Stirile din ziua: 7 iulie 2012

Hiena moralista

Poate că Traian Băsescu își merita soarta. Poate că nu. Ceea ce cred însă cu tărie este că nu meritam noi – românii cu ochi, urechi și mai ales creier – una ca asta. Și nu mă refer acum la pierderea unui președinte simpatizat de vreo 15% din populația acestei țări, ci de senzația de sufocare pe care am trăit-o într-o zi de 6 iulie 2012.

Ce mai trebuia sa spuna Traian Basescu in Parlament

În discursul din parlament din timpul ședinței extraordinare privind suspendarea sa din funcția de președinte, Traian Băsescu a recunoscut că a făcut unele greșeli în timpul mandatelor sale, dar în niciun caz nu a încălcat Constituția. El a dat ca exemplu comentariile pe care le-a făcut vizavi de unele decizii ale Curții Constituționale, dar și ale Justiției în general. Fiind un moment al sincerității, poate că Băsescu trebuia să-și asume și alte greșeli pe care le-a făcut.

Istoria Universului Pe Intelesul Tuturor (Partea 1)

Ce stim despre Univers si dovezile prin care am ajuns la aceste concluzii. Originea si varsta stelelor si galaxiilor. Cum se poate masura distanta pana la ele si viteza cu care se deplaseaza. Expansiunea Universului. Deplasarea spre rosu. Din ce sunt facute stelele. Varsta Universului si Big Bangul.

Top