Colonada electorala incinge spiritele la Buzias! Orice alte lucrari in oras sunt blocate

După ani de zile în care a lăsat-o în paragină, Primăria Buziaș a început, în această iarnă, lucrările de reabilitare a colonadei, unul dintre cele mai frumoase monumente istorice din Banat. Se întâmpla chiar înainte de Anul Nou, pe 29 decembrie și oarecum pe șest, fiindcă și consilierii locali au aflat despre această investiție din panoul pus de constructori la lucrări, lucru care a încins spiritele în oraș.

colonada buzias1

Primarul PSD Alger Ilaș nu a vrut să audă până de curând de refacerea colonadei. Abia când a fost aspru criticat pentru degradarea acesteia s-a decis să o facă. Lucrarea a împărțit localnicii în două tabere. Unii sunt de acord cu ea, iar alții o contestă, pe motiv că se face în pripă, din fonduri proprii, atâta timp cât puteau accesa unele proiecte. Mai exact, din bugetul primăriei se vor cheltui 5,2 milioane de lei, în condițiile în care bugetul Buziașului din taxe și impozite se ridică la 4,7 milioane de lei! Asta înseamnă că orice alte lucrări, inclusiv de reparații, sunt blocate în acest an. Principalii contestatari sunt consilierii liberali, care afirmă că refacerea colonadei are un caracter pur electoral, în condițiile în care pe primar nu l-a interesat până acum monumentul și nici n-a făcut un proiect pentru atragerea unor investiții. Fiind oraș-stațiune, Buziașul are mai multe facilități pentru atragerea de fonduri. Lucrarea era eligibilă pe un proiect transfrontalier cu Serbia, partea de cofinanțare a primăriei fiind de 2% din lucrare, adică puțin peste 100.000 de lei. De asemenea, sunt proiecte și pe Programul Operațional Regional 2014-2020, axa Conservarea patrimoniului cultural. Numai că la Buziaș nu s-a făcut în ultimii ani niciun proiect pentru atragerea de fonduri extrabugetare.

ilas

Deoarece primarul nu vorbește cu consilierii, aleșii PNL au făcut o adresă oficială pe Legea 544 privind accesul la informații prin care au solicitat mai multe date privind colonada. „L-am întrebat ce demersuri a făcut pentru renovarea ei. În primul rând din ce bani. Dacă e vorba de fonduri proprii, de la ce capitol. Am întrebat și dacă nu putea să facă un proiect în acest sens și, desigur, dacă are toate autorizațiile necesare. Evident, am întrebat și despre licitație, câte firme au fost și prețul”, ne-a declarat consilierul local PNL Ioan Purceluș. În replică la acuzele liberalilor, Alger Ilaș spune că totul este OK. El a recunoscut că a fost o singură firmă la licitație, Rustic Construct din Bia Mare. De asemenea, el a demonstrat încă o dată că n-a atras niciun ban european, afirmând că va încerca de acum înainte să aplice pentru un proiect. Ceea ce e imposibil. „Sunt fonduri proprii (capitol investiții), deocamdată. Noi am depus și la Compania Națională de Investiții și acum suntem într-o fază bună să depunem pe POR. Trebuie să vedem, poate și fonduri europene. Nu puteam să stăm până vin fondurile astea. Nu se știe ce se întâmplă cu ele, vin, nu vin. Licitația a început anul trecut, în noiembrie. Finalizarea licitației a fost în data 29 decembrie, când am dat ordinul de începere a lucrărilor și am pus la dispoziție obiectivul. Toate avizele au fost obținute. Autorizația am eliberat-o noi, primăria, dar în baza tuturor avizelor, inclusiv de la Monumente de la București. În contract s-a dat termenul de un an, din 29 decembrie. Plata se face reeșalonat și în 2017 avem dreptul să o plătim, dar eu sper să obținem banii din fonduri europene să fie gata până la sfârșitul anului. Eu sper să fie gata și înainte de alegeri ca să nu mai fie…, și să avem bani să o plătim”, ne-a declarat Ilaș, admițând astfel caracterul electoral al lucrării.

