Alte cinci foste angajate ale centrelor educaţionale închise din cauza hărpăreţilor din Arhiepiscopia Timişoarei au povestit prin ce au trecut în faţa procurorilor DNA. Femeile au fost obligate ca, lună de lună, să „doneze” din salariul lor câte 500 de lei pentru Arhiepiscopia Timişoarei.
Scandalul uriaş în care s-a cerut şpagă din bani europeni a fost gestionat de episcopul vicar al Timişoarei, Paisie Lugojanul. După ce, marţi, în faţa procurorilor DNA a dat declaraţii fosta coordonatoare de centru de la Sânnicolau Mare, miercuri, alte trei asistente sociale și bucătăreasa de la centrul din Lugoj, precum și o angajată a centrului de la Făget au fost audiate în dosarul „Şpagă din bani europeni”.
Asistentele sociale au fost audiate separat, fiecare câteva zeci de minute. De la audieri nu au lipsit avocatul desemnat de Paisie Lugojanul şi cei implicaţi alături de el în proces. „Am declarat tot ce ştiam despre acest caz. Au fost întrebări clare, am fost întrebată şi de Paisie Lugojanul şi am spus tot ce ştiam. Noi ne-am cerut banii înapoi din donaţii pe care le-am dat şi i-am primit pe toţi.
Nu cred că aceste centre se vor redeschide, dar chiar dacă s-ar redeschide noi cu siguranţă nu vom mai fi primite înapoi, după ce ne-am cerut drepturile”, ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, una dintre cele patru asistente sociale audiate miercuri. Femeia şi colegele sale sunt speriate că ar putea avea de suferit după ce au avut curajul să-şi ceară înapoi „donaţiile”. Vineri, la DNA Timişoara sunt aşteptate mai multe angajate ale centrului educaţional din Sânnicolau Mare.
Inculpaţii în dosarul în care Arhiepiscopia Timişoarei este îngropată până la gât sunt Ion Gheorghe, Preasfinţitul Paisie Lugojanul, episcopul vicar al Timişoarei, preoţii Alin Cuza şi Cristian Pavel şi contabila Mihaela Zărie. Toți sunt cercetați sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi corupţie.
Comentarii prin facebook