Mari castigatori, mari perdanti

Fără nicio discuție, marele învingător al alegerilor locale din Timiș este liderul PSD, Titu Bojin. Dacă victoria lui nu este chiar surprinzătoare, scorul absolut detașat cu care l-a bătut pe Constantin Ostaficiuc reprezintă o mare surpriză. Și asta, în condițiile în care Bojin a jucat pe o singură carte, un eșec în alegeri însemnând pentru el o ieșirea din politică, „șacalii” din partid abia așteptând ca acesta să-și rupă capul.

Și mă refer aici inclusiv la un socru de premier, Ilie Sârbu, și un prieten de același premier, Sorin Grindeanu. Pe cai mari acum, Bojin va putea să conducă filiala PSD Timiș din sediul partidului, fiind cunoscut faptul că în PSD Timiș erau mai mulți centri de putere, ba prin primărie, ba prin două hoteluri din oraș sau chiar o pensiune din afara Timișoarei.

Nu l-am socotit drept cel mai mare învingător pe Nicolae Robu, fiindcă victoria sa era anticipată. Doar mașina zvonistică a primăriei, a unei părți din PSD și unor pseudo-analiști vedeau un alt învingător decât liderul liberal. Contestat de mulți neaveniți, Robu a devenit principalul om politic al Timișului, Primăria Timișoara fiind indiscutabil o instituție mai importantă decât consiliul județean. Depinde doar de el să confirme încrederea care i s-a acordat duminică.

Marele înfrânt al alegerilor este, fără nicio îndoială, Constantin Ostaficiuc. După opt ani în funcția de președinte al CJ Timiș și alți patru ca vicepreședinte, încă liderul PD-L Timiș trebuie să-și facă acum bagajele. Scorul indecent de mic pe care l-a obținut l-ar putea chiar scoate din politică, un băiat de casă pe care l-a crescut așteptând de mult să-i ia locul la șefia filialei.

Alegerile de ieri au însemnat și îndepărtarea din fruntea orașului a Clanului Ciuhandu, după 16 ani de domnie. Clan reprezentat la aceste alegeri de Adrian Orza, un alt mare perdant al zilei de duminică. În fine, Timișoara poate ieși din bălteala în care a stat în ultimii ani.

Nu în ultimul rând, aparent paradoxal, un mare perdant este viceprimarul PSD Sorin Grindeanu. Care a pierdut pe ambele planuri, atât administrativ, cât și politic. Este deja secretul lui Polichinelle că Grindeanu și-a dorit continuitate la primărie cu Orza primar (inițial a insistat mult pe Ciuhandu), o continuitate care îi convenea de minune în mlaștina care se întinsese în instituția de pe CD Loga. Politic, Grindeanu aștepta și ca Bojin să-și rupă capul la alegeri, pentru a-i lua locul în fruntea partidului. În mod normal, viitorul politic al lui Grindeanu în Timișoara e terminat. Îl mai poate salva doar prietenul Ponta, care nici el nu se știe cât mai poate paria pe loseri.

Autor
Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

Pixu' a spus: (iunie 11th, 2012 at 12:42 )

Un sfert din ecran este ocupat de reclama la … Evenimente in Timisoara a lui … ati ghicit! deBanat.ro. Fara sa incasati bani pe reclama cuiva, va alungati si putinii cititori, care s-au saturat sa caute paragrafele pe sub bara saltareata si care nu poate fi inchisa! Voi nu realizati cat e de enervanta? Cand ziceam c-am scapat de … primul loc, hop si voi cu prostia asta! Sa va cititi singuri! Hai noroc!

Iule a spus: (iunie 11th, 2012 at 14:21 )

Nu ma bucur pentru castigatori, ca sunt vai s-amar fiecare, DAR MACAR nu mai ramanem in aceeasi cloaca de balta in care eram pana aici… sau? Sa se care cat mai repede pierzatorii si sa faca loc la altii, sa-i vedem de ce sunt in stare!

patraulea a spus: (iunie 11th, 2012 at 20:22 )

Analiza cu Grindeanu mi se pare corecta. As aminti numai ca Grindeanu a fost cel care a insistat ca Ciuhandu sa fie candidatul USL si nu Robu. Sper sa nu il vad in continuare viceprimar ca ma apuca scarba de USL in acest caz. Robu nu fi prost si nu il accepta ca si viceprimar pe acest tradator pe nume Grindeanu.

Petre Truica a spus: (iunie 11th, 2012 at 21:08 )

Trist oras, trist judet, trista oferta electorala am avut. Bojin = care nu stie sa vorbeste, un iubitor al lui nea Ilici iliescu, un comunist de moda veche. Si cand te gandesti ca aici s-a tras in oameni, au fost omorati si batuti si arestati iar tara a fost devalizata de prietenii lui nea Bojin.

Robu = un narcisist, cu parul mare vopsit, care in realitate nu a facut nimic pentru studentii de la Politehnica, nici in ceea ce priveste calitatea educatiei si nici in ceea ce priveste practica.

Timisoara, ca si restul tarii, va ramane ce este, un oras ultrapoluat, si la propriu si la figurat, plin de zgomot si praf, de pile si coruptie, de tigani si caini vagabonzi, de cocalari care nu respecta nici o lege.

o timisoreana a spus: (iunie 11th, 2012 at 21:16 )

domnul deputat Dugulescu a avut dreptate cind s-a izolat de PDL si de Ostaficiuc. El a spus ca PDL nu mai poate construi nimic in Romania. Si ce a facut Ostaficiuc? In loc sa asculte la domnul Dugulescu, a ascultat de altii. Cand domnul Dugulescu a spus ca Robu va cistiga, toti au ris de el. Acum, cine ride la urma ride mai bine. Felicitari domnului Dugulescu, care a stiut cum sa se orienteze si sa ramina in afara PDL.

labangino a spus: (iunie 11th, 2012 at 21:18 )

cum naiba ai ajuns de la unul care s-a luat de gat cu sipos sa ii ridici osanale unui tractorist, tata de infractor?