Colonada de la Buziaș este cea mai lungă din Europa, cu cei 500 de metri ai depășindu-le pe cele mult mai celebre de la Karlovy Vary și Baden-Baden, Construcția ei a început în 1875, fiind comandată de împăratul Franz Joseph pentru plimbările Elisabetei de Bavaria (împărăteasa Sissi), care venea destul de des la Buziaș. De altfel, chiar Franz Joseph a trecut pe la Buziaș, pe atunci una dintre cele mai înfloritoare stațiuni balneoclimaterice din Imperiu, pentru a face o cură cu ape minerale. Construită în stil bizantin cu influențe de secol XIX, colonada înconjoară parcul din Buziaș, făcând legătura între Izvorul Josif, Hotel Phoenix, bazar, Izvorul Mihai și Cazino. Colonada avea darul de a-i proteja de ploaie, soare sau ninsoare pe cei care se plimbau în jurul parcului.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

18 comentarii pentru acest articol

Un cetățean al orașului Buzias a spus: (ianuarie 26th, 2016 at 15:04 )

Nu pot decât sa îmi exprim dezacordul vis-a-vis de acest articol ce poate fi caracterizat cel puțin tendențios…colonada a intrat in patrimoniul Buziașului acum 1 an(pana acum 1an au fost procese cu cei ce au solicitat retrocedarea ei). Din momentul in care a intrat in proprietatea Buziașului (ceea ce ați uitat sa menționați) au fost demarat procesul de reparație sau reconstrucție unde este cazul, adică: au fost obținute autorizațiile necesare, a fost organizată licitația pt construcție, si a fost demarat procesul de reparație. Toate astea in decursul unui an. Nu consider ca este drept sa spuneți ca nu l-a interesat starea colonadei…nu a putut interveni pt ca era proprietate privată. Nu au fost oprite nici un fel de lucrări in Buziaș, ele sunt continuate…adică chiar in fața casei mele se înlocuiește țevile de canalizare a orașului, drumurile din Buziaș si satele înconjurătoare vor fi refăcute… Nu consider normal să publicați un articol pe surse, fără sa va supuneți codului de etică si deontologie profesională care va obliga sa verificați o informație din cel puțin 3 surse…JALNIC!

Alt cetatean al orasului Buzias a spus: (ianuarie 26th, 2016 at 15:24 )

Canalizarea care este instalata in fata casei dumitale este facuta de AQUATIM nu de Primaria orasului Buzias. Iar cat despre colonada nu mai este proprietate privata de ceva ani buni nu numai de 1 an. Iar daca nu era pe interes pentru a fi reales atunci putea sa mai astepte pana dupa alegeri. Dar la fel cum a facut cu Bacova de a sapat un sant pentru canalizare la fiecare alegere si a astupat santul dupa alegere fara a trage nici macar o teava, da este clar ca face toate aceste renovari pentru a fi reales. Din surse sigure colonada se putea renova si acum 3 ani dar nu a vrut sa dea autorizatie.

Un cetățean al orașului Buzias a spus: (ianuarie 26th, 2016 at 15:45 )

Pai acum eu zic să va hotărâți… Ori e a aquatimului canalizarea, ori este a orașului… Dacă dvs spuneți ca acele lucrări de le vad eu sunt ale aquatimului, înseamnă ca acelaș aquatim a săpat si astupat șanțuri si in Bacova.

Alt cetatean al orasului Buzias a spus: (ianuarie 26th, 2016 at 16:05 )

AQUATIMUL nu era in buzias cand au fost alegerile alea. Asta a fost acuma 2 mandate. Aquatimul nu e in buzias decat de 2 sau 3 ani parca. Pe vremea aceea Primaria era responsabila.

ion ion a spus: (ianuarie 26th, 2016 at 16:10 )

Jeg de articol propagandistic, specific romanesc. Cand nu se face, de ce nu se face, iar cand se face, de ce acum. Slab, foarte slab.

Un cetățean al orașului Buzias a spus: (ianuarie 26th, 2016 at 16:25 )

Șanțurile săpate inițial nu erau conform cu proiectul. Au fost astupate, insa din cate stiu apa a fost trasă in bacova.

anteconbega a spus: (ianuarie 26th, 2016 at 17:49 )

ILAS E UN SMECHER DE CLASA! E vrema lui Sorin Munteanu! NU va juli mai mult decat actualul.

