Ca să-și asigure forță de muncă, companiile investesc în propriile școli de meserii. Nemții sunt primii care o fac. Compania Continental, unul dintre cei mai importanţi producători automotive din România, a inaugurat prima școala profesională susţinută din resurse proprii.
Aceasta funcționează la Colegiul Tehnic Regele Ferdinand I, fiind un proiect comun între cele trei filiale Continental din Timișoara: Continental Automotive, Continental Anvelope și ContiTech și unitatea de învățământ.
Ca toate companiile care au sisteme avansate de producție și laboratoare, Continental a observat o lipsă de muncitori calificați pe piața forței de muncă din România. În urma discuțiilor cu oficialii guvernamentali, a fost elaborat un concept pentru reintroducerea şcolii profesionale în România, după model german. După ce legea învățământului a fost adoptată în februarie, Continental a căutat şcoala potrivită pentru a pune în aplicare conceptul.
Școala profesională începe cu 17 elevi, care vor avea atât cursuri teoretice, cât și parte practică în cadrul companiilor. În următorii doi ani, elevii vor avea contracte cu Continental şi cu şcoala și vor primi, de asemenea, o bursă.
„Este un proiect pilot și vor exista provocări și dificultăți de-a lungul drumului, în ceea ce privește organizarea, echipamentele, finanțele și alte lucruri pe care le-am putea întâlni în următorii doi ani. Vrem să vă dăm șansa la o educație mai bună, în scopul de a deveni muncitori buni și să aveţi în viitor un loc de muncă sigur, dar şi interesant în interiorul Continental”, a declarat dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental Automotive România SRL.
Comentarii prin facebook