Peste 20% din posturile celui mai mare spital din vestul ţării sunt vacante, dar unitatea nu prea are şanse să le scoată la concurs. Asta, din cauza blocării angajărilor în sistemul bugetar, măsură impusă de guvern în programul de austeritate.
Cea mai recentă rectificare de buget nu aduce nici ea bucurii prea mari. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara a primit, de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, 10,3 milioane de lei, bani pentru lunile noiembrie şi decembrie. Suma ajunge pentru salarii şi pentru o parte din medicamentele şi serviciile medicale până la sfârşitul anului.
În ultimii doi ani, din spital au plecat aproape 100 de angajaţi, din care unii prin pensionare. Criza de personal se simte cel mai acut în secţiile de ATI, obstetrică-ginecologie, pediatrie şi urologie. În 2010, SCJUT a organizt două concursuri, în lunile iulie şi octombrie, pentru posturi vacante sau temporar vacante. Concursurile, aprobate de Ministerul Sănătăţii, au vizat ocuparea a 29 de posturi de asistente medicale, şapte de infirmiere, patru de îngrijitoare şi unul de brancardier.
Spitalul Judeţean stă prost şi la capitolul datorii, care însumează, în prezent, 30 de milioane de lei. În septembrie, unitatea a reuşit să plătească 16 milioane, iar până la sfârşitul anului, conducerea SCJUT speră să primească încă şapte milioane, reprezentând a doua tranşă pentru achitarea arieratelor. Cele mai multe datorii sunt către furnizorii de medicamente şi materiale sanitare.
Comentarii prin facebook