Basescu a mai inventat ceva: victoria prin non-combat

Democrația dâmbovițeană se află în fața unui experiment inedit în întreaga lume: victoria prin non-combat. Traian Băsescu și PDL au oficializat ceea ce se vorbea de foarte mult timp, și anume boicotarea referendumului. Mai exact, dl Băsescu, cel care amenința adesea pe timpuri cu „întoarcerea la popor”, refuză acum o întâlnire cu poporul. El, învingătorul prin excelență, el, marele luptător.

Așa mare comandant de oști și de nave cum se consideră, urmaș al lui Napoleon Bonaparte, Alexandru Macedon și Leonidas, Băsescu vrea acum să câștige o bătălie, chiar un război, ascunzându-se în boscheții de pe marginea câmpului de conflagrație. Chiar el, marele Băsescu, își va căuta cel mai mare tufiș după care să se pitească. Cu riscul de-a trece pe acolo un animal care să urineze pe tufiș.

Oriunde în lumea aceasta, în orice domeniu, de la fotbal la popice, dacă nu te prezinți la competiție nu ai cum să câștigi. Prima regulă ca să iei un examen, trebuie să te prezinți la el. Iată că dl Băsescu și PDL au inventat-o și pe asta: nu joc, dar câștig. Nu insist asupra faptului că n-au trecut nici trei zile de când același Băsescu își bomba pieptul și chema lumea la vot să dea de toți pereții cu „paiața” și „plagiatorul”. Când te răzgândești în cinci minute, ce mai contează că te sucești în trei zile? De luni vom auzi că 60% din români (sau care va fi procentul de absenteism) au fost de partea lui Băsescu. Au ascultat ordinele lui și nu s-au dus la vot. Ce mai contează că, de regulă, între 40% și 50% din electorat n-are niciun chef să meargă la urne în anotimpuri normale, darmite la mijlocul verii?

Lașitate? Ipocrizie? Cum poate fi denumită manevra PDLBăsescului? Câte o porție zdravănă din fiecare. Să vii tu, urmaș al eroilor de la Termopile, să te ascunzi în bălării, la câteva zile după ce te-ai stropșit la adversari, ce înseamnă?

Altfel, când vezi și auzi cine te îndeamnă să vii la vot pentru a spune DA, parcă nu te-ai duce, numai de-al naibii. Să votezi în același mod cu exemplare … (am vrut să spun umane, dar nu pot, așa că fiecare poate să înlocuiască punctele de suspensie cu ce crede de cuviină), precum o Maria Barna, Nicolicea din Mehedinți sau duduia aceea care a condus Loteria Română, e prea mult. După ce au dus curvăsaria politică pe cele mai înalte culmi, în loc să dai dovadă de o minimă decentă și să te ascunzi pe undeva, să-ți iei o pauză de penitență, să chemi acum public oamenii la vot, e de un prost gust nemaivăzut.

Prea mult și pentru politichia noastră dâmbovițeană. Dar la urma urmei, astfel de excrescențe maligne pe trupul politichiei române, tot Băsescu le-a inventat. Iar dacă printr-o minune se va face cvorum la referendum, doar pentru singurul faptul că a creat astfel de monstruozități, și tot își merită soarta.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

22 comentarii pentru acest articol

seba a spus: (iulie 25th, 2012 at 12:05 )

un las, asta e basescu

hmmm a spus: (iulie 25th, 2012 at 12:10 )

eu nu as fi chiar asa de transant…atat de categoric..totusi sunt cateva ONG-uri care au mers pe cartea boicotului de la inceput!
deci..probabil legitimarea unui referendum cerut in halul asta, cu bocancul in gura institutiilor statului, era o tema mult mai buna de discutie..si mai ceva..eu nu am asteptat sa imi zica cineva sa nu ma duc la vot..am spus-o din momentul aprobari referendumului..deci EU NU MA DUC LA VOT!

hmmm a spus: (iulie 25th, 2012 at 12:13 )

auzi ino
dar daca usl-ul nu scoate 50% plus 1 nu inseamna ca referendumul nu trebuia facut? asa nu iti poti pune problema?
are basescu hibele lui da` daca stau in coltu meu si ma uit la antonescu care intreaba ziaristi daca mai apar sau televiziuni daca mai emit, sincer, ma cam apuca groaza

basescu a fost ales... a spus: (iulie 25th, 2012 at 12:16 )

…in 2009..acum sunt alegeri?
nu! e doar dorinta lui antonescu manat de voiculescu sa ajunga cat mai rpd la cotroceni..ms..zic pas si merg sa-mi aleg presedinte in 2014!

asdasd a spus: (iulie 25th, 2012 at 13:10 )

rerefendum made in usl? nein danke!

