Bojin: „As putea fi contracandidatul domnului Robu”

Titu Bojin preşedintele PSD Timiş, aruncă bomba: ar putea să nu mai candideze pentru un nou mandat la CJT. Ba mai mult, ar putea fi chiar contracandidatul liberalului Nicolae Robu la Primăria Timişoarei! Liderul PSD afirmă că nu i-a trădat pe primarii PD-L care vor acum să intre în rândul social-democraţilor. El dezminte toată povestea unei aşa-zise liste a trădătorilor care a ajuns prin el la Constantin Ostaficiuc.

Candidaţi la o funcţie de vicepreşedinte naţional al PSD?
Prin statutul partidului sunt 16 vicepreşedinţi, opt aleşi la nivel regional şi opt, ala nivel de congres, pe domenii de specialitate. Nu cred că este obligatoriu să fie Titu Bojin vicepreşedinte, dar cred că judeţul Timiş, prin rezultatele obţinute la alegerile din 2012 şi prin ce reprezintă în zona de vest, merită să aibă un vicepreşedinte.

Deci nu candidaţi? Aveţi alte nume din filială pentru această funcţie?
Nu am spus că nu candidez. Asta va hotărî organizaţia judeţeană. În condiţii normale Timişul trebuie să aibă un vicepreşedinte, atâta pot spune. Poate fi Titu Bojin, poate fi oricine altcineva.

Cum decurge relaţia cu PNL? Au existat reproşuri din partea lui Nicolae Robu sau a altor liberali, după ce aţi declarat că PSD pregăteşte un candidat pentru Robu?
Ce să îmi reproşeze domnul Robu? Nu e treaba domnului Robu care este organizarea din PSD. Ar fi trebuit eventual să-i reproşez şi eu ceva că a zis că are trei contracandidaţi pentru mine. Avem o relaţie bună politico-administrativă. Din punct de vedere organizaţional, fiecare partid este dator să-şi pregătească candidaţii pentru toate funcţiile. Tebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie. În condiţiile în care nu mergem în continuare în tandemul PSD-PNL, sigur că mă gândesc să pregătesc un candidat foarte bun care să poată să câştige alegerile.

Spuneţi-ne un nume dintre posibilii contracandidaţi pregătiţi pentru domnul Robu?
Poate fi şi Sorin Grindeanu. Pot să fie şi alţii, pot să fie şi oameni care vin acum către organizaţie, chiar dacă acum nu sunt în ea. Pot să fie mulţi care se afirmă în următorii trei ani şi jumătate. Promit însă că nu vom fi prinşi pe picior greşit, ca şi până acum, să spunem în ultima lună cine candidează pentru funcţia de primar la Timişoara. Sper să şi câştigăm dacă va fi să avem candidat separat de PNL pentru Primăria Timişoara. Sunt convins că şi domnul Robu îşi propune acelaşi lucru pentru CJT, chiar dacă nu voi mai candida eu pentru această funcţie.

Aţi putea să nu mai candidaţi la CJ? Aţi putea fi contracandidatul lui Nicolae Robu la primărie?
Se pot întâmpla multe, mai e atâta timp până atunci. Aş putea să fiu contracandidatul domnnului Robu, aş putea să nu fiu. Viaţa îţi oferă multe surprize. Nu cred că acum putem discuta nici măcar despre o nouă candidatură a mea la CJT.

Aţi împărţit cu PNL instituţiile deconcentrate?
Nu pot să spun că am stabilit cu PNL. Am luat în discuţie toate deconcentratele şi, în principiu, am căzut de acord ca acolo unde este cazul să solicităm schimbarea conducerilor. În perioada următoare este necesar ca mulţi dintre cei aflaţi în funcţie ajunşi pe coloratură politică să facă pasul în lateral.

