Batalia pentru PMT: „incompetent” vs. „handicapat”

Ultimele zile de campanie electorală sunt și cele mai virulente, cel puțin în materie de limbaj. Primarul Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, aruncă prima scatoalcă, spunând că trebuie să fii „handicapat” să aștepți bani de la București. Candidatul USL Nicolae Robu îl face incompetent și chiar mai mult.

Aflat în ultimele zile de mandat, primarul Gheorghe Ciuhandu face observații pe marginea campaniei electorale, în care a umblat peste tot alături de Adrian Orza. Ciuhandu e mirat de vizitele în valuri ale miniștrilor liberali, care vin să-l susțină pe Nicolae Robu. Ovidiu Silaghi, de la Transporturi, Eduard Hellvig, de la Turism, și Daniel Chițoiu, de la Economie, au declarat să sprijină proiectele de dezvoltare a orașului gândite de Nicolae Robu. Reacția actualului primar: „E o atitudine de handicapat să stai la mâna ăstora”.

Handicapat sau nu, lui Gheorghe Ciuhandu i-ar fi plăcut ca Bucureștiul să aloce mai mulți bani pentru Timișoara. Nu de alta, dar mai ales în ultimul său mandat, primarul s-a plâns, în repetate rânduri, că nu poate pune în practică proiecte importante pentru oraș, fiindcă nu vin banii de la centru.

Edilul șef s-a simțit atacat de declarațiile făcute de Nicolae Robu, care a spus că Timișoara se află în stagnare de mai multă vreme. „În 16 ani, oraşul a evoluat mult, au existat investiţii străine de peste un miliard de euro. În perioada de preaderare am atras sute de milioane de euro. Să spui că oraşul stagnează e o necunoaştere crasă a acestei problematici. Eu nu-i sunt domnului Robu inferior cu absolut nimic. Îi spun un singur lucru: dacă vrei să ajungi primar al Timişoarei, păstrează o anumită decență”, a explicat Ciuhandu.

Candidatul USL n-a rămas dator. Într-o scrisoare deschisă, după modelul pe care pare că l-a „brevetat” în această campanie, Robu îl face pe Ciuhandu veninos și incompetent.

„Nu vă știam un om plin de venin așa cum v-ați arătat (…) Dacă incompetența v-ați devoalat-o mai de mult – eu și majoritatea timișorenilor văzând-o tot mai clar începând de la al doilea mandat al dv. -, caracterul vi l-ați ascuns cu abilitate până în ultimul moment. Reacția dv. de astăzi la adresa mea, care nu v-am purtat de grijă niciodată, nici măcar când băteați Bucureștiul doar-doar reușiți să vă faceți acceptat drept candidat USL în locul meu, vă descalifică definitiv în ochii mei”, scrie senatorul liberal.

Robu nu pierde nici ocazia de a-l persifla pe Adrian Orza, principalul său contracandidat, despre care spune că n-a avut nici măcar „bunul simț de a veni la serviciu la ora 8, ca semn minim de respect pentru Instituția Primăriei și pentru angajați, ci mereu după ora 10, ca într-o sfidare, pur și simplu”.

Candidatul USL – autocaracterizat drept „un om străin de ură și răzbunare” – îi dorește totuși actualului edil pensie liniștită și sănătate. Replica lui Gheorghe Ciuhandu e așteptată joi sau vineri.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

21 comentarii pentru acest articol

Ionut a spus: (iunie 7th, 2012 at 08:21 )

Robu si scrisorile :)). Cine le scrie? Daca el de ce nu o face in dezbatere directa, cu o confruntare fata in fata sa vedem si noi ce poate. Faza cu scrisorile sunt vrajeli. Toti sunt viteji cand altcineva le scrie scrisoarea..:))

Ciuhi DISPERATUL a spus: (iunie 7th, 2012 at 10:14 )

Ciuhandu intre orza si DNA !!! Primaria intre orza si DNA!! Atat fostul primar cat si multi din primarie, mai spera intr-o minune: sa castige orza, caci atunci cred ei, ca ar putea exista o micuta scapare de DNA!

alin a spus: (iunie 7th, 2012 at 10:15 )

Ciuhandu pana acuma se dadea cu curu de pamant ca nu primim fonduri de la Bucuresti, ca suntem marginalizati, ca din banii pe care ii cotizam la Bucuresti se intorc foarte putini.
Dintr-o data cand acest oras are ocazia sa fie sustinut la Bucuresti, echipa Ciuhandu se trezeste ca vrea administratie si nu politica.
RUSINE CIUHANDU!!!
SUNTETI NISTE MINCINOSI!

