Partidul Banatul a solicitat oficial, primăriilor din Orşova şi Lipova, organizarea unor referendumuri cu ocazia alegerilor locale de anul viitor. Prin acestea, locuitorii celor două localităţi ar trebui să decidă dacă vor să intre în jurisdicţia judeţului Caraş-Severin, respectiv Timiş.
Partidul Banatul, prin membrul fondator Marius Comna, a trimis două scrisori oficiale către Primăria şi Consiliul Local Orşova, respectiv Primăria şi Consiliul Local Lipova, prin care solicită organizarea unor plebiscituri, anul viitor, cu ocazia alegerilor locale.
„Către Consilul Local Lipova și Primăria municipiului Lipova
Domnule primar, stimați consilieri locali ai orașului Lipova, în numele celor aproximativ un milion de locuitori ai Banatului și al Partidului Banatul, cer
domniilor voastre, organizarea unui referendum local cu ocazia alegerilor locale din anul 2020, în conformitate cu Legea 3/ 2000, ART 2, Alin (2), prin care locuitorii orașului Lipova, să aibă posibilitatea de a se exprimara democratic cu privire la dezvoltarea durabilă a orașului în jurisdicția județului Timiș de care aparține de drept, din punct de vedere istoric, reparând astfel o greșeală care persistă încă de la reforma administrativă din anul 1968!
Îmi exprim speranța, că după aproape 30 de ani de la Revoluția din 1989, spiritul democrației și respectul față de cetățean va învinge!!! Vă mulțumesc anticipat în numele tuturor locuitorilor Banatului!!!
Cu sentimente de prietenie și admirație, dr. ing. Coman Marius – Membru Fondator Partidul Banatul”, se arată în scrisoarea către autorităţile din Lipova, cea adresată celor din Orşova fiind identică.
Cei din Partidul Banatul nu sunt însă foarte încrezători că demersul lor va avea şanse de reuşită, dar astfel doresc să tragă un semnal de alarmă.
„Considerăm că tema enunțată de noi, trezește mult interes printre locuitori Banatului și în contextul actualei Constituții reprezintă singura modalitate democratică de a schimba ceva în configurația organizării teritorial administrative a țării. Chiar dacă demersul nostru, este doar unul simbolic, pt că pare greu de crezut că se va aplica cel puțin pentru moment, noi vrem să tragem un semnal de alarmă, prin care să arătam societății românești direcția înspre care trebuie să pășim!!! Pentru a salva Banatul și România se impune urgentă o nouă reformă administrativă, prin care să trezim din nou la viață regiunile istorice și să reducem la minim centralismul”, arată Marius Coman.
Partidul Bnataul s-a înfiinţat oficial în septembrie 2018, fiind înregistrat în Registrul Partidelor Politice din România la poziţia 176, în baza Deciziei civile nr. 44/DEC/P pronunţată de Tribunalul Bucureşti în şedinţă publică, definitivă. Partid regional, el şi-a propus să susţină interesele locuitorilor bănăţeni.
Comentarii prin facebook