Retele de apa si canalizare, extinse la Jimbolia si Sannicolau Mare

Aquatim SA a semnat încă două contracte de lucrări din cadrul Proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”. Orașele Jimbolia și Sânnicolau Mare intră pe lista de investiții prioritare.

La Jimbolia se vor investi 29 milioane lei (fără TVA). Aici sunt vizate următoarele lucrări: reforări şi reabilitări foraje existente, construcţii de staţii de pompare ape uzate, extinderea şi reabilitarea a circa 10 km reţea de apă şi 39 km sistem de canalizare. Contract a fost atribuit, în urma unei licitaţii publice, firmei GEA21 SA din Spania.

În oraşul Sânnicolau Mare” valoarea de contract este de aproximativ 28 milioane lei (fără TVA) şi vizează, în principal, următoarele lucrări: reforări şi reabilitări foraje existente, construcţia unui  rezervor de apă potabilă, construcţii de staţii de pompare ape uzate, extinderea şi reabilitarea a circa 26 km reţea de apă şi 25 km sistem de canalizare. Contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii publice, asocierii de firme formată din Porr Construct SRL, SAIF-TIM SA, Tuboterm Construct SRL şi Formin SA.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 509 635 639 lei (118 871 000 Euro) din care: 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,73% de la autorităţile locale (Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara).

În judeţul Timiş sunt vizate în principal următoarele investiţii: şapte staţii noi de epurare a apelor uzate, trei staţii noi de tratare a apei potabile, extinderea şi reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) şi a reţelelor de alimentare cu apă (aproximativ 100 km). Localităţile incluse în proiect: Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin. În urma investiţiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile incluse în proiect va creşte considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerinţelor UE.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Clubul Helion al Casei Municipale de Cultură Timișoara vă invită vineri, 19 octombrie, începând cu ora 17:30, sala Orizont a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timișoara, (Piața Sfântul Gheorghe nr.3, et. 1, deasupra Băncii Transilvania) la un recital extraordinar de muzică electronică susținut de Costel Baboș. Cunoscutul scriitor, care trăiește de mulți ani în Canada,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recital de muzică electronică susținut de Costel Baboș
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top