Pentru o timisoreana a spus: (iunie 12th, 2012 at 00:07 )

Doamna Ligia Dugulescu, va rugam nu mai comentati pozitiv pe forumuri despre fratele dvs. El este un esuat politic avand in vedere pe la cate partide politice a trecut. Va rugam, doamna, lasati pocaitii dvs sa se bucure de minciunile pe care le spuneti cand va intalniti cu ei, nu va mai bagati in comentarii politice ca va rade lumea

Iulia a spus: (iunie 12th, 2012 at 22:38 )

Domnule Truica , te rog sa ma crezi ca iti dau dreptate deplina in ceea ce priveste ultimul paragraf al comentariului Dumneavoastra. Dar faptul ca s-a produs totusi si in Timis o schimbare politica dupa atatia amar de ani, ca desi tot pe ultimul loc ca participare la vot am ramas(dar macar procentul a crescut la 49%, fata de 22-27% cat au fost in alegerile precedente), din puncul meu de vedere( care poate fi si al unei optimiste desuete) ne da un sambure de speranta. Hai sa nu pornim la drum nou cu prejudecati, cu resentimente si sa le acordam incredere alesilor. Iar de nu vor fi corecti, tot in puterea si vointa noastra(UNITI FIIND!!!)sa-i sanctionam, sa-i detronam. Cred ca trezirea spiritului civic in aceasta zona a tarii ar trebui sa fie pe primul loc. Daca ne multumim cu lamentari, sramband din nas ca niste frustrati si barfind pe la colturi, nu vom realiza „mare branza”.

eu a spus: (iunie 13th, 2012 at 10:38 )

dragi Banateni, stiti de ce sunt eu mai mirat de voi?
Ati votat un Aradean > DA, primarul vostru e un Aradean.

Nu ati fost informati, va uitati doar la banere in oras.. ,pe voi va critic, voi sunteti vinovati! Macar de-ar conduce el, dar Dl. Robu a fost pus de imagine, e o marioneta, nu uitati, ati adus PSD-ul la Timisoara… nu va vad bine.

cu Garboni in frunte..
In „viziunea” sa era sa nu lase Timisoara pe mana miticilor „Vom respinge deopotriva cedarea orasului partidelor corupte de la Bucuresti, care vor sa-si dezvolte francize in orasul nostru..” dar cand Bojin i-a promis ca-i renoveaza filarmonica/cinema-ul si nu stiu ce functie numai sa retraga ,sa inchinat in fata lui ,a uitat ce a promis dandu-ne pe mana lor, dezvoltand cea mai putreda franciza de la Bucuresti. D-le Garboni sunteti o punga goala, sunteti la fel ca toti ceilalti, adica nimic.

Petre Truica a spus: (iunie 13th, 2012 at 15:11 )

@toti de mai sus. Ma bucur ca cineva e activ pe aici.

Prima masura a lui Bojin a fost…fotbalul, deci e clar pe ce vor merge taxele noastre.

Resentimente? Pai daca cineva-ti trage un glonte-n cap sau un pumn in gura n-ai resentimente? Prietenii lui nea Bojin sunt sinistrii care ne conduceau in anii 90.

Finnerty a spus: (iunie 14th, 2012 at 05:08 )

Petre T. sintetizeaza aproape perfect situatia de aici, ori cel putin eu vad acelasi lucru. A pus punctul pe i cand a spus ca ofera electorala era trista/proasta, iar daca n-a spus proasta, spun eu. Sa ai de ales intre doi ingineri, candidati cu sanse reale, ambii avand realizari vagi si proiecte bizare care le certifica intr-un fel sau altul capacitatea de administrare si de coordonare, ca sa nu spun management, e suparator pentru un foarte tanar cetatean cu drept de vot egal si universal. Personal, in noaptea de dinaintea alegerii mi-am sfarmat creierii pentru a face o alegere intre a vota alb si a face un salt de incredere, implicit asumandu-mi o responsabilitate nedorita. Am facut saltul de incredere si l-am facut mare, pentru ca am votat coerent, m-am dus pana la CJ si CL pe aceeasi linie, unde am vazut personaje cat se poate de indezirabile pentru a ocupa o fuctie publica in administratie.

CURIOSUL a spus: (iunie 14th, 2012 at 16:36 )

Din pacate aici, in TIMISOARA a avut loc REVOLUTIA, dar ea nu s-a continuat si intre oameni !!!!! Putini au inteles DEMOCRATIA !!!! Acest concept iti ofera, tie ca simplu cetatean, posibilitatea ca, de fiecare data sa votezi altii !!!! Noi am votat 16 ani la rand acelasi,desi toti realizam ca practic PARTICIPAM si SUSTINEAM DEZASTRUL !~!! Acum ne plangem ca nu avem alternative! Pai le-am avut,dar nu le-am folosit! Acum am votat ALTCEVA !!! Va fi bine , sau rau , vom vedea dar nu trebuie SA UITAM CA, PESTE 4(PATRU) ANI, vom putea din nou sa votam ALTCEVA !!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Top