Au trecut 666 zile de când Nicolae Robu ne-a promis aquaparkul „Fraților Cristescu”

Editorial de Eugen Sasu

Editorial de Eugen Sasu

Oameni buni, au trecut doi ani de când am fost anunțați că vom avea ștrand pe strada Dunării, în zona depourilor CFR, și nu avem nimic. Așa vă trebuie dacă nu l-ați ales pe Nicolae Robu primar. Disperat că pierde alegerile, fostul edil a cerut voie omului de afaceri ”Frații Cristescu” să anunțe o realizare epocală în Timișoara: aquaparkul mult visat. Investiția, dacă este și când s-o finaliza ea, va fi una privată și n-are nicio legătură cu primăria, dar arată neputința acestui oraș într-o problemă chiar simplă.

În aceeași campanie electorală și Alin Nica zicea la fel, că dacă va câștiga funcția de președinte al C.J. Timiș sigur va face un aquapark. Clar că el va exista, chiar dacă nu-l vom vedea. Voi relua ce tot urlă presa de ani de zile. Oradea a făcut un astfel de proiect pe bani europeni și n-o să vă mai bat la cap cu ce i-a ieșit bine lui Ilie Bolojan, fost primar și politician local, și nu le reușește deloc alor noștri. Ungurii de pe granița de est au adunat banii românilor decenii la rând, iar noi ne-am grăbit să îi dăm pentru un serviciu bun și nu foarte scump: scalda. La 36 km de Oradea, lunile trecute s-a dat OK-ul investiției pentru un nou aquapark. E la fel de aproape Salonta de Oradea cum este Buziașul de Timișoara, dar acolo se poate, aici mai așteptăm.

Ați auzit în vreo fundamentare de proiect să oferi bani acolo unde se înghesuie astfel de obiective, ba mai ești pe granița cu Ungaria, unde mai ai zeci de ștranduri, iar într-un nod metropolitan ca Timișoara să nu finanțezi Buziașul măcar? Sau să-l finanțezi, dar ani de zile după Salonta, pentru că la Salonta ai primar UDMR, ministrul Dezvoltării este tot de la UDMR, iar directorul Companiei Naționale de Investiții, finanțatorul proiectului, n-are nimic împotrivă.

Noi ce avem? Avem liberali gârlă la județ, la guvern să-l ajute pe primarul din Buziaș. Avem un ștrand UMT privat și alte câteva unități SPA de nișă, avem un fost ștrand municipal Tineretului, din Calea Lugojului, transformat în pășune și un bazin închis de înot, dat „cadou” unui investitor local pe vremea primarului Ciuhandu, avem ștrand la Lugoj devenit anecdotic în mass-media și câteva bazine mici la Sânmihaiul German și Lovrin, dar nu avem aquapark.

Da, dar avem caniculă. Ce face un oraș supus unui astfel de regim termic an de an? Saună? Nu, orice om sănătos la cap ar face un mare ștrand, să adune banii care azi merg la unguri. Investițorii privați de la noi ce fac? Păi ce e mai simplu, ce să facă și ei? Umblă disperați să găsească orice parcelă de pământ bună să facă pe ea blocuri, case și turnuri de birouri. Salba industrială de pe vremea lui Ceaușescu, ce traversează geamăn Timișoara deodată cu linia ferată, stă pe jumătate în paragină, cumpărată cândva de investitori care au promis că nu dezafectează fabricile, iar acum așteaptă prețul bun, dar nu le-ar trece prin cap să facă ceva folositor pentru oraș și totodată profitabil pentru ei.

Administrația locală se chinuie să facă o arenă civilizată, iar dacă fotbalul și sportul s-au dus dracului, ce mai contează un an în plus sau în minus fără stadion? N-ar face primăria de capul ei un aquapark, din buget propriu. Cei din consiliul județean vor zice că s-au asociat cu Buziașul la proiectul de acolo, dar până acum ce-au așteptat? Așteptăm anul 2024 să-l vedem pe Nicolae Robu cum va zice că de vină e Fritz că „Frații Cristescu” nu i-au inaugurat promisiunea electorală. Oricum, noi cu apa nu prea…

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

bla a spus: (iulie 13th, 2022 at 08:46 )

sigur Fritz este de vina ca nu s-a intamplat inca un „vis” al lui Lae care avea doar niste poze frumoase si idei pe o hartie – dar nu exista nimic concret

Obs. a spus: (iulie 13th, 2022 at 09:09 )