Vă întreb altfel… Aţi discutat faţă în faţă cu Robu pe aceste deconcentrate?
Da, m-am întâlnit cu el duminică. Am stat trei ore la discuţii pe această temă. Concluzia la care am ajuns e clară. Nici PSD, nici PNL nu va lua din directorii actuali, aşa cum vorbeau sursele pedeliste. Nu acceptăm ca şefi de deconcentrate puşi de PD-L să intre în partidele noastre doar pentru a rămâne în funcţii. Cei care şi-au făcut treaba, iar colectivul este mulţumit de ei pot să rămână în PD-L şi în funcţii. E meritul lor.

Există un criteriu la baza acestei împărţiri sau vă luaţi şi după oameni?
Principalul criteriu este competenţa. Nu punem directori colegi de partid care nu au lucrat nicio zi în domeniu. Cine nu are experienţa minimă necesară nu are ce căuta în funcţii de conducere, indiferent de cât de tare este în PSD sau în PNL.

Mai trageţi speranţe să numiţi un om din Timiş într-o funcţie de secretar de stat? Aveaţi trei propuneri…
Avem mai mulţi oameni în funcţii de decizie la nivel naţionali susţinuţi de PSD Timiş. Cei trei propuşi acum la nivel naţional pentru funcţiile de secretari de stat pot ajunge fie secretari, fie subsecretari, fie directori de agenţii. Sper când se trage linia, Timişul să mai aibă doi-trei oameni în structura guvernamentală.

De ce vă feriţi să daţi nume?
Vă pot da un nume, Ioan Căprariu de la Pensii este propus pentru o funcţie de secretar de stat. Poate ajunge secretar de stat sau poate ajunge preşedintele Casei Naţionale de Pensii. Este un om deosebit. Vreau să mă rezum la acest exemplu. Mai sunt şi alţii. Unii mai primesc avize negative, alţii nu se înţeleg cu miniştrii. Sunt convins că în perioada următoare vom avea mai multe posibilităţi.

S-a stabilit, Traian Stoia va fi viitorul viceprimar al Timişoarei?
Nu. Deocamdată nu s-a stabilit nimic. Viceprimarul va fi propus joi, în Biroul Municipal al PSD Timişoara, şi confirmat sau infirmat, tot joi, de Biroul Judeţean. Acesta va fi numit viceprimar în următoarea şedinţă de consiliu local.

Susţinerea pentru Stoia vine din filială sau din afara ei, de la doi fraţi?
Trebuie să fim corecţi. Domnul Stoia este unul dintre cei mai activi consilieri. Împreună cu Radu Ţoancă, cu Romaniţa, cu domnul Bârsăşteanu pe care l-am confirmat săptămâna trecută. Toţi consilierii noştri sunt buni. Nu trebuie să aibă cineva susţinere neapărat din afara spectrului politic. Nu înseamnă că este un lucru rău dacă cineva este respectat şi în mediul de afaceri, în mediul medical sau în societatea civilă. Oricum cine ajunge acolo va trebui poate să facă pasul în lateral, dacă va fi cazul să mergem singuri la alegeri. Ar putea ca, în ultimul an de mandat să-i dea locul unui alt coleg mai bine plasat decât el într-o viitoare confruntare cu domnul Robu.

Care e treaba cu lista cu primari dezertori pe care i-aţi dat-o lui Ostaficiuc?
Nu am dat nicio listă. A fost o măgărie a domnului Popoviciu care nu ştie decât să facă diversiuni. Popoviciu îşi bate joc de primarii pe care până acum nu i-a cunoscut. Poate să-i numere pe degetele de la o mână pe primarii care i-a ajutat. Acum vrea să îi critice pe toţi primarii PD-L din judeţ. Dânsul face doar pe grozavul. Repet, nu am dat la nimănui nicio listă. Nu am discutat cu domnul Popoviciu de la campania electorală.

