Stirile din ziua: 21 ianuarie 2013

Probleme in paradis? Robu, faultat in ziarul lui Busoi

Cu toate că se află la putere la nivel local și central, tensiunile în interiorul organizației PNL Timiș sunt departe de-a fi stinse. Dacă, până acum, ele au fost cât de cât estompate, mai nou au ajuns să fie publice. Și unde? Chiar în ziarul considerat oficios al PNL Timiș. Mai exact, el aparține (e drept, nu și în acte) europarlamentarului Cristian Bușoi, vicepreședinte al filialei.

„Acvariul” nu s-a demolat, dar proprietarii lui s-au si instalat pe terenul din Piata 700

La o lună de la momentul în care Nicolae Robu i-a scos primul șurub și în ciuda promisiunilor, „acvariul” e tot în Piața Victoriei. Proprietarii lui s-au mișcat însă mult mai repede și și-au delimitat deja unul dintre terenurile pe care le-au primit de la municipalitate.

Cafeaua si dintii

Cafeaua face parte din produsele care pot influența negativ aspectul și sănătatea dinților noștri. Cafeaua colorează dinții, acest lucru întâmplându-se din cauza compoziției și culorii cafelei, care pătrunde în spațiile dintre prismele ce formează smalțul, ducând la îngălbenirea dinților. Obturațiile nefinisate corespunzător se vor îngălbeni și ele la contactul îndelungat cu cafeaua, colorându-se și zona de trecere dintre dinte și obturație.

Societatea Timisoara, protest impotriva politizarii justitiei

Reprezentanții Societății Timișoara ies în stradă, miercuri, 23 ianuarie, pentru a protesta față de politizarea justiției. Ei susțin că este necesar un protest pentru că justiția din România suportă un „asalt fără precedent din partea trusturilor de presă subordonate unor politicieni cu procese și dosare penale”.

Francezii de la Tomnatic, subiect de carte

La librăria „Esotera” va fi lansat, marți, volumul „Francezi în Banat, bănăţeni în Franţa”, de Smaranda Vultur. Acesta urmăreşte „avatarurile memoriei şi identităţii bănăţenilor de origine franceză, bazându-se pe documente inedite şi cercetări de teren la Tomnatic (Banat) şi La Roque-sur-Pernes (Franţa)”.

Bolile soldului la copii, diagnosticate mai repede la Timisoara

Displaziile congenitale de șold pot fi depistate mult mai devreme, grație unui proiect româno-maghiar derulat în ultimul an. La Timișoara există acum un aparat modern de diagnosticare a afecțiunilor șoldului la copii. Testarea este gratuită și se face în primele zile după nașterea bebelușului.

Trei locuri din România pe care trebuie să le vizitezi anul acesta

Începutul de an este perioada când fiecare dintre noi începe să-și facă planuri unde vrea să călătorească și ce vrea să vadă. Atracția țărilor străine este mare, poate și datorită faptului că acestea sunt mult mai bine promovate. Totuși, agenția de turism Ultramarin propune trei locuri din România pe care trebuie neapărat să le vizitezi anul acesta.

Intreruperi de curent

Enel nu a programat, luni, întreruperi de energie electrică în Timișoara. Acestea vor avea loc în județ, după cum urmează: Jimbolia (str. Rebreanu, P. Jung, Brâncoveanu, Spre Vest, T. Vladimirescu), orele 9 – 15; Rovenița Mare, orele 8 – 16; Lugoj (str. Vladimirescu, Bărnuțiu, Teiului, Mureșului, Vlahuță), orele 8 – 18.

Top