Planul Simion, o demență

Editorial de Eugen Sasu

Editorial de Eugen Sasu

Când auzi din gura lui Marcel Ciolacu că vor fi mărite pensiile românilor cu 40%, te aștepți ori să vină o prorogare a legii pentru după alegeri ori te aștepți să vină prăpădul fiscal peste cei care mai produc în țara asta. Tot o minciună este la urma urmelor, căci ți se oferă iluzia creșterii venitului tău lunar, dar prin inflație sau prin explozia taxelor, noi ca alegători vom reveni cu picioarele pe pământ, iar ei în locurile din guvern și parlament. Chiar și-așa, măcar povestea asta electorală are logică economică.

Cel invitat să voteze PSD sau PNL știe că merge pe o fentă și că promisiunea primită de la șefii partidelor respective este o iluzie. Atâta mai înțelege și alegătorul liberal sau pesedistul ce n-a ratat școala că nu poți consuma mai mult decât produci, iar dacă noi în câțiva ani am ajuns la o leafă de o mie sau chiar două de euro te întrebi de unde vin banii ăia. Bun, din împrumuturi, dar treaba asta nu poate merge mult timp și un decont tot va veni, de regulă prin criză economică.

Dar mai sunt alegători „semifuncționali” din punctul ăsta de vedere și unul n-ar întreba de unde dă George Simion case la tot românii cu 35.000 de euro. George Simion fiind candidat la alegerile prezindențiale din partea AUR, patriot. În primul rând, n-ar întreba nici în ruptul capului de când președintele României se apucă de dat case. Apoi, chiar dacă s-ar apuca de așa ceva ducându-și partidul pe mari culmi de progres în Parlamentul României, iarăși oamenii nu-și pun o grămadă de întrebări despre cum funcționează treburile astea în economie.

A mai fost un distrus din ăsta ce promitea bazaconii când a intrat PPDD în parlament. Atunci o casă la tot românul trebuia să coste 25.000 de euro, acum cu inflație cu tot s-a dat strigarea la 35.000. Dar George Simion știe că mare parte din electorat nu știe carte economică și merge mai departe: scăderea dărilor către stat. Cu asta am început. Măcar Ciolacu promite și știm că după eventuala satisfacere a promisiunii va veni și creșterea taxelor, că n-ar avea de unde să dea ce a promis.

Că o fi TVA, taxe pe muncă, impozit progresiv, accize, de undeva vor veni banii, tot de la noi, firește, PSD și PNL nu ascund ce urmează. În cazul promisiunilor AUR e o demență totală. George Simion președintele va scădea costul muncii, va da case cu 35.000 de euro, dar mai e una mișto: va tăia toate dobânzile la creditele românilor, toate, toate sub un plan numit ”Planul Simion”. Le taie ca pe porc, cum va face asta George Simion? Așa ceva nu mai scrie pe afiș, dar 15% dintre români ar putea crede că președintele dat de AUR va naționaliza băncile sau habar n-am ce ar mai putea crede oamenii ăștia.

Până la alegerile din toamnă, George Simion mai poate promite scăderea vârstei de pensionare fără să explice cum, poate oferi iluzia măririi salariilor, indemnizației pentru creșterea copilului, a frontierelor țării, a sânilor… poate promite câte un copil sau chiar gemeni pentru fiecare cuplu de alegători, aproape nimeni dintre cei 15% votanți AUR nu se va întreba cum va face George Simion asta, dar sigur așa va face dacă scrie la Plan.

Culmea e că Simion nici măcar nu va fi pus în situația să i se zică după alegeri că minte poporul. Firește că nu-l minte. Prin aceste mesaje gogonate el poate crește procentul AUR de la 15 la 20%, hai 23%, în caz că delirul devine patologic, însă acest partid nu va ajunge prea curând să decidă politici economice prin participarea la guvernare. Ei vor spune ani după ani, mandat după mandat că nu au mințit, dar că poporul ăsta a fost atât de fraier să nu le dea votul covârșitor pentru ca AUR să ajungă să dovedească. Să dovedească că a mințit.