Alt cetatean al orasului Buzias a spus: (ianuarie 26th, 2016 at 18:48 )

Santurile nu erau conform carui proiect? Si in plus daca nu erau conform cu proiectul de ce au fost sapate? Pe langa asta nu au fost sapate si astupate numai o singura data, ci de 3 ori la 3 mandate diferite.

tot un cetatean a spus: (ianuarie 26th, 2016 at 19:46 )

Foarte bun articolul! Jenanta atitutdinea primarului. Si pentru a finaliya sala de sport…i-au trebuit 2 mandate….inaintea primului mandat a inceput sa o darame, ca sa vada electoratul ca se apuca de ceva. A castigat alegerile…si abia cand s-au apropiat alegerile urmatoare s-a grabit sa o termine. Sigur ca nu a reusit, dar a castigat din nou alegerile. Si uite asa, abia acum cateva luni a fost inaugurata sala de sport. In tot acest tip, copiii celor din Buzias faceau sport fie in sali de clasa, fie pe aleile din parc. Concluzia…sa ne fereasca D-zeu sa ma castige si alegerile de anul acesta…ca ne prinde deceniul urmator tot fara colonada. Jenanta degradarea orasului Buzias care, de altfel, i se datoreaza priarului!

Claudia a spus: (ianuarie 26th, 2016 at 20:11 )

Ce e așa deplorabil? In afară de colonadă care se reface acum, tot ce este in proprietatea primăriei arată bine. Aveți dreptate, a durat sala de sport, dar știți dvs ca ea a fost ridicată pe teren mlăștinos, iar lucrarile au fost mai dificile din pricina acestui lucru? Aveti dreptate si cu starea de degradare a multor constructii istorice din Buzias, insa ele apartin bailor.Vom vedea in cat timp va fi gata colonada, constructorul a spus ca in 6-7 luni o mare parte din ea va fi refăcută,acum rămâne de văzut, oricum termenul maxim din contract este de 1 an. Ca o face pentru campanie? Posibil, însă prefer sa facă ceva in campanie decât sa promită.

VoceTimisoara a spus: (ianuarie 26th, 2016 at 21:04 )

Iar a comandat pnl-ul articole ? Asa stiu ei sa isi faca campanie electorala ,inca un articol plin de minciuni si aberatii scris la comanda . Dariana Bratu şi Iulia Avram , ati verificat daca povestile astea sunt adevarate sau scrieti ca roboti ce vi se spune?. Doar cui ii este lene sa se informeze crede povestile astea.

vic sergiu a spus: (ianuarie 26th, 2016 at 21:39 )

OMUL E JALNIC DE MULT TIMP (PRIMARUL ILAS).
GANDITIVA CA BUZIASUL E LA DOAR 30 KM DE TIMISOARA SI ARATA DE PARCA E LA ANI LUMINA (NEGATIV).
LOCURI DE MUNCA NU EXISTA, I-A PUS PE FUGA ACUM 2 ANI, VREO 2 FIRME AU INCERCAT SA INTRE CU CEVA PRODUCTIE, GEN KROMBERG, DRAXLMEYER. AU INCEPUT SA FACA INTERVIURI PT. ANGAJARE SI CAND SA DESCHIDA INVESTITIA, TOTUL S-A BLOCAT LA PRIMARIA BUZIAS.
ATRACTIE TURISTICA, MAI RAU. NU SE INTELEGE CU BAILE, NU SE INTELEGE CU ADR VEST, NU CU ADETIM, CU NIMENI PT. ATRAGERE DE FONDURI EUROPENE. PT. CA NU POATE DETURNA, SAU MA ROG E MAI DIFICILA PROCEDURA.
SI SUNT CONVINS CA DIN PACATE STRATEGIA PSD CU UN SINGUR TUR I VA DA CASTIG SI ANUL ACESTA, DAR POPULATIA ISI MERITA SOARTA, DIN PACATE PIERDE TIMISUL CA JUDET.

tot un cetatean a spus: (ianuarie 27th, 2016 at 11:43 )

