Stirile din ziua: 14 septembrie 2012

A inceput celebrarea Sf. Iosif cel Nou de la Partos / FOTO

Sâmbătă, de praznicul Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, Mitropolitul Timişoarei şi ocrotitorul Banatului, catedrala mitropolitană din Timişoara îşi sărbătoreşte cel de-al doilea hram. Slujbele religioase au început vineri, când, după vecernie, procesiunea cu sfintele moaşte ale Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş a pornit în jurul catedralei.

Timișoara veche, carte poștală multimedia (video)

Videoclipul descrie cd cardul multimedia „Timisoara Veche”. Aceasta este o carte postala cu miniCD incorporat ce contine o prezentare multimedia pentru PC cu peste 250 de carti postale vechi digitalizate in calitate HD din Timisoara de altadata. Prezentarea este in limbile romana, germana si engleza. Cardul se poate comanda online in set de 2 buc.

Sa param demn

O vie emoție dinspre USL a cuprins o bună bucată de țară, o minunată parte de popor. Premierul Victor Ponta e preocupat în fruntea nației de faptul că PR-ul de calitate al PDL merge cu pâra la Uniunea Europeană. Lumea politică social-liberală e oripilată că cineva anunță un for superior, când mult mai bine era să nu spună nimic. Să tacă. Domnul Șova e și el supărat, doamna Rovana Plumb nu mai suportă atâta delațiune. Până și Cristian Bușoi, de la Timișoara, se arată mâhnit de atâta lipsă de patriotism din partea opoziției parlamentare.

Inaltarea Sfintei Cruci

Înălţarea Sfintei Cruci este cea mai veche sărbătoare închinată cinstirii lemnului sfânt, celebrând descoperirea, pe Muntele Golgota, de către împărăteasa Elena, a crucii pe care a fost răstignit Iisus.

Atentie, vine circul!

Timp de zece zile, cei mici şi cei mari sunt aşteptați la spectacolele Circului Orlando, venit pentru al doilea an consecutiv la Timişoara. Reprezentaţiile au loc de luni până vineri, de la ora 18,30, iar sâmbăta şi duminica, de la orele 15,30 şi 18,30.

Intreruperi de curent

Enel nu a programat, vineri, întreruperi de energie electrică în Timișoara. Acestea vor avea loc în județ, după cum urmează: Breștea, orele 8 – 16; Lugoj (str. Libertății, A. Vlaicu, D. Cantemir, Gh. Doja, K. Walisch, Bucegi), orele 9 – 17; Bodo, orele 9 – 19.

Top