Autor
Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Obs. a spus: (iulie 2nd, 2024 at 08:49 )

Simion este, dacă analizăm puțin, un idiot util, o supapă de descărcat presiune socială, o falsă speranță. Ca musca din pisoarul aeroportului din Zurich: direcționează jetul.
Anii de declin ai învățământului românesc de prin 1980 încoace, când s-au inventat școlile profesionale în care „se fura meserie”, mai apoi universitățile pentru nicio profesie, produc acum roade. Viața stupidă la bloc, deșelarea prin muncă aiurea, la fel. Pe votanții AUR, școala nu i-a ajutat, vorba cuiva, să nu fie proști. Aici este diferența enormă dintre noi și Occident: mergi în orice târg sau sat din România și violența izbucnește de sub stratul foarte subțire de conveniențe. De limbaj și fizică. Creștini care-și iubesc aproapele de vor să-l bage în spital sau direct în groapă, la prima supărare. Ce să ceri politețe, de unde spirit critic? Acum trăim, ironic, victoria socialismului, adică a comunismului (asupra poporului român, cum zicea N.C. Munteanu la E.L.).

Daniel a spus: (iulie 2nd, 2024 at 11:16 )

Avand in vedere ca avem un electorat care nu voteaza cerebral ci bazat pe sentimentalisme iar cei care se victimizeaza si starnesc o reactie sentimentala a alegatorilor au reusit sa castige desi nu au realizat mare lucru, era de asteptat ca si altii sa incerce si sa pluseze. Oricum cei care isi dau seama cum merg lucrurile, stiu ca guvernul se intinde mai intai la cheltuieli fara acoperire cu aparatul de stat si clientela politica pentru ca mai apoi sa acopere gaura creata intentionat prin cresteri de taxe. Problema este insa cand faci astfel de lucruri povara se duce exclusiv catre mediul privat iar acesti oameni au posibilitatea sa se relocheze in tari unde pe langa faptul ca isi vor creste venitul, posibil sa plateasca si taxe mai mici.

Reos a spus: (iulie 2nd, 2024 at 13:29 )

Mult nu mai durează și multinaționalele vor începe să părăsească România deci nu vom mai avea pe cine să înjurăm , alternative avem pentru că putem lucra la stat unde se plătește bine și oamenii nu sunt exploatați ,taxele le desfințăm,băncile le naționalizăm și așa ajungem la bunăstare materială pentru toată lumea,cam așa arată o parte din visele unora care mai găsesc și votanți într-o societate bine pregătită .

Nemo a spus: (iulie 2nd, 2024 at 17:54 )

Având în vedere ultimele 8 ture de alegeri „libere”, ne dăm seama că românii au memoria scurtă și le place sa fie fentați. De ce să ne mirăm?
Țeparul promite, iar prostul trage speranțe.

Pearl a spus: (iulie 2nd, 2024 at 19:08 )

Nu va mintiti singuri, nu doar incultii si muncitorii necalificati voteaza HAUR. Forte multi oameni in aparenta inteligenti si cultivati inghit cu placere rahatul servit de HaUR, Sosoaca si restul. Inclusiv asa-zisi intelectuali si oameni de cultura au un foarte transparent discurs patriotard, putinist, extremist de dreapta si fundamentalist ortodox.

Suntem o tara care isi merita soarta. Ar trebui o noua revolutie ca aceea din Franta din 1789, care sa elimine malignitatea corpului social. Masuri dure pentru o sansa de supravietuire. Niciun partid nu e mai bun ca altul. Doar un idiot mai poate gira prin votul lui vreunul din clanurile de mafioti care se autointittuleaza partide.

Iar mutra de tigan borat a lui Simion, lipita pe mai toate gardurile in Timisoara desi campania e gata de o luna, imi trezeste dorinta de a-l spulbera cu o mitraliera. Pe el si pe toti fascistii care il sustin

Wanda89 a spus: (iulie 2nd, 2024 at 19:37 )

@Obs.
De acord. Ești, totuși, prea ermetic pentru cititorii și comentatorii uzuali.