ipocrit a spus: (iunie 7th, 2012 at 10:42 )

Nu pot sa cred cata ipocrizie zace in Robu asta. Orza vine la lucru la 10? Antonescu la ce ora ajunge la Parlament? Ah, nu ajunge deloc, am uitat, prezenta e zero! Zero! Robule, esti jenant! Penibil!

f bine scris!!! a spus: (iunie 7th, 2012 at 10:44 )

Adevarat: Ciuhandu incompetent, Robu hanticapat. Ciuhandu a demonstrat ce poate, Robu demonstreaza ca e zero inainte de a ajunge primar! Cum sa alegem dintre Orza (Ciuhandu) si Robu? Exclus!

cora a spus: (iunie 7th, 2012 at 10:47 )

D-mnul Robu, bietul de el, crede in promisiunile papusarilor de la Bucuresti!
Banii Timisorii este adevaratul motiv pt. care este sustinut de investitorii in USL si nu personalitatea lui!

antonescu cel harnic a spus: (iunie 7th, 2012 at 11:02 )

am vazut ca robu ii reproseaza lui orza ca merge la ora 10 in primarie, desi programul incepe la ora 8. nu stiu daca e asa, dar ma surprinde altceva in aceste declaratii. pai poate cineva in tara asta sa-l detroneze la nefacut nimic, dar absolut nimic, pe crin antonescu? care al cui sef este? al lui robu.

Alin a spus: (iunie 7th, 2012 at 12:06 )

Auzi tu la Ciuhandu? Cum adica, sa nu astepti bani de la Bucuresti mai ales cand trimiti bani cacalau la bucuresti din atxe, impozite, si contributii? Omul asta se aude ce vorbeste? 🙂 E momentul ca TImisoara sa redevina o destinatie fireasca a programelor guvernamentale pentru dezvoltare si modernizare! NU PUTEM RAMANE CU CIUHANDU SI ORZA IN EVUL MIJLOCIU!!!!!!! 😀

timisorean a spus: (iunie 7th, 2012 at 12:07 )

kaja’s mo! te kuraules hando mui…..
avelo bahtalo robu.
asta-i limbajul ciuhandului , care ne-a fericit cu natia lui in centrul orasului si cu un cojocariu la secretariat. baga-ti bine in cap , ciuha cat si tu cojocariule aveti ceva de platit dupa 10 iunie !

Plictisitor-za a spus: (iunie 7th, 2012 at 12:41 )

LA ciuhandu clar ii e frica, Orza e un slab si el o stie, si mai e constient k va trebui sa-l tina de manutza … si de aia e frustrat si se comporta aiurea! dar asta e, daca l-a tot cocolosit si nu l-a lasat sa se descurce singur …. acuma deja a crescut si e tarzior 😛

prestanta a spus: (iunie 7th, 2012 at 13:13 )

la inceputul campaniei se parea ca Timisoara are cativa candidati de o alta factura decat miticii de la Bucuresti,dar incet incet cartile s-au dat pe fata si avem adevarata fata a multor frustrati.se pare ca am ramas cu Noditi ca singur reprezentant al bunului simt in campanie

carmen a spus: (iunie 7th, 2012 at 13:23 )

D-nu timisoreanu’ sunt convinsa ca dvs. va trageti di greci si romani stiti sa numarati in greceste si stiti sa spuneti piatra in limba greaca

Jiji a spus: (iunie 7th, 2012 at 13:37 )

hmmm,pe Ciuhandu si pe Orza ii mai suspectam ca au crescut la usa cortului,insa Robu provenit cica din mediu academic nu avea ce sa caute in astfel de atacuri…se vede cat il poate capu si pe asta,la fiecare atac sub centura tre sa vina si el cu unu mai jos,altfel nu-i sanatos

Criscross a spus: (iunie 7th, 2012 at 14:31 )

Ce doresc eu de la Timisoara?Aspectul boem de altadata,cu oameni civilizati si zambitori,cu strazi curate si piste pt. biciclisti,cu zone amenajate pentru practicarea sportului, cu o sala polivalenta incapatoare,cu terase elegante pe marginea Begheiului,cu oameni responsabili in administratie ce nu se apleaca la banii tiganilor,etc.etc
Cine imi poate da aceste lucruri?O iau pe rand:
Gh.Ciuhandu-sub el am ajuns in scandalul retrocedarilor….
A.Orza – invatacelul acestuia…ar continua cred liniile trasate de Gh.Ciuhandu..
N.Robu-ca rector nota bene,insa cum se impaca ideile liberale cu mixajul USL?Evident ideologia este pe ultimul loc,compromisul fata de Bucuresti pe primul!
I.Garboni-raza de speranta ce s-a stins in mod dezamagitor si probabil cu un scenariu bine pus la punct..
Gh.Noditi -medic de calitate,Dumnezeu stie despre abilitatile sale manageriale(no inf)
I.Raducanu-,aservire totala fata de Bucuresti
C.Ostaficiuc-fara proiecte sa ma lase masca
Trag acum linia,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,castigator: EU NU!!!!!!!!

