PSD reinstaureaza politia politica

Chiar dacă termenul de „poliție politică” are cu totul și cu totul alte conotații, a numi în funcție un șef de inspectorat de poliție, doar pe criterii politice, așa cum face PSD Timiș, ajungi cu gândul tot la „poliția politică”.

Lăsând ipocrizia la o parte, faptul că USL își pune oameni în instituțiile deconcentrate e un lucru perfect normal. Absolut toate partidele au făcut același lucru în momentul în care au ajuns la guvernare. Și de această dată, oameni puși pe criterii politice vor fi schimbați cu alți oameni puși tot pe criterii politice. Aceasta e firea lucrurilor.

„Noi suntem profesioniști, am dat și concurs”, vor striga primii, chit că unii au fost puși în funcții doar fiindcă știu să scoată bani și din apă seacă și pentru partid, dar și pentru ei. Exemple există. Problema este până unde se va merge cu aceste schimbări. Și mai important este profesionalismul oamernilor care îi vor schimba pe „ceilalți”. Fiindcă și acum au existat instituții care au scăpat de morbul schimbărilor politice, fiind instalați sau lăsați în funcții profesioniști fără partipriuri politice.

Un exemplu, Regionala de Drumuri, o instituție prea importantă pentru a fi dată pe mâna unor politruci. În paranteză fie spus, PD-L Timiș a încercat să instaleze aici un individ, milițian la bază, având singura „calitate” că știe să facă bani. Manevra n-a prins însă la minister, unde mai există și purtători de creier. La urma urmei, fiecare partid ar trebui să fie conștient că de modul în care sunt conduse aceste instituții va depinde și bunul mers al guvernării locale. În final, o bună guvernare se poate traduce și în voturi (singurul lucru care-i interesează pe politicieni). Din păcate, prea puțin lideri politici gândesc în acești termeni, iar „meritocrația” invocată de unii dintre ei e doar o glumă bună.

O altă zonă sensibilă este Inspectoratul Județean de Poliție. Ce-i drept, și aici au fost numiți alți șefi, odată cu schimbarea guvernării. Numai că acest lucru s-a făcut în timp, s-a ținut cont de expirarea mandatelor celor aflați în funcții. Și, cu puține excepții, nu au fost puși oameni cu clare opțiuni politice. E adevărat, și acum există un adjunct la IPJ, Florin Bolbos pe numele lui, cu înclinații clare portocalii. Pe care nici măcar nu s-a obosit să le ascundă, crezând probabil în eternitatea guvernării PD-L. Nu mai vorbesc de marea prietenie cu fostul șef portocaliu al RAR Timiș, ex-infractorul Dorin Cândea (având două condamnări penale, nu mă feresc să folosesc acest termen).

PSD Timiș s-a grăbit acum extrem de suspect cu schimbarea șefului IPJ. Ce-i drept, în mod democratic, într-o ședință a conducerii filialei. Numele vehiculat pentru a-l schimba pe Gheorghe Popescu (de care nu am auzit să fie un apropiat al vreunui partid) este cel al lui Gheorghe Moldovan. Și aici e o discuție, Moldovan fiind cunoscut ca un apropiat al PSD. Și nu de azi de ieri, ci de mulți ani. Despre profesionalismul lui mi-e greu să vorbesc, cu toate că se spune că face parte din categoria „milițienilor” din IPJ Timiș, nu a polițiștilor.

Autor
Etichete , , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

tiberiu a spus: (mai 28th, 2012 at 11:01 )

Dar PDL cum a facut? A aruncat la gunoi tot ce a fost bun si singurul criteriu de promovare a fost cate dosare a greilor PDL Timis au rezolvat cei propusi! Asta a facut PDL! Iar acum, ca PSD vrea sa puna pe functie un profesionist, greseste? Nici gand! Oricat ar vrea unii si altii, Ponta e la putere, urmeaza si Titu Bojin in Timis!

indie a spus: (mai 28th, 2012 at 11:13 )

Si atunci de ce ii condamni pe PDL daca si PSD face la fel? Ipocrizia nu salveaza Romania.

indianu ciocolatiu a spus: (mai 28th, 2012 at 11:16 )

toti sunt o apa si-un pamant. adunatorui de infractori, smenari, cocalari. oricum dintre toti candea ala mi se pare cel mai infect. candea, bunulo prieten al lui bolbos.

tiberiu a spus: (mai 28th, 2012 at 11:16 )

Pentru ca PDL a avut niste criterii defectuoase! E greu de inteles ce am scris mai sus? Voi fi mai explicit atunci : PDL Timis a promovat oamenii in felul urmator : Cine era mai portocaliu, cine era mai aproape de partid si cine cotiza mai puternic, acela era mai potrivit pentru o functie importanta! PSD a promovat oameni de valoare si caracter, profesionisti adevarati!