Zdreanță a spus: (iulie 2nd, 2024 at 19:51 )

Ce să faci?La români pericolul vine întotdeauna de la cei mici(Vadim,Diaconescu,Șoșo,Simion),cei mari doresc binele norodului,lucru dovedit în anii de glorie ai României de după revoluție.Noi nu putem funcționa fără ei,veșnici oportuniști ai capitalismului de speculă,vânzătorii de iluzii supun poporul străinilor prin legi europene.Dacă nu ești pro-european sau pro-SUA ,dacă nu răspunzi afirmativ opțiunilor lor riști să ajungi anatema.YOU SPEAK ENGLISH?DU SPRICHST DEUTSCH?Cam aceasta este logica patriotismului european.Noi nu putem semăna ,recolta ,bate cuie,scoate cuie fără ei,ritmul este impus,cei care nu răspund afirmativ să plece în Rusia sau pe unde vor.Hai cu democrația,pardon globalizarea.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Robi Mikloş revine în poarta Dumbrăviţei

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa anunţă revenirea portarului Robert Mikloș, care a semnat un contract cu CSC Dumbrăvița valabil pentru sezonul 2024/2025. Născut la 22 septembrie 1999, Robi se confundă cu fotbalul din Dumbrăvița, unde a debutat la nivel de seniori, în Liga a IV-a, când avea doar 14 ani. Și-a petrecut cea mai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Robi Mikloş revine în poarta Dumbrăviţei
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Oamenii de afaceri din Timiș, invitați în Moldova

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a fost vizitată de Dubițkaia Tatiana Anatol, viceprimar al Primăriei Municipiului Bălți din Republica Moldova, și purtător al mesajului președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Ea a fost însoțită de Consulul Republicii Moldova la Timișoara. Silviu Șofronie. Scopul principal al întâlnirii a fost prezentarea unei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Oamenii de afaceri din Timiș, invitați în Moldova

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La aproape doi ani de la semnarea contractului de finanțare, primăriile din Timișoara, Becicherecu Mic și Dudeștii Noi, au ajuns, în sfârșit, la etapa în care vor semna protocolul de colaborare prin care vor achiziționa un autobuz electric și două stații de încărcare, una normală, una rapidă. Întreaga investiție, adică un autobuz de 18 metri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăriile din Timișoara, Becicherecu Mic și Dudeștii Noi pun la cale un parteneriat ce are finanțare asigurată deja de doi ani
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a fost vizitată de Dubițkaia Tatiana Anatol, viceprimar al Primăriei Municipiului Bălți din Republica Moldova, și purtător al mesajului președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Ea a fost însoțită de Consulul Republicii Moldova la Timișoara. Silviu Șofronie. Scopul principal al întâlnirii a fost prezentarea unei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Oamenii de afaceri din Timiș, invitați în Moldova
Mai e un singur pas până când indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea complexului sportiv Dacia vor ajunge la Comisia de specialitate, iar ulterior aceștia vor fi supuși votului consilierilor locali. ”Dintr-un bazin de înot și o sală de gimnastică, am gândit să avem două bazine de înot, la parter, și două săli de gimnastică, la etaj....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul de modernizare al complexului Dacia e aproape de aprobarea în plenul Consiliului Local
Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica Timișoara a reluat în această săptămână, pentru prima dată după pandemie, tradiția expozițiilor de final de an, de această dată într-un spațiu nou -ARChA, dar și alături de un partener alături de care construiește cu succes deja de peste un an de zile o nouă identitate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziţie specială dedicată studenților-arhitecți de la UPT: munca de un an, reunită în Future Days
Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa anunţă revenirea portarului Robert Mikloș, care a semnat un contract cu CSC Dumbrăvița valabil pentru sezonul 2024/2025. Născut la 22 septembrie 1999, Robi se confundă cu fotbalul din Dumbrăvița, unde a debutat la nivel de seniori, în Liga a IV-a, când avea doar 14 ani. Și-a petrecut cea mai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Robi Mikloş revine în poarta Dumbrăviţei
Mai multe străzi din oraș vor avea circulația închisă, sâmbătă, pentru desfășurarea marșului Pride TM. Comisia de circulație din cadrul Primăriei Timișoara a aprobat instituirea câtorva restricții rutiere, în data de 6 iulie, între orele 16:25 – 17:35, în vederea desfășurării evenimentului „Pride TM”. Restricțiile se aplică pe următorul traseu avizat: punct de plecare –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pride TM blochează sâmbătă circulația pe mai multe străzi din Timișoara, dar și sub pasajul Michelangelo
Top