Stirile din ziua: 9 mai 2012

Prosperitatea se invata, la Serile AS

Prosperitatea – aceasta a fost tema întâlnirii de marți seară, Aula Magna a Universităţii de Vest, acolo unde s-au desfăşurat Serile AS, un eveniment organizat de Business Days. Conceptul „Serile AS” este gândit ca un turneu de microevenimente motivaţionale, ce are loc în patru oraşe, pe durata unei săptămâni. Startul turneului s-a dat la Timişoara, urmând apoi în Cluj Napoca, Bucureşti şi Iaşi.

Un bau-bau pentru Orza: studentii cu vize de flotant

Adrian Orza, candidatul UPT (PNŢCD+FDGR) la Primăria Timişoara, lansează o ipoteză neașteptată. El a constatat că, în ultimele trei luni, peste 2.000 de studenţi au primit vize de flotant, deci vor putea vota în Timișoara la alegerile locale din 10 iunie. Deşi nu dă nume, atacul îl vizează pe favoritul principal la funcţia de primar al Timişoarei, senatorul liberal Nicolae Robu.

Victor Ponta s-a facut deja Mang(a)

Cu toate că are un lider tânăr, PSD face ce face și, uneori, le reamintește tuturor filiația bolșevică pe care o are, cel puțin în ceea ce privește disprețul total pentru educație. Nu mai trebuie explicată importanța unui sector precum educația pentru dezvoltarea unei națiuni. Dar, preocupați mai mult să recupereze paguba din propriile buzunare după atâta amar de timp petrecut în Opoziție, nici că le mai pasă ce se întâmplă cu învățământul românesc.

Jean Cojocari mai sta cinci ani la primarie

Un zvon a circulat insistent prin Primăria Timișoara, dar și prin unele medii politice. Conform acestuia, legendarul secretar al municipalității, Ioan Cojocari, și-ar fi dat demisia din funcție. Zvonul nu părea deloc deplasat, atâta timp cât se știe că „nea Jean” a fost mâna dreaptă a primarului Gheorghe Ciuhandu, care nu mai candidează pentru un nou mandat.

Ostaficiuc a vrut s-o ia pe urmele lui Ciuhandu, dar s-a razgandit

Constantin Ostaficiuc, președintele Consiliului Județean Timiș, nu se consideră baron local și și-ar dori o alianță cu PNL, dar numai dacă liberalii revin la doctrina de dreapta. Crede că Marius Dugulescu e băiat bun, dar inconsecvent, și l-a felicitat pe Ghiță Ciobanu de ziua numelui. Ostaficiuc vorbește despre ce așteaptă de la alegerile locale, viitorul primar al Timișoarei și redresarea PD-L.

Expozitie de timbre la UVT

La Universitatea de Vest din Timişoara se deschide, miercuri, expoziţia filatelică „Ziua Europei”. Aceasta este dedicată „Tradiţiilor Sportive ale Europei”, Campionatului European de Fotbal şi Jocurilor Olimpice de la Londra.

Top