@tiberiu a spus: (mai 28th, 2012 at 11:24 )

Sunt liberal, deci si anti-PDL si anti-PSD. Ce valoare are Bojin, daca el ca fost militian nu a reusit ca sa isi educe fiul sa nu ajunga infractor? Tanarul Bojin este un infractor cunoscut, eliberat recent pe cautiune. Bojin nu stie alte limbi decat cea materna si nici pe aceeas nu o stapaneste corect. Alt exemplu este Idolul la aeroport, cum a plecat el, cum a avut aeroportul 2 milioane de euro profit in 6 luni. Vrei sa spui ca Popescu nu este profesionist? Oameni valorosi are PSD-ul: Iliescu, Nastase, Mitrea, Vanghelie, Ilie Sarbu, fostul preot care la revolutie a inchis catedrala in fata copiilor ce au fost impuscati acolo pe trepte. Oameni de valoare, intradevar…

chuck a spus: (mai 28th, 2012 at 11:24 )

cred ca popescu poate face o caruta de bani, acuma in prag de pensie, daca va fi schimbat dupa principiul ridica-te tu ca sa ma asez eu! nu cred ca instantele de judecata vor fi conduse vreodata de Bojin

basme a spus: (mai 28th, 2012 at 11:27 )

PSD nu a auzit de cand exista el ca partid de criterii de performanta! Daca a inventat cineva sistemu asta cu pusu pe functii a tuturor netotilor da care cotizeaza gras in visteria partidului si se vede ca n-au nici o luna de guvernare si aproape au schimabt juma de tara deja!

HA HA HA a spus: (mai 28th, 2012 at 12:04 )

Foarte bine,asa merita p.d.l.,uitate la aeroportul condus de unul din p.d.l.,pus de ostaficiuc fara concurs,pe nume samartinean cornel-mircea,a distrus tot ce era o.k.,pista e „varza”(ptr.confirmare trimiteti e-mail la Ion Tiriac care in vara lui 2011 si-a facut praf trenul de aterizare pe pista lui samartinean),afaceri nenumarate cu comisioane „grase”,procese cu angajatii,Carpatair,Wizz,pierde banii statului…atunci trebuie sa plangem dupa p.d.l.?

hi hi hi a spus: (mai 28th, 2012 at 12:11 )

dar noi ceilkalti ce vina avem ca la pdl si usl mafia conduce? e acelasi rahat dar cu alta palarie si useleu asta.

costantin a spus: (mai 28th, 2012 at 12:11 )

N-aveti nici cea mai vaga idee. Comunicati la PDL Timis ca va dau niste informatii total gresite si eronate, daca tot va platesc macar sa va dea si ceva concret sa scrieti! Bojin nu a fost niciodata militian, politist, este un om care a pornit de jos si s-a ridicat unde voi, cei care primiti 5 lei pe comment de la trezoreria PDL Timis nu veti ajunge niciodata!

ooo a spus: (mai 28th, 2012 at 12:14 )

d-lor munca de politie se conduce si cu capul nu cuurlete si amenintari permanente cum face popescul

@constantin a spus: (mai 28th, 2012 at 12:31 )

Da ai dreptate, bojin a fost primar pe vremea comunista la sat(stim cu toti cine putea sa fie primar in perioada aceea de trista amintire, si anume securisti si informatorii)
Fiului a fost militian:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/bojin-junior-condamnat-470416.html

hahahah a spus: (mai 28th, 2012 at 15:23 )

Ce-mi place disputa asta! Bojin a fost politist! Ba nu! A fost primar comunist! Ba nu! A fost tractorist! Ba nu! A fost securist! Baaaaa! Pe cine votam noi? Bojin?

