Stirile din ziua: 27 august 2012

Cinci elevi eliminati din Bac, la romana

Cinci absolvenţi de clasa a XII-a din Timiş au fost eliminaţi din bacalaureat la prima probă scrisă, cea de limba şi literatura română. Aceştia au intrat în sălile de examen cu telefoane mobile, acest lucru fiind strict interzis. Unul dintre elevi a fost mai conservator şi a apelat la clasicele fiţuici.

Paisie Lugojanu

De o bună perioadă de timp, Paisie Lugojanul a devenit un star mediatic în presa locală, dar și centrală. Ce-i drept, un star negativ, fiindu-i imputate toate relele din lume. Așa o fi? Este Paisie cel mai rău dintre ierarhii Bisericii Ortodoxe Române? Sau e la fel ca marea majoritate a acestor ierarhi?

Revoltator! Primarul Robu da numai la prieteni cu conturi

Să știți că mare lucru e pentru locuitorii unui oraș că primarul interacționează cu alegătorii pe Internet, că plătitorul de taxe este băgat în seamă și întrebat în regim online dacă vrea gratis intrarea la un anume meci de fotbal, dacă e de bine să facă intr-un fel rânduiala la clubul de fotbal și cine mai știe câte alte subiecte o fi inițiat edilul liberal al Timișoarei, Nicolae Robu. Că n-am de unde să știu ce-o mai fi facut omul în spatele parolei, de vreme ce dumnealui relaționează pe cele trei conturi personale numai cu „prietenii” și „apropiații” de pe platforma de socializare Facebook, nu cum ar fi normal, pe un forum atașat site-ului oficial al municipalității.

San Marino, un salt in istorie / FOTO

Există unele locuri care se identifică cu istoria, devenind astfel un eveniment istoric în sine. Vizitarea lor devine astfel un adevărat drum al cunoașterii, o imersiune în meandrele secolelor ce pot fi surprinse și păstrate la un loc pe un vârf golaș de munte. Un astfel de loc este San Marino, al treilea cel mai mic stat din lume și, totodată, cea mai veche republică încă existentă.

Chemat la raport de IPS Nicolae, Paisie s-a facut ca ploua

11 familii ai căror copii mergeau la centrul educaţional „Sf. Iosif cel Nou de la Partoş” din Deta au cerut oficial explicaţii Arhipiscopiei Timişoarei. Centrul a fost închis după ce s-a descoperit o fraudă care se poate dovedi uriașă. Cele 11 scrisori ale părinţilor revoltați au ajuns, la sfârşitul săptămânii, la Înaltpreasfinţitul Nicolae, mitropolitul Banatului.

Expozitie Daniela Oravitan

Primăria Timişoara şi Fundaţia Triade vă invită marţi, la ora 12, la vernisajul expoziţiei „Structuri intuitive” a Danielei Orăviţanu, în spaţiul nou deschis al municipalităţii din Piaţa Victoriei nr. 5, vizavi de Bancpost.

Intreruperi de curent

Enel a programat, luni, întreruperi de energie electrică, după cum urmează: Timișoara – str. Stejarul, Brad, Bucegi (p), K. Rontgen, Carpați (p), Negoi (p), Coressi (p), orele 9 – 16; Lenauheim (p), orele 9 – 16; Jebel (p), orele 8 – 16; Lugoj (str. D. Cantemir, A. Vlaicu, Libertății, T. Popovici, V. V. Delamarina, Insulei,

Top