Cu domnnul Ostaficiuc aţi discutat? I-aţi spus ceva despre primarii care îl trădează?
Am avut o discuţie de o jumătate de oră cu domnul Ostaficiuc. Am discutat despre cum PSD şi USL au câştigat detaşat alegerile în Timiş. Sigur că a fost părăsit de unii prieteni din această cauză. Nu i-am dat însă nicio listă. Nu mi-aş fi putut permite să dau o astfel de listă. Nu neg că sunt 23 de primari care, într-un fel sau altul, vor trece la noi. Ne-am simpatizat, ne-am ajutat, unii au participat direct cu noi la campanie. Sunt convins că îi voi putea ajuta pe toţi.

Pe ce vă bazaţi când spuneţin că aceşti primari trec la PSD. Şi-au dat acordul scris? A fost ceva verbal? Şi-au depus adeziunile la PSD?
Sunt şi înţelegeri scrise, şi verbale, şi mai mult decât atât. Pentru mine contează şi cuvântul dat din punct de vedere uman. Ştiu când stau de vorbă cu un om serios, cu un om care pune cuvântul mai presus de o semnătură sau cu unul ce semnează şi a doua zi îţi întoarce spatele. Sunt şi primari PD-L buni cu care nu am făcut nicio înţelegere. Asta nu înseamnă că nu am discutat cu ei. Sunt doar trei primari PD-L în judeţul Timiş cu care nu am vorbit. Aceştia nu mă interesau.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

guzganul rosu a spus: (ianuarie 24th, 2013 at 11:32 )

Unde sa candideze? La Remetea?

groparu a spus: (ianuarie 24th, 2013 at 12:21 )

@guzganul rosu
imi poti spune si mie, te rog, cate voturi a numarat pe timisoara nicolae robu la alegeri? dar bojin? informeaza-te mai bine. vei avea o mare surpriza.

@groparu a spus: (ianuarie 24th, 2013 at 12:27 )

O fi luat ca numar de voturi egal cvu numarul prostilor din Timisoara. Nimic mai mult, nimic mai putin.

@@groparu a spus: (ianuarie 24th, 2013 at 15:00 )

Păcat că n-ai votat și tu… ar fi fost egal +unu !

cjetist a spus: (ianuarie 24th, 2013 at 15:05 )

este posibil ca”guzganul rosu” sa nu mai fie printre noi peste patru ani!
la asta cred na nu s-a gandit bojion!
in rest, speculatii…

groparu a spus: (ianuarie 24th, 2013 at 15:32 )

@@groparu
inseamna ca bojin a fost votot si de prosti mai mult.

@@@groparu
stai linistit, eu l-am votat pe robu. si tot cu el voi vota. dar nu putem subestimam realitatea.

fanel a spus: (ianuarie 24th, 2013 at 21:30 )

Bojin nu e de cuvant! saptamana trecuta a zis ca nu ia nici un PD-ist in partid , iar acum ii inscrie pe capete!! curvasarai in toata regula!!! Bojine prea repede ne dezamagesti tata!!

Alfred a spus: (ianuarie 25th, 2013 at 11:54 )

Iarasi vorbeste tractoristul asta imbecil?
E o carpa de pantofi pentru Ponta iar aici se crede mare sef.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Gara de Nord Timișoara intră oficial în șantier, pentru 17,6 milioane de lei

Lucrările de reparații la Gara de Nord din Timișoara pot începe, după un an de așteptare. Sucursala Regională de Căi Ferate Timișoara a predat astăzi amplasamentul pentru demararea lucrărilor de reparații și intervenții în Stația Timișoara Nord. Principalele lucrări care se vor executa, la cele șase corpuri de clădire, sunt consolidarea elementelor structurale, afectate de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Gara de Nord Timișoara intră oficial în șantier, pentru 17,6 milioane de lei

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Lucian Heius

Din 1 iulie, ANAF începe verificarea persoanelor fizice. Vizaţi sunt peste o jumătate de milion de români