ralf a spus: (mai 28th, 2012 at 16:42 )

Popescu mie mi se pare un bun profesionist indiferent ce spun altii,….ghita moldovan ,..la fel un f bun politist ,.nu militin cum l-au numit unii.
Lucaci de la drumuri a rezistat sa nu fi schimbat atunci cand si-a permis sa se ia in coarne cu Cornu de la Izometal si i-a zis niet la niste preturi umflate ale patronului. Abia a venit unul corect si trebuie schimbat…..sa fim seriosi.Tb facuta o analiza obiectiva,…si apoi rupem capul. Dar numai de dragul schimbarii ..Bojin cred ca este putinel euforic..pana se supara Ponta pe initiativele pe care acesta le are….mai ales ca nici celor de PNL nu le prea place atmosfera creata .

BÎTEA n a spus: (mai 28th, 2012 at 18:00 )

CUTU e cel mai tare director ARR. Le-a tras-o la toti patronii cu camioane si autocare!Si a fost si platit…..

Viobota a spus: (mai 29th, 2012 at 10:05 )

Bine mă Ino ca nu-l vrei si pe Palade înapoi la BCCO sau te-a tras cu cheita Uniunea Militienilor? De ce sa nu punem câte un Moldovan peste tot, ca tot aia este! Cel putin Bolbos e profi, a băgat viteza in burtosi care de frica sa nu-i schimbe au băgat-o pe politica. Dați un ex. concret de implicare politiica a adjunctului sau intervievati-l pe aceasta tema!

ionica a spus: (mai 30th, 2012 at 14:55 )

Treaba e ca PD-ul a schimbat pe cei care chiar au facut scoala de politie, i-a dat afara ca sa puna in lkoc ,, sange proaspat,, adica clientela politica. Popescu le stie pe alea cu CFR-ul dar de Moldovan nu aveti ce zice , stie meserie pe paine, ce vreti sa ajunga orasul asta ca si Craiova?? ajunge cu tziganii si vagabonzii , vrem sa umblam in siguranta pe strazi si sindicalistul de la politie sa faca sindicat nu parti priuri cu sefimea ce naiba!

Gordo a spus: (mai 30th, 2012 at 22:06 )
bonicud a spus: (iunie 1st, 2012 at 14:47 )

Daca la a legerile care bat la poarta,s-ar putea spune, dupa cum cineva a afirmat:”ridica-te tu,sa ma asez eu”,ar castiga DREPTATE,cei ce doresc BINELE ar castiga si nu numai. Atunci nimeni n-ar mai comenta negativ,nu se stie oare ca pana la sfarsit numai Adevarul va invinge.Nicu.

bonicud a spus: (iunie 15th, 2012 at 23:21 )

Vin si pleaca,dupa cum bate vantul,nu VANTU,ci unul mai mare ce poate controla din umbra mersul istoriei.Pana cand Doamne?, poporul a ajuns in sapa de lemn.S-a mai intamplat candva o minune,atunci cand „mamaliga a explodat”,s-a produs se pare o mica bucurie,dar a fost o mare dezamagire,n-a fost ceia ce s-a dorit,a fost :”Curat murdar coane Fanica”.Nu trebuie sa uitam ca „ulciorul nu merge de multe ori la apa”,vine vremea cand se sparge,atunci trebuie a procura o „cofa”,stim ca va putea fi folosita mai mult.Nicu.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Turcii de la Bozankaya s-au apucat de asamblat noile tramvaie galbene ale Timișoarei/VIDEO

Dorința actualei administrații a Timișoarei, de a avea tramvaie noi, dar vopsite în galben și nu în violet a devenit realitate. Deocamdată doar la uzina Bozankaya din Turcia, acolo unde a început construcția următorului lot de 17 tramvaie noi, care vor circula pe șinele orașului. E confirmat, tramvaiele care vor ajunge în noul lot la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Turcii de la Bozankaya s-au apucat de asamblat noile tramvaie galbene ale Timișoarei/VIDEO
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Nicolae Robu și-a prezentat viziunea cu care vrea să redevină primar la Timișoara

