit “visul american”! Transfer la Aeroportul din New York, formalităţi vamale, decolare spre Belgrad, aterizare pe Aeroportul din Belgrad.

Preţul sejurului este de 1.780 de euro plus 800 de lei.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL. Primarul liberal al comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, afirmă că a colaborat foarte bine în Consiliul Local cu cei doi proaspeţi membri PNL. Ionuţ Stănuşoiu susţine că nu doar PNL va deveni mai puternic în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL
Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara, un eveniment ce a avut loc la Iulius Congress Hall. Deși era de așteptat să fie un moment de unitate pentru alianța PSD-PNL, un gest al lui Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri printre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale
Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în grafic. Peste trei sferturi din lucrări au fost realizate și investiția este planificată pentru finalizare completă în această vară. Constructorul a montat geamurile de mari dimensiuni. Clădirea are două niveluri, parter și etaj, și include spații unde vor studia aproape...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate
Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei de la Consiliul Județean Timiș a depășit un milion de lei. Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ a trecut printr-o importantă modernizare Cu o investiție de peste 1 100.000 lei (TVA inclus), am fost realizate modernizări esențiale pentru a oferi utilizatorilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată
Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
Disputa dintre Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, și Alfred Simonis, contracandidatul său la alegerile locale, pe tema ședinței de guvern de joi de la Timișoara pare să nu mai aibă final. Miercuri, Alin Nica a ieșit public și a acuzat PSD că ar fi amenințat participanții la o dezbatere pe teme de regionalizare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi cere lui Alin Nica să prezinte lista celor care acuză că au fost amenințați de PSD: ”Să depună plângeri la Parchet”
Concursul prin care Florin Răvăşilă, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, a ajuns şef peste jumătate din patrimoniul Tmişoarei a fost anulat în instanţă. Trimis în judecată de DNA pentru şpagă, Răvăşilă a trecut acest concurs fără ca măcar să-şi scrie lucrarea. Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Instanţa a anulat concursul prin care Florin Răvăşilă, omul lui Nicolae Robu, a ajuns stăpân peste patrimoniul Timişoarei
Surpriză în organizarea ședinței de guvern de la Timișoara. Întâlnirea ar putea avea loc în sala Video, aflată la sediul Prefecturii Timiș, și nu la sala Multifuncțională, așa cum se dorea inițial. Scandalul sălilor pentru găzduirea ședinței de guvern programate joi la Timișoara s-ar putea termina cu o surpriză. Discuțiile susținute, mai ales în contradictoriu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Video de la Prefectură ar putea fi gazda ședinței de guvern de la Timișoara
Top