Gigi a spus: (iulie 25th, 2012 at 15:27 )

ce nu intelegi tu(sau te faci ca nu intelegi)si restu tampitilor si spalatilor pe creier dupa metoda antena 3,este ca Basescu a castigat 1data in 2009,pentru o perioada de 5 ANI,deci el nu mai tre sa demonstreze nimanui nimic,cu atat mai putin in fata unor netoti,mincinosi si avizi de putere cum sunt alde Adormescu si Ponta

Huligan a spus: (iulie 25th, 2012 at 15:35 )

auzi bai Ino,nu ti-a prea iesit comparatia asta cu fotbalul…sa-ti zic si de ce…in bataliile cu USL,PSD,PNL etc…Basescu conduce cu vreo 5 sau 6 la 0…prin neprezentare pierzi cu 3-0,dar tot te califici pe mai departe….facand comparatia pana la capat,daca tu cunosti faptul ca arbitrii sunt cumparati,seful arbitrilor e contra ta,daca mai sti ca pana si unii de la tine din echipa au fost cumparati de USL astfel incat sa ti-o incasezi 7-0,mi se pare corect sa alegi varianta 3-0 la masa verde,dar mergi mai departe….hai noroc

War a spus: (iulie 25th, 2012 at 15:40 )

all is fair in love and war…nu asta e crezul dupa care merge USL?au facut „love” pe bani seriosi cu tradatorii altor partide pentru a porni „war”-ul contra lui Base.Atunci accepta frate daca tot mergi pe ideea asta ca ALL is fair,inclusiv din partea „inamicului” 😉

Adrian a spus: (iulie 25th, 2012 at 17:09 )

Cred ca te-ai potrivi de minune in gasca de la antena 3. Unde erai tu cand unii mureau in piata pentru libertate sau cand minerii au plantat folori in centrul bucurestiului??? sau basescu e de vina si pentru astea? mie sila de niste oameni ce uita cat rau au produs acesti indivizi din 90 pana acum, dar asta e pentru un covrig de ros a-ti vinde si pe cel de langa voi. sa ne traiesti!

Andrei a spus: (iulie 25th, 2012 at 18:10 )

USL susține ca reprezintă poporul in proporție de peste 70%. In acest caz nu au decât sa-si mobilizeze electoratul sa-l aducă la vot! se va vedea cărți sunt dispuse sa-i urmeze. Dacă o majoritate va dori sa scape de Basescu vor vota! Dacă nu vor merge la vot înseamnă ca au alte prioritati si…sorry!

Sunt un KKT a spus: (iulie 25th, 2012 at 19:22 )

și nu merg la vot.

SPUME DE RO a spus: (iulie 25th, 2012 at 21:08 )

Auzi,fraiere democrat de puti-tu vorbesti de chestia asta,cind la voi,in Tm. e democratia tiganeasca si organizatii de revolutionari care se agita doar ptr. bani(majoritatea indivizilor cu „ceferticat”avind niste fete de cocalari sau garzi de corp-asa or fi aratat si cei care au iesit in strada,in 89-ma indoiesc!)-mai intii face-ti-va curat in buda si apoi vorbiti despre alte orase(adevarat,in toate e o tiganie si o fauna jegoasa,dar fiecare sa-si vada kktul de sub geam,ca ala-i pute!)!
Iar in ceeace-l priveste pe dictator,ca e las,se ascunde,etc.-hai sa te vad pe tine ce-ai face daca ai merge linistit pe o strada si,la un colt vine un tip le tine si-ti spune ca la coltul urmator te asteapta unul,sa-ti dea in cap-tu ce faci,mergi ca boul inainte,ca esti curajos-al dracu’-sau incerci sa gasesti alt drum,ca sa ajungi tot unde doreai-mare ginditor si analistu’poullii esti!