Nu stiu daca ziaristele s-au documentat sau nu, dar spun adevarul! Spuneti ca sala se sport s-a construit pe teren mlastinos si ca asta ar fi impiedecat lucrurile sa se miste mai repede decat s-au miscat! Sala de sport s-a ridicat pe vechiul amplasament iar daca, intre timp, acesta a devenit loc mlastinos…ma gandesc ca astea sunt studii care se fac la demararea lucrarii. Nu trebuie sa incepi lucrarea, sa o tii descoperita vreo 4 ani, ca sa iti dai seama ca e mlastinos terenul!!!! Si locul de joaca pentru copiii? Nu s-a putut amenaja unul decat langa barul de la avion? Si ala anemic…cu 2 topogane si 2 leagane? In rest, iti este frica sa lasi copiii singuri sa alerge pentru ca este posibil sa-i gasesti cu greu prin balarii! Cat despre o gradinita cu program prelungit, ce sa mai zic? In fiecare an electoral promite primarul ca va face!!!!!

VoceTimisoara a spus: (ianuarie 27th, 2016 at 13:56 )

Iti spun eu ca au scris dupa dictare , cum sa spuna ca primarul nu a vrut sa auda de refacerea colonadei ? cand el de multi ani se lupta pentru recuperarea ei si uite ca la putin timp dupa ce a recuperat-o a inceput refacerea ei . Eu tin minte ca inainte sa fie procesul de revendicare , colonada era intretinuta , daca rupea cineva ceva se repara, parcul e curat si arata bine. Singurul care isi face campanie folosinduse de colonada e contracandidatul lui Ilas, Sorin Munteanu , de cand sa hotarat ca vrea sa fie primar s-au imprastiat o gramada de minciuni legate de colonada si de Ilas (dar despre ruinele ce apartin bailor nu s-a zis nimic).Colonada e singurul lucru cu care il puteau ataca pe Ilas , acum ca se reface au ramas fara motive de atac si au comandat un articol in care il contesta ca reface colonada . Locul de joaca e amenajat si arata bine , locatia ei e una buna , unde vroiai sa faca un loc de joaca ? pe camp ? locul de joaca era acolo si cand avionul era o ruina.

Claudia a spus: (ianuarie 27th, 2016 at 16:07 )

Locul de joacă lângă avion este foarte bine situat…pe lângă locul acela de joaca mai este unul si jos la blocuri, in Grivitei. Si acolo lângă avion macar nu e nici o clădire a băilor de pe care sa cada naibii ceva peste copii. Dar daca vrei sa fi nemulțumit esti nemulțumit indiferent ce ti se da. De obicei grădinițele cu program prelungit sunt private, deci nu poate deschide primarul grădiniță si pt una de stat este nevoie de cerere, adică sa fie mai multi părinți care își doresc asta, nu doar câțiva.

Justitiarul a spus: (ianuarie 27th, 2016 at 19:04 )

Toti acesti pupincuristi ai lui Ilas, ati adus Buziasul la coada judetului. Vati infruptat din banii oamenilor, vati impartit ca ulii prada! Gata! Se termina cu voi, starpituri de vulpi. O sa fugiti ca sobolanii, in frunte cu mai marele vostru. Ilas nu uita, vine DNA-ul si te ia!

Anonim(us) a spus: (ianuarie 28th, 2016 at 06:05 )

Mda atitudine demna de Munteanu! Daca nu esti cu el esti pupincurist! Ridicol! Deschide ochii prietenas! Cine a dus baile in paragina? Cine a scazut salariile angajatilor din buzias, bacova si silagiu care lucrau la bai numai sa ii dea afara si sa isi aduca oameni din timisoara cărora pe langa faptul ca le dadea salarii duble le asigura transport si masa. Iti zic eu, asta scris mai devreme! A trecut cu vederea o datorie de la strand numai pentru ca era in administratia actualei concubine, dar el vrea locuri de munca. El a facut oamenii de la bai sa plece! De ce nu ne-a dat noua salariile de 1100 lei pe care le dadea la aia din timisoara? Noua ne dădea 600 lei…

Un cetatean impartial a spus: (ianuarie 29th, 2016 at 07:23 )