Când se vor împlini 1001 nopți, dl Laie Gurăbogată ne va da și-un Disneyland.
Poate-ar fi bine ca cineva să publice în fiecare zi câteva date despre ceea ce s-a făcut în acest oraș în interbelic și mai înainte. Spre exemplu, numărul de zile necesare pentru ridicarea fiecărei clădiri istorice, pentru pietruirea unui bulevard etc. Pe vremea când un cal-putere era de fapt un cal.
Pentru bătaia de joc aplicată nouă în fiecare zi de către pulifricii politici bănățeni, cred că se pot identifica niște cauze:
– mulți vin din rural, iar gândirea omului de la sat este centrată pe conservare, nu pe dezvoltare și schimbare;
– mulți vin de la sat din pătura săracă, pentru care parvenirea este mai importantă decât inserarea într-un environment social;
– aleșii noștri nu SIMT acest oraș, spiritul lui și foarte des habar nu au despre istoria lui;
– vâna intelectuală (de cea morală nu prea are rost să vorbim!) a aleșilor este firavă, foarte firavă. Ei nu se află în continuarea unor tradiții nobile, ci ne zâmbesc tâmp ca și cum cu ei încep acum lucrurile! Simțul datoriei este înțeles foarte original: să mulțumești partidul și să nu te ia DNA, în rest, vest sălbatic!
Ați identificat vreun descendent dintr-o familie de vază a orașului în politica locală? (poate la UDMR, nu știu…) Cum vă explicați abandonarea proprietăților de către etnicii germani, evrei, unguri către tot felul de cârpaci, în timp ce pe malurile Balatonului (de exemplu) germana aproape a devenit limbă principală? Distanța poate fi un motiv, mai probabil distanța față de civilizație!
De-aceea vor fi efemeri acești bățoși care rareori evită greșelile de limbă și logică atunci când vorbesc în public. Se screm să nască vreo „ctitorie” nu pentru că iubesc orașul, ci pentru a avea cu ce să scoată ochii adversarilor politici la următoarele alegeri. Mulți locuiesc în altă parte, își dau copiii la școli în străinătate (deși rectorii timișoreni ne împuie capul cu clasificările internaționale extraordinare ale universităților lor), nu-și investesc banii local, iar dacă mâine îi trimite partidul să candideze la Botoșani, no problem! Azi aici, mâine-n Focșani! Doar balcanismul s-a-ntins din toată țara și-n Timișoara.

dani a spus: (iulie 13th, 2022 at 09:14 )

ati uitat de heaven si termal? si problemele de acolo…

Kroko a spus: (iulie 13th, 2022 at 12:36 )

Impotenta totala,maxima si absoluta IN TOATE domeniile !!!

Gugu Traian a spus: (iulie 13th, 2022 at 12:43 )

Tot 666 zile au trecut de cand cu stimabilul Domn Fritz si cate aquapaek-uri a facut??? Sau orice altceva ???Intreb pentru un prieten !

Ion a spus: (iulie 13th, 2022 at 14:31 )

,,Primari de la țară”,ĂSTA-i” dă la GHERMANIE ȘÎ CE-O FĂCUT?Măi OBS-ule!!!!

Cornel a spus: (iulie 13th, 2022 at 14:32 )

Păi se aude că va fi deschis prin luna Noiembrie noul aquapark de la UMT. Să vedem!

Astrolog a spus: (iulie 13th, 2022 at 16:50 )

666 – semnul Fiarei!

Măi & Băi Ioane a spus: (iulie 13th, 2022 at 19:12 )

Triangulați, băieți, triangulați!

alex munteanu a spus: (iulie 14th, 2022 at 20:56 )

A fost un proiect de aquaparc pe care d-nul primar incoruptibil l-a blocat ,bineinteles,la indemnul domnului „fratii Cristescu”.Poate isi aduce aminte dumnealui.Trabui sa fie pe Calea Stan Vidrighin.Dar nu a fost sa fie.S-a batut do’n primare pe chept ca face el,nu fiestecine!Traiasca do’n primariu!

alex munteanu a spus: (iulie 14th, 2022 at 20:57 )

A fost un proiect de aquaparc pe care d-nul primar incoruptibil l-a blocat ,bineinteles,la indemnul domnului „fratii Cristescu”.Poate isi aduce aminte dumnealui.Trabuia sa fie pe Calea Stan Vidrighin.Dar nu a fost sa fie.S-a batut do’n primare pe chept ca face el,nu fiestecine!Traiasca do’n primariu!

ion delatimisoara a spus: (iulie 14th, 2022 at 21:05 )

Prietene,scrie ca e cu cenzura !Nu ma lasa sa-mi tocesc penita pe un semidoct care a ajuns din greseala primar!Sa fii danatos ,musiiu si mai da-i in pupiv in fund !Stii mata cui!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top