Vremea și dirigintele de șantier par să fi fost principalii dușmani ai reabilitării bălții Lămâița. Aceasta ar fi trebuit finalizată încă de anul trecut, dar nu e gata nici acum. Nu mai e mult însă de lucru și, spun reprezentanții primăriei, s-a ajuns în faza de remedieri. Toată lucrarea costă aproximativ 500.000 de euro.
Reconstrucția bălții Lămâița a început în primăvara lui 2015, durata de execuție fiind estimată la opt luni. Proiectul de două milioane de lei prevedea amenajarea terenului şi a bălţii, igienizarea luciului de apă, montarea de bănci, pergole și coşuri de gunoi, construirea unui ponton, a unei fântâni de apă și a unei cişmele, montarea de corpuri de iluminat fotovoltaice, dar și desenarea de alei. Executantul este Kasdum-GF, o firmă din Drobeta Turnu Severin. Lucrarea, devenită celebră în întreaga țară după ce băncile au fost montate în spatele unui gard, încă nu e gata. Au fost mari probleme cu dirigintele de șantier, care a refuzat să semneze pentru unele lucrări, și a durat enorm de mult până s-a reușit schimbarea lui. În luna mai, reprezentanții constructorului spuneau că au de primit o sumă importantă. „Primăria a angajat un nou diriginte de șantier, acesta a luat deja contract cu lucrarea, a verificat situațiile. Sunt înaintate situațiile de lucrări la primărie (…) Avem lucrări executate, făcute pe deviz, în valoare de aproximativ 1,4 milioane de lei, trebuie plătite (…) În momentul în care avem plătite lucrările executate, ne angajăm să finalizăm în 60 de zile”, susțineau aceștia.
După aproape 60 de zile, șantierul nu e gata încă. Au mai fost montate bănci, au mai fost scoase bănci și au fost trasate alei. Față de luna mai, se lucrează la lățirea acestora, pentru că erau prea înguste și nu permiteau plimbarea a două persoane una lângă alta. Teoretic, n-ar mai fi mare lucru de făcut, dar și aici detaliile fac diferența. Aspectul zonei este unul încă dezolant, cu multe zone în care ai senzația de lucrări provizorii. Nici vorbă, momentan, de „igienizarea luciului de apă”, pe baltă plutind în voie peturi și alte deșeuri. Au apărut însă patru rățuște, pe care locuitorii din zonă le hrănesc cu felii de pâine aruncate lejer în baltă. Primarul Nicolae Robu spune că totul ar putea fi gata, în sfârșit, în aceasta lună. „S-a lucrat și se lucrează. S-a dat o listă de remedieri de către directorul Direcției de Mediu. Nu s-a făcut recepția, dar, fiind aproape gata lucrarea și mergând pe teren, directorul Direcției de Mediu a observat unele neconformități și a dat o listă de remedieri. Se lucrează la ele. Eu estimez că în cel mult două săptămâni va fi gata. Este o estimare, pentru că personal nu am fost în ultimele săptămâni la fața locului, dar știind care era stadiul înainte, dacă vremea va fi corespunzătoare, în cel mult două săptămâni va fi gata”, a spus, pentru deBanat.ro, edilul.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook