În câteva ore ați putea fi martorii „creării” celui mai lung sandviș din lume. Pentru asta trebuie însă să mergeți până la Arad și să vedeți la treabă o echipă de 50 de bucătari, coordonată de Uica Mihai.
„Sandvișul etniilor Profi” vrea să devină cel mai lung sandviș din lume. El va fi pregătit sub supravegherea reprezentanților World Association of Chefs Societies, la Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber de la Arad. Sandvișul gigant va trebui să aibă, la final, o lungime de 100 de metri. Îl vor pregăti 50 de bucătari, reprezentând zece etnii care conviețuiesc în România, sub atenta supraveghere a cunoscutului Uica Mihai.
Produsul finit se anunță delicios, avânf în vedere că fiecare etnie va contribui cu preparate specifice. Astfel, ungurii vor pune în bucata lor unt frecat cu boia dulce şi boia iute cârnaţi picanţi, ciolan afumat, ardei kapia și roşii. Bucata evreiască va conține unt frecat cu hrean, peşte afumat, măsline, gogşari marinate și salată verde.
Nemții pregătesc unt frecat cu pătrunjel verde, kaiser, caşcaval, ceapă verde, castraveţi, roşii și salată verde, iar sârbii, unt frecat cu ceapă verde şi usturoi, salam cu şuncă, castraveţi acri, ardei gras, roşii, salată verde. În secțiunea ucraineană a sandvișului veți găsi unt frecat cu sardele, ouă fierte, macrou marinat,măsline, gogşari și salată verde, iar în cea slovacă, unt frecat cu măsline, salam uscat, brânză topită, ceapă verde, castraveţi, roşii și salată verde.
Bulgarii vor contribui cu unt frecat cu mărar, salam cu șuncă, costiţă afumată, brânză Feta, castraveţi roşii și salată verde, în timp ce rromii pregătesc unt frecat cu usturoi şi boia dulce, muşchi ţigănesc, cârnaţi afumaţi, brânză de oaie, castraveţi, roşii și salată verde. Macedonenii aduc unt frecat cu Feta, parizer de vită, omletă, ardei gras, ceapă verde, roşii, iar românii vor face un amestec din toate produsele, luate în cantităţi mici de la fiecare etnie.
Comentarii prin facebook