@ SPUME... a spus: (iulie 25th, 2012 at 23:12 )

La noi, în Tm., „spume” de poulă ca tine se tratează cu vaccin antirabic, cămașă de forță sau cu învățământ gratuit la școala pt. retardați. La tine în oraș probabil că se poartă amușinarea bășelilor. Noroc că sunteți puțini, tot mai puțini….

aaa a spus: (iulie 26th, 2012 at 11:02 )

Bai Ino, du-te la Felix al tau, macar sa iei un ban „cinstit” pt. pupincurism

SONIA a spus: (iulie 26th, 2012 at 22:50 )

ACEST ANTONESCU ESTE UN MARE MINCINOS!!! EL ESTE DE FAPT PRIMUL PARAZIT AL TARII, CARE, DOARME PE BANII NOSTRI IN PARLAMENT, SE PLIMBA, SE DISTREAZA, TOT PE BANII NOSTRI, PENTRU CA NU CRED CA O SA-L VEDETI VREODATA PE ACEST PUTUROS CA VREA SA SE MAI DUCA SA PREDEA LA VREO CATEDRA, PE UN SALARIU DE NIMIC, CU UN PROGRAM STRICT. SI CAND ERA LA MINISTERUL SPORTULUI AVEA TOT PROGRAM DE LAUZA !!!!! APAREA LA 12.00 DISPAREA LA 15.00.

@ SONIA a spus: (iulie 26th, 2012 at 23:45 )

Înc-odată, pentru retardații obișnuiți cu amușinarea bășelilor : noroc că sunteți puțini, tot mai puțini….

creanga a spus: (iulie 27th, 2012 at 11:17 )

bai asta care tot da replici postacilior!
nu toti cei care sunt imoptriva voastra, a uslasilor, sunt si basisti!
dar voi cretini…de unde dracu sa stiti asta?
mi-e greata de cei ca voi, ca ati terminat romania in doi timpi si trei miscari

silviu a spus: (iulie 27th, 2012 at 13:01 )

asta nu e referendum, printr-o lovitura de stat !! e un simplu recensamant USL-ar, sa-si vada si ei cati acoliti au prin Romanica.Eu voi fi absent la aceasta mascarada !!!

victor L a spus: (iulie 27th, 2012 at 15:07 )

Duminca nu votez.
Asa prevede legea, ca pot sa nu ma prezint.
Si nu pot sa dau un berbec pe doo giste 😛

Eu a spus: (iulie 27th, 2012 at 15:09 )

– Sunt un KKT și nu mă duc la vot !!!

Camelian Propinatiu a spus: (iulie 28th, 2012 at 13:30 )

Literar observat, boicotul inseamna a fura votul mortilor, disparutilor, inexistentilor si al absenteistilor obiectori de constiinta. Intelectualii destepti seamana propagandistilor lui Dej, care prosteau gloata in fata, lamurind-o sa intre-n colhoz ca se supara sovieticii! Smecheria cu berbecul si cele doua gâste nu este decât plagierea intelectualista a lozincii democratului stalinist Brucan cum ca Trebuie sa-l suportam pe Iliescu, ca are guvern de unicate!

@Carmelian Propinatiu a spus: (iulie 30th, 2012 at 17:02 )

Literar observat, lovitura de stat inseamna răsturnarea bruscă și neconstituționată a puterii legitime a unui stat, impusă prin surpriză de o minoritate, de obicei militară, FOLOSIND FORTA.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază
Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe
La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția de 100 de ani de excelență în educație și cercetare, dar și de colaborare foarte bună cu mediul economic. Tradiția în domeniul mașinilor hidraulice, domeniu în care Aurel Bărglăzan a fost un adevărat pionier și creator de școală, dusă la prestigiu internațional de academicianul Ioan Anton, este continuată azi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoaştere internaţională. Un succes notabil pentru o echipă UPT în domeniul maşinilor hidraulice
Primăria Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. ”În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara se luptă cu căpușele
Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Top