Sâmbătă a fost rândul fostului primar, Nicolae Robu, acum reprezentantul a două partide, PNL și PSD, să își prezinte viziunea cu care vrea să obțină un al treilea mandat de primar al Timișoarei. Cu multe proiecte pe care le dorea în precedentele mandate, cu unele ”reparații” prin care să se revină la modul de guvernare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nicolae Robu și-a prezentat viziunea cu care vrea să redevină primar la Timișoara
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Obiectiv îndeplinit la Cluj. Victorie cu bonus ofensiv pentru SCM USV Timișoara

Prim-divizionara de rugby SCM USV Timișoara și-a confirmat statutul de favorită în etapa a doua a campionatului și s-a impus conform așteptărilor cu 45-10, pe terenul echipei U Elbi Cluj. Nu a fost însă un meci extrem de spectaculos, fragmentări, multe greșeli de ambele părți, indisciplina, făcându-și simțite prezența din plin. Chiar dacă a deschis...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Obiectiv îndeplinit la Cluj. Victorie cu bonus ofensiv pentru SCM USV Timișoara
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Au apărut primele utilaje speciale pe șantierul tronsonului lipsă din A1, dintre Margina și Holdea/FOTO

UMB a început să își aducă utilajele de forare a tunelurilor de pe șantierul celor zece kilometri lipsă din autostrada A1, dintre Margina și Holdea. Aceasta chiar dacă încă nu a fost emisă autorizația de construire, din diferite motive birocratice. O serie de imagini realizate de unul dintre user-ii forumului peundemerg.ro arată că grupul românesc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au apărut primele utilaje speciale pe șantierul tronsonului lipsă din A1, dintre Margina și Holdea/FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Prim-divizionara de rugby SCM USV Timișoara și-a confirmat statutul de favorită în etapa a doua a campionatului și s-a impus conform așteptărilor cu 45-10, pe terenul echipei U Elbi Cluj. Nu a fost însă un meci extrem de spectaculos, fragmentări, multe greșeli de ambele părți, indisciplina, făcându-și simțite prezența din plin. Chiar dacă a deschis...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Obiectiv îndeplinit la Cluj. Victorie cu bonus ofensiv pentru SCM USV Timișoara
Dorința actualei administrații a Timișoarei, de a avea tramvaie noi, dar vopsite în galben și nu în violet a devenit realitate. Deocamdată doar la uzina Bozankaya din Turcia, acolo unde a început construcția următorului lot de 17 tramvaie noi, care vor circula pe șinele orașului. E confirmat, tramvaiele care vor ajunge în noul lot la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Turcii de la Bozankaya s-au apucat de asamblat noile tramvaie galbene ale Timișoarei/VIDEO
UMB a început să își aducă utilajele de forare a tunelurilor de pe șantierul celor zece kilometri lipsă din autostrada A1, dintre Margina și Holdea. Aceasta chiar dacă încă nu a fost emisă autorizația de construire, din diferite motive birocratice. O serie de imagini realizate de unul dintre user-ii forumului peundemerg.ro arată că grupul românesc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au apărut primele utilaje speciale pe șantierul tronsonului lipsă din A1, dintre Margina și Holdea/FOTO
Joi, 25 aprilie, săptămânala şedinţă a Guvernului României va avea loc la Timişoara. Cu această ocazie se va da Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru noul stadion Dan Păltinișanu. Cu aceeaşi ocazie se va da o HG privind deschiderea punctului de frontieră cu Ungaria de la Beba Veche. De la Doha la Timişoara....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Guvernul României se mută saptămâna viitoare la Timişoara. Pe lângă HG pentru stadionul, se va da undă verde deschiderii punctului de frontieră de la Beba Veche
Zece fanfare, cinci scene, sute de alămuri! Emoții, nostalgie, atmosfera Banatului de altădată și o muzică irezistibilă, ce face inimile să tresalte, la Festivalul Fanfarelor. Cea de-a 36-a ediție a festivalului se va desfășura în Duminica Floriilor, 28 aprilie 2024, de la ora 16:00, în cinci locații din Timișoara. Zece redutabile formații muzicale vor anima...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un festival unic şi de tradiţie ajunge la a 36-a ediţie! Haideţi să ascultaţi fanfarele
Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Top