Oameni buni, daca nu ar fi demarat lucrarile va intelegeam, acum ca se repara colonada nu e bine. Nu va lasati influentati de nimeni, ganditi logic, e an electoral si fiecare incepe sa improaste cu noroi.
Pe mine nu ma intereseaza sa mi se spuna ce nu a facut cineva sau cat de … e cineva. Daca vreti sa va faceti campanie spuneti-ne ce doriti sa faceti pentru orasul nostru, poate ne convingeti sa va votam. Daca ne scrieti despre unul si altul nu avem de unde sa stim ce va propuneti. Vrem sa ne spuneti concret ce vreti sa faceti pentru oras, nu ne intereseaza povestile cu iz electoral atata timp cat nu ne prezentati ce vreti sa faceti dumneavoastra.
Oricum nici directorul bailor nu e mai bun, gasiti alt candidat, domnul Otescu era de un milion mai bun, poate avea sanse.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

O singură ofertă pentru Traseul Revoluției din 1989. Urmează analiza acesteia

Primăria Timișoara va analiza în perioada următoare oferta depusă pentru proiectul „Servicii de proiectare (faza DALI) în vederea realizării obiectivului de investiții Memorialul (Traseul) Revoluției din 1989 în Timișoara”. Documentația va cuprinde și elaborarea conceptului curatorial și memorial pentru definirea traseului Revoluției din 1989 în Timișoara. Pentru realizarea documentației s-a înscris o singură firmă Q...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O singură ofertă pentru Traseul Revoluției din 1989. Urmează analiza acesteia
Expoziție de fluturi vii
Expoziție de fluturi vii

Politica vezi arhiva Politica

Florin Cîţu a demisionat de la şefia Senatului. Alina Gorghiu va fi preşedinte interimar/Update. Cîţu arată cu degetul spre PSD

Florin Cîțu și-a depus mandatul de preşedinte al Senatului, în timpul unei şedinţe a senatorilor PNL, convocată de Nicolae Ciucă. În locul lui, cu titlu de interimar, va fi numită senatorul de Timiş, Alina Gorghiu. În calitate de preşedinte al PNL, premierul Nicolae Ciucă a convocat în această dimineaţă o şedinţă a senatorilor liberali, prezenţa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Florin Cîţu a demisionat de la şefia Senatului. Alina Gorghiu va fi preşedinte interimar/Update. Cîţu arată cu degetul spre PSD
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Copiii de la CSC Ghiroda au câştigat, la Constanţa, un turneu organizat de Academia Gheorghe Hagi

CSC Ghiroda, Grupa 2012, echipă antrenată de Adrian Săvoiu, a câștigat Locul 1 la Trofeul Iosif Bukkosi, turneu organizat de Academia Gheorghe Hagi.  Coordonată de pe margine, la această competiție, de antrenorul echipei de seniori Răzvan Leuca, echipa din Ghiroda a învins în finală chiar gazdele competiţiei. A fost CSC Ghiroda – Academia Gheorghe Hagi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Copiii de la CSC Ghiroda au câştigat, la Constanţa, un turneu organizat de Academia Gheorghe Hagi
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Salariul mediu net din Timiș este în continuă creștere

Informațiile cuantificate de Direcția Regională de Statistică Timiș arată că salariul mediu net, indicatorul calculat de instituție pe baza veniturilor realizate în județ, arată că veniturile angajaților sunt în creștere. Salariul mediu net a fost la finalul lunii aprilie de 4.463 de lei, arată informațiile furnizate marți de DRS Timiș. Cel mai bine s-a câștigat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Salariul mediu net din Timiș este în continuă creștere

