Stirile din ziua: 25 ianuarie 2016

S-au gasit bani pentru toate comunele! PNL si PSD au rearanjat bugetele propriilor primari

S-au gasit bani pentru toate comunele! PNL si PSD au rearanjat bugetele propriilor primari

O mână spală pe alta și amândouă, fața. E principiul după care au rearanjat consilierii județeni banii distribuiți către localitățile din Timiș, pe așa-numitul criteriu 4, referitor la sumele defalcate din TVA și impozitul pe venit. Dacă inițial erau șase localități cu 0 lei, acum a rămas în această situație numai Timișoara.

Peste o mie de profesori susțin examenul de titularizare la Timișoara

ISJ Timis, avertisment pentru educatoare: Nu mai recomandati invatatoare parintilor!

Moda educatoarelor ce recomandă învățătoare pentru părinții ai căror copii urmează să fie înscriși în învățământul primar ar putea să devină istorie. Cel puțin asta speră reprezentanții ISJ Timiș, asta după ce, an de an, au existat probleme din acest motiv.

Ostaficiuc si o parcare, motiv de nervi in plenul CJ Timis

Consilierii județeni au reușit să se calce pe nervi, scurt, în plenul de luni. Liberalul Alain Rus a părăsit ședința, nervos că social-democratul Adrian Negoiță a spus că n-ar fi o ideea rea ca fostul președinte al CJ, Constantin Ostaficiuc, să fie chemat să dea explicații pentru proiectele ratate din mandatul său. Totul a plecat de la o… parcare.

Timisoara nu-i buricul pamantului. Asa ca de ce-ar avea centura?

După toate premisele, guvernul de tehnocrați al lui Dacian Cioloș va trata Timișoara la fel ca executivele precedente. Cu sictir și fără nicio finanțare pentru proiecte care ne chiar ne dor. Nu știu dacă primarul Nicolae Robu și-a aruncat foaia cu „Guvernul Ponta – zero lei”, dar se pare că trebuie s-o refacă.

Cu 3.000 de elevi mai putin in Timis! Rezultatul: s-au desfiintat mai multe scoli si gradinite

ISJ Timiș se confruntă cu o nouă problemă. În județ s-a înregistrat o scădere de 3.000 de elevi, ceea ce va însemna un număr mai mic de clase și de norme pentru profesori. Ca urmare a acestei situații au fost comasate mai multe unități de învățământ, de la grădinițe la licee.

Palatul Administrativ, CJT

Timisul are buget! S-a votat in unanimitate si fara prea mare scandal!

Consilierii județeni au votat, luni, în unanimitate, bugetul instituției. Suma totală, pe secțiunile de funcționare și dezvoltare, este de 418,06 milioane de lei. Printre investițiile majore din acest an: mutarea Clinicii de Psihiatrie, cumpărarea unei scări de 70 metri pentru pompieri, dar și asfaltarea câtorva zeci de kilometri de drumuri județene.

Primul vaporetto asteapta… expertul! Primaria vrea sa stie exact pe ce da banii

E aproape gata! Primul vaporaș din cele șapte comandate de Primăria Timișoara ar putea veni de la Galați la începutul lunii februarie. Totul depinde de un expert în semnătura căruia stau atât recepția vasului, cât și virarea avansului către contructor. Specialiștii de la șantierul naval au început deja lucrul la alte două ambarcațiuni.

Daca tot a ratat proiectele europene, CJ Timis foloseste creditul CEC pentru drumuri! PNL s-a opus

Consilierii județeni au aprobat, cu toată opoziția liberalilor, transferul banilor rămași nefolosiți din creditul de la CEC, de la proiecte europene, la drumuri. Este vorba despre nu mai puțin de 75,4 milioane de lei, pe care CJ Timiș n-a fost în stare să-i cheltuiască pe cele patru proiecte europene pe care le avea de gestionat.

La Poli au intrat banii din drepturile TV! Stanciu: Negociem cu doi spanioli

Poli Timişoara primeşte o gură de oxigen, după ce în conturile clubului a mai intrat o rată din drepturile TV. În aceste condiţii, jucătorii timişoreni vor mai primi drepturile salariale pentru o lună, dar clubul rămâne totuși cu restanţe financiare faţă de ei. La nivelul lotului aflat în Turcia ar putea apărea două noutăţi.

Marian Traiculescu, fost asociat cu fiul lui Marian Iancu la Flacara Faget, vrea sa resusciteze CFR Timisoara

Cu o istorie de peste opt decenii, CFR Timişoara este unul dintre cele mai respectabile cluburi de fotbal din Banat. În turul campionatului, CFR a avut o prestaţie extrem de slabă, clasându-se pe locul 17 în Liga a IV-a Timiş, cu o linie de clasament dezastruoasă. Resuscitarea clubului ar putea veni acum din partea lui Marian Trăiculescu.

aquatim

Fara apa rece

Aquatim anunță că, din cauza unor avarii, va întrerupe luni, 25 ianuarie, furnizarea apei reci în Timișoara, pe străzile Balta Verde, Bd. Cetății, între Martir Petru Domășneanu și Calea Bogdăneștilor, Aristide Demetriade, între Divizia 9 Cavalerie și Frigului și Lacului, dar și în Ghiroda și Giarmata Vii. „La reluarea alimentării cu apă rece este posibil

De la garaje, la DNA! Ce-a facut city managerul Sorin Dragoi in jumatate din 2015

34 de copiatoare. 19 faxuri. 225 posturi telefonice fixe ale primăriei. Peste 32.000 de pagini copiate și trimise către DNA. De toate acestea, dar și de garaje, locuințe, monumente și multe altele, s-a ocupat în prima jumătate a anului trecut administratorul public Sorin Drăgoi.

Primavara in Cetatea Eterna: vacanta de neuitat la Roma / FOTO

Unul din cele mai frumoase oraşe ale lumii vă așteaptă să-i descoperiți secretele, într-o vacanță de primăvară. Roma, Cetatea Eternă, trebuie văzută măcar o dată în viață, dar, dacă ați ajuns aici, sunt toate șansele să vă întoarceți. Primăvara este anotimpul perfect să vă deschideți sufletele către o excursie de neuitat.

Intreruperi de curent

Enel a programat luni întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Al. Vaida Voievod nr. 1, orele 9 – 17; Herneacova nr. 48, Honorici, Pădureni, orele 9 – 17; Ghiroda – SC Girod Semnalizare Rutieră SRL, orele 15 – 20; Gladna Montană, Stamora Română, orele 8 – 18.

Top