Iulia a spus: (iunie 7th, 2012 at 14:38 )

doriti?

Hai, pa nostalgicilorf! Ca va numar pe degete cati ati mai ramas sub somnul ratiuni. Orice om care mai poseda ceva in cutiuta de pe gat isi doreste o schimbare in bine. Voi ce naiba va doriti?!…

Criscross a spus: (iunie 7th, 2012 at 15:35 )

Iulia ,nu doarme nimeni,nu sunt nostalgic,pun doi de i cand e necesar,sunt civilizat in exprimare,iesirea ta spune totul despre tine…Si eu doresc schimbarea in bine!
Urmareste can-can-uri ,nu topicul acesta

Alle a spus: (iunie 7th, 2012 at 19:31 )

Timisoara are nevoie de o schimbare in bine.

Bine? a spus: (iunie 7th, 2012 at 20:30 )

modu in care s-au comportat cei doi inca dinainte de campanie imi ridica mari semne de intrebare despre calitatea umana a celor 2,ca sa nu mai vorbim de cea care ne intereseaza din punct de vedere administrativ…parerea mea e ca Orza dupa 12 ani nu mai are ce demonstra,iar Robu,lasa de dorit la muuulte aspecte,incepand cu cel politic si terminand cu caracteru sau,mai ales de cand si-a rupt coloana vertebrala prin fel si fel de tertipuri

simona a spus: (iunie 7th, 2012 at 20:36 )

@ Ionut, l-ai auzit vreodata pe Robu tinand vreun discurs?? Daca nu ar trebui sa taci… nu de alta dar comentariul tau nu are nici un fundament…

mihai a spus: (iunie 9th, 2012 at 07:50 )

PENTRU CEI CE-SI PERMIT SA VORBEASCA DESPRE cIUHANDU CARE 16 ANI A TINUT tIMISOARA PE LOC FRUNTAS IN TARA , le transmit sa voteze cu papagalul de robu sa vada diferenta , insa nu pe viitorul copiilor nostrii. Noi mai avem doar o viata de trait care n-am s-o ofer cadu spre experiment dezaxatului de robu! sa fie clar si ca mine gandesc destui oameni din Timisoara care inca n-au inebunit!

Anonymous Coward a spus: (iunie 9th, 2012 at 19:57 )

Despre cati bani se colecteaza si cati se investesc in diverse locuri din tara se poate informa fiecare din anuarul statistic al Romaniei, asa ca io-i dau dreptate lu’ Ciuhandu. Robu daca pune botu’ la promisiuni e fraier. In plus, dupa ce-a facut USL la guvernare in ultima luna, nu inteleg cum poate cineva sa se prezinte drept om cinstit si bine intentionat, sa candideze din partea USL, si sa se astepte sa-l si creada lumea.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Zece fanfare, cinci scene, sute de alămuri! Emoții, nostalgie, atmosfera Banatului de altădată și o muzică irezistibilă, ce face inimile să tresalte, la Festivalul Fanfarelor. Cea de-a 36-a ediție a festivalului se va desfășura în Duminica Floriilor, 28 aprilie 2024, de la ora 16:00, în cinci locații din Timișoara. Zece redutabile formații muzicale vor anima...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un festival unic şi de tradiţie ajunge la a 36-a ediţie! Haideţi să ascultaţi fanfarele
Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Piața muncii este una dinamică, noi meserii apărând și dispărând periodic. Progresul tehnologic este cel mai mare generator de job-uri care nu existau la începutul anilor 2000, gambling-ul este unul dintre domeniile în care influența noului este ușor detectabilă. Din 1996, atunci când a fost lansat primul cazinou online, și până în 2024, lumea distracției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dealer la Live Casino: Una dintre cele mai bine cotate noi meserii din România
Pentru prima dată în istorie, Primăria Dumbrăviţa a accesat un proiect european destinat drumurilor. Este vorba de un milion de euro cu care se vor asfalta primii cinci kilometri de străzi cu bani europeni.  “Unii știu să vorbească despre fonduri europene. Eu și echipa mea ne pricepem să le atragem și să implementăm proiecte. Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul proiect european pentru drumuri la Dumbrăviţa. Vor fi asfaltaţi primii 5 kilometri cu bani europeni
Top