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Primăria Timișoara va analiza în perioada următoare oferta depusă pentru proiectul „Servicii de proiectare (faza DALI) în vederea realizării obiectivului de investiții Memorialul (Traseul) Revoluției din 1989 în Timișoara”. Documentația va cuprinde și elaborarea conceptului curatorial și memorial pentru definirea traseului Revoluției din 1989 în Timișoara. Pentru realizarea documentației s-a înscris o singură firmă Q...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O singură ofertă pentru Traseul Revoluției din 1989. Urmează analiza acesteia
CSC Ghiroda, Grupa 2012, echipă antrenată de Adrian Săvoiu, a câștigat Locul 1 la Trofeul Iosif Bukkosi, turneu organizat de Academia Gheorghe Hagi.  Coordonată de pe margine, la această competiție, de antrenorul echipei de seniori Răzvan Leuca, echipa din Ghiroda a învins în finală chiar gazdele competiţiei. A fost CSC Ghiroda – Academia Gheorghe Hagi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Copiii de la CSC Ghiroda au câştigat, la Constanţa, un turneu organizat de Academia Gheorghe Hagi
Universitatea de Vest din Timişoara, cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul României, deschide în 4 iulie procesul admiterii de vară 2022. Pe internet, pe pagina special dedicată înscrierii, se află structurate informațiile complete despre cele 11 facultăți și despre Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, despre cele peste 160 de programe de studii de licență...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest din Timișoara oferă la admitere peste 5.000 de locuri, pentru mai mult de 160 de programe de studii
O nouă promoție de absolvenți se alătură celor peste 135.000 care au dus mai departe spiritul Politehnicii timișorene în cei peste 100 de ani de existență. Pentru a răsplăti o generație extraordinară, care a trecut cu succes peste perioada grea a pandemiei și a școlii online, obținând rezultate foarte bune la examenul de licență, conducerea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea Politehnica Timișoara organizează festivitate de absolvire pe stadionul Știința
Florin Cîțu și-a depus mandatul de preşedinte al Senatului, în timpul unei şedinţe a senatorilor PNL, convocată de Nicolae Ciucă. În locul lui, cu titlu de interimar, va fi numită senatorul de Timiş, Alina Gorghiu. În calitate de preşedinte al PNL, premierul Nicolae Ciucă a convocat în această dimineaţă o şedinţă a senatorilor liberali, prezenţa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Florin Cîţu a demisionat de la şefia Senatului. Alina Gorghiu va fi preşedinte interimar/Update. Cîţu arată cu degetul spre PSD
Confruntat permanent cu distrugerea asfaltului pe drumurile aflate în administrare, Consiliul Județean Timiș vrea să amplaseze cântare pentru camioane care să înregistreze automat greutatea acestora. Toate investițiile în drumuri care vor fi realizare vor include și asemenea sisteme, încât toți cei care depășesc tonajul permis să plătească pentru aceasta. Problemele au pornit, de ani buni...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Consiliul Județean Timiș vrea să pună cântare automate pe drumurile județene afectate de camioanele care circulă cu supratonaj
Informațiile cuantificate de Direcția Regională de Statistică Timiș arată că salariul mediu net, indicatorul calculat de instituție pe baza veniturilor realizate în județ, arată că veniturile angajaților sunt în creștere. Salariul mediu net a fost la finalul lunii aprilie de 4.463 de lei, arată informațiile furnizate marți de DRS Timiș. Cel mai bine s-a câștigat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Salariul mediu net din Timiș este în continuă creștere
Unul dintre cele mai cunoscute nume dintre investitorii care au ales Timișoara pentru a se dezvolta a sărbătorit 15 ani de prezență pe piața locală. Numărul de angajați ai companiei germane a ajuns la aproape 2000 de persoane. Bosch aniversează 15 ani de activitate pe piața românească pentru servicii externalizate și shared service, prin locația...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Unul dintre cei mai importanți investitori germani din Timișoara a sărbătorit 15 ani de prezență pe piața locală
În premieră națională, Muzeul Național al Banatului împreună cu Institutul de Arheologie din cadrul Academiei Române, Filiala Iași și sprijinul Consiliului Județean Timiș, organizează un simpozion internațional dedicat culturii sarmaților din Eurasia. Încă din septembrie 2020, Muzeul Național al Banatului din Timișoara și-a propus organizarea unui simpozion internațional dedicat culturii sarmaților din Eurasia. Însă din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Muzeul Național al Banatului organizează Conferința internațională „Sarmații și „ceilalți”: culturi nomadice și sedentare în Europa Centrală și de Est”
Fundația Art Encounters a decis ca pentru ediția a cincea a Bienalei, cea care va avea loc în anul în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, elvețianul Adrian Notz să fie curatorul expozițiilor centrale. El va aduce un suflu nou următoarei ediții a Bienalei, care va avea loc între 19 mai și 16...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Elvețianul Adrian Notz, numit curator pentru bienala Art Encounters 2023. Evenimentele sunt programate între 19 mai și 16 iulie
Top