Începând cu data de 1 iulie, Fiscul va începe verificările la persoanele fizice. Cu puţin timp în urmă, șeful ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat că instituția a făcut o analiză de risc și a constatat că 561.000 de persoane au acumulat, între 2016 și 2020 o diferenţă de 20 de miliarde de euro între veniturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Din 1 iulie, ANAF începe verificarea persoanelor fizice. Vizaţi sunt peste o jumătate de milion de români

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Festivalul vinului Vinofest, festivalul Internațional de Folclor „Vršački Venac” – ”Cununa Vârșețului” și seria de concerte reunite sub sigla Wind Rock sunt oferta lansată în perioada următoare pentru timișoreni de orașul sârbesc aflat la granița cu România. Așadar, la o oră de mers cu mașina aveți la dispoziție o alternativă bună de distracție de weekend....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Oraşul Vârșeț oferă timișorenilor o lună iulie cu evenimente pe toate gusturile
Astăzi a avut loc nouă acțiune de ecologizare organizată de Poliția Locală, în zona Aradului. Voluntarii au adunat peste 25 de metri cubi de resturi de la construcții și deșeuri reciclabile abandonate. Direcția Poliţiei Locale Timișoara a organizat astăzi, 25 iunie, o nouă acțiune de ecologizare, la care au participat, pe bază de voluntariat, polițiști...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Acţiune de ecologizare a Poliţiei Locale. 25 de metri cubi de deşeuri adunate în zona Aradului/Foto
Astăzi, la ora 12.00, cei de la ISU Timiş au fost anunţaţi despre producerea unui incendiu de deșeuri de materiale plastice, în comuna Becicherecu Mic. Incendiul se manifestă pe o surafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi.  La fața locului s-au deplasat de urgență doi ofițeri și 15 subofițeri din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Incendiu la Becicherecu Mic. Ard deşeuri de materiale plastice. A fost sesizată Garda de Mediu
În această dimineață, pompierii din cadrul Detaşamentului 2 Timișoara au intervenit, la Săcălaz, pentru a salva un pisoi, rămas blocat într-o bucată de tavan fals.  Angajații unei farmacii din comuna din Săcălaz au auzit mieunatul pisoiul devreme și i-au anunțat pe salvatori. În jurul orei 8:35, trei subofițeri s-au deplasat de îndată pentru a interveni în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pompierii timişoreni au salvat, la Săcălaz, un pisoi blocat într-un tavan fals/Foto
Vineri seara, Călin Dobra a fost confirmat, din calitatea de candidat unic, pe funcția de președinte al PSD Lugoj, funcție pe care o deținea deja din toamna anului 2020. Acum, el își propune recâștigarea conducerii primăriei celui de al doilea municipiu din județ, alegerile fiind pierdute de partid la ultimele alegeri locale, când Francisc Boldea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește Călin Dobra de o candidatură la Primăria Lugoj? Deocamdată e confirmat pe funcția de șef al filialei PSD locale
Lucrările de reparații la Gara de Nord din Timișoara pot începe, după un an de așteptare. Sucursala Regională de Căi Ferate Timișoara a predat astăzi amplasamentul pentru demararea lucrărilor de reparații și intervenții în Stația Timișoara Nord. Principalele lucrări care se vor executa, la cele șase corpuri de clădire, sunt consolidarea elementelor structurale, afectate de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Gara de Nord Timișoara intră oficial în șantier, pentru 17,6 milioane de lei
În perioada 6-11 iunie 2022 s-a desfășurat, în format online, finala internațională a Telders Moot Court Competition, prestigios concurs științific studențesc organizat de Grotius Centre for International Legal Studies și Universitatea din Leiden (Olanda). În etapa internațională au participat 25 de echipe ale facultăților de drept din prestigioase universități din Europa, printre care și echipa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa studențească a Facultății de Drept a participat la concursul științific Telders Moot Court Competition
Top