Stirile din ziua: 10 iulie 2012

Legea referendumului, constitutionala daca participa jumătate plus unu din alegatori

Curtea Constituţională a decis, marţi, că legea prin care s-au făcut modificări la Legea referendumului este constituțională, dacă asigură participarea a cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. Oficialii spun însă că referendumul nu se va desfăşura iniţiativei legislative asupra căreia s-a pronunţat CCR.

Mitropolitul Banatului s-a retras din functie!

Înaltpreasfinţitul Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, a transmis Patriarhiei Române o cerere de retragere din funcţie. Informaţia ne-a fost confirmată de cel mai longeviv ierarh din BOR. UPDATE: Deși reprezentanții patriariei spun că nu au primit o astfel de cerere, IPS Corneanu afirmă că plicul a fost trimis prin poștă marți dimineață.

Societatea Timisoara: pro democratie sau pro Basescu?

În mod cert, Societatea Timișoara a fost și este una dintre organizațiile non-guvernamentale cele mai importante și respectabile din România. Chiar dacă nu numărul liderilor ei s-a mai subțiat în timp, societatea are în spate o istorie bogată de 22 de ani, fiind născută din celebra Proclamație de la Timișoara. De-a lungul timpului a avut și partizanate politice, dar să-i spun așa pozitive.

Asaltul migrantilor continua

Numărul migranţilor care trec graniţa ilegal în România şi solicită azil în ţară este din ce în ce mai mare. Numai în primul semestru al acestui an, agenţii de la Poliţia de Frontieră Lunga au depistat 730 de persoane care trecut ilegal granița.

Primaria ca o „Famiglie”

Pe bună dreptate te întreabă omul de rând la ce bună schimbarea lui Ciuhandu cu Nicolae Robu, dacă banul e măcinat de aceleași persoane ca și până acum. Dacă persoane cu funcții de răspundere în „regimul Ciuhandu” au exasperat prin larghețea cu care au cheltuit banul public ori au dovedit o gravă și constantă secetă de idei pentru dezvoltarea orașului, acum de ce ne-am da viitorul și bugetul tot pe mâna lor?

Spaga din „parohia” lui Paisie Lugojanul face sute de victime

Scandalul de la centrele educaţional-sociale ale Arhiepiscopiei Timișoarei taie finanțarea tuturor instituțiilor similare din țară, cu un an mai devreme decât ar fi trebuit. Angajații au primit deja preavize, iar sute de copii nu vor mai avea parte, în prima fază, de vacanța la care au visat. Implicațiile sunt însă mult mai grave.

Intreruperi de curent

Compania Enel a programat, marți, întreruperi de energie electrică după cum urmează: Timişoara: Bd. Cetății nr. 19, 19C, 21, 23, orele 9 – 16, Aleea Pădurea Verde (p), Str. Gh. Adam (p), orele 9 – 11; Orțișoara (foraje apă Captare I), Ghiroda Veche (p), Sânnicolau Mare (p), orele 9 – 16; Clopodia (p), orele 8

Top