Stirile din ziua: 20 februarie 2017

Plangere prealabila: De ce s-a grabit CL Timisoara sa renunte la Liceul de Arte

Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei cere anularea hotărârii de consiliu local din octombrie 2016, prin care CL Timișoara renunță la dreptul de preemțiune în cazul fostului liceu de arte plastice și a clădirii în care funcționează inspectoratul școlar. Suma propusă: 5 milioane de euro.

Dragnea promite primarilor o lege care sa limpezeasca distinctia intre legalitate si oportunitate

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, în timpul Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, că parlamentul se va apleca asupra distincţiei dintre legalitate şi oportunitate. El a promis că se va face acest lucru, indiferent de presiunile care se vor exercita.

Salonul Industriei Usoare, prima editie din acest an, se deschide miercuri la Timisoara

Dacă sunteți în căutarea unei metode ieftine, alternative, de a vă înnoi garderoba pentru perioada de primăvară, sunteți aşteptași, de miercuri până duminică, la o nouă ediţie, cea cu numărul 31, a Salonului Industriei Uşoare. Târgul are loc la Centrul Regional de Afaceri, între 22 şi 26 februarie.

Georgica Cornu nu va primi peste 660 de milioane de lei de la RAAN

Confort SA, firmă deținută de omul de afaceri Georgică Cornu, a pierdut procesul prin care cerea 663 milioane de lei de la Regia Autonomă pentru Activități Nucleare, aflată în faliment. Suma reprezintă 35% din totalul datoriilor pe care RAAN le avea față de creditori în momentul în care a fost deschisă procedura de insolvență.

Desfiintarea Aviatiei Utilitare are un sustinator. Primarul Nicolae Robu: Trebuie facuta ordine acolo

Aviația Utilitară este în prag de colaps, iar consiliul de administrație a cerut intrarea în lichidare voluntară. O decizie nu a fost luată încă, iar președintele CJ Timiș, Călin Dobra, susține că se caută soluții de redresare. Primăria Timișoara, proprietar pe clădiri și o bună parte a terenului de la Cioca, pe care funcționează aeroportul, ar putea avea însă altă părere.

Chick Corea, in concert la Jazz TM!

Primul nume din line-up-ul ediției 2017 a Jazz TM, prima uriașă surpriză! Chick Corea, o adevărată legendă a genului, vine la Timișoara alături de Elektric Band! Festivalul va avea loc în perioada 30 iunie – 2 iulie, pe trei scene în aer liber: în Piața Victoriei, în Parcul Castelului și în Parcul Civic.

Gheorghe Ciuhandu: Sunt complet nevinovat, sunt defaimat in mod nedrept

La câteva zile după ce a fost chemat la DNA Bucureşti, fostul primar Gheorghe Ciuhandu face câteva precizări în legătură cu contractele de vânzare-cumpărare semnate în perioada 2000-2008. Acesta spune că există suspiciuni asupra a 61 de astfel de acte și explică de ce funcţionarii publici nu mai a curajul să semneze acte oficiale.

Raiul de pe coasta Vinodolski: vacanta perfecta de vara, in Croatia / FOTO

Undeva în Croația există un orășel medieval la granița dintre munte și mare, cu peșteri și catacacombe de o frumusețe ce aproape că nu poate fi descrisă in cuvinte, case din piatră ce urcă și coboară ca niște trepte și locașuri încărcate de poveste. Se numește Crickvenica și este unul dintre locurile perfecte pentru a vă petrece vacanța de vară.

aquatim

Apa rece oprita in Recas

Aquatim anunță că luni, 20 februarie, între orele 9 și 15, va întrerupe furnizarea apei în Recaș, pentru executarea unor lucrări de modernizare a rețelei de distribuție. „La reluarea alimentării cu apă rece este posibil ca la robinete să curgă apă tulbure. Recomandăm clienților să nu se folosească apa în scopuri menajere, până la limpezirea

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel Distribuție a programat luni, 20 februarie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Silviu Motohon nr. 44 Bl. 146, Al. Ciupe Bl. B105, Ulpia Traiana (p), Arcidava, Miorița nr. 21, orele 9 – 17; Fârdea Baraj, Buziaș – Cartier Griviței – blocuri+case, str. Principală – partea de la intersecție cu str. Brediceanu la

Top