Stirile din ziua: 5 iulie 2016

Uzina de Apa, cum n-ati mai vazut-o niciodata: asaltul artei stradale / FOTO

Până de curând niște construcții banale, cenușii, zidurile unor clădiri din incinta Stației de tratare Bega din Plopi au prins viață sub „pensulele” unor artiști vizuali din Spania, Peru, Mexic, SUA și România. Utilajele și alte piese scoase din uz au fost transformate radical, devenind adevărate opere de artă.

Aproape 350 de garaje vor fi demolate pe strada Sirius! Despagubiri primesc doar unii proprietari

Primăria Timișoara continuă lupta cu garajele. Tot în cartierul Soarelui, unde se fac pregătirile pentru demolarea a aproape 350 de astfel de construcții. Proprietarii au fost notificați, iar cei care au dreptul vor primi și despăgubiri.

Nu avem 14.000 de cladiri istorice in Timisoara, ne apucam de renovat cate putem

Primăria Timișoara e gata să se apuce de plătit reabilitarea clădirilor istorice aflate în proprietate privată. Mai trebuie doar promulgată Legea 153, recent modificată. Nicolae Robu spune că nici vorbă ca în Timișoara să fie 14.000 de clădiri istorice. Un lucru e cert: nu există un inventar clar.

Generatia in miscare! Zeci de mii de elevi din Timisoara si alte orase promoveaza sportul

O mulțime de adolescenți din Timișoara s-au implicat în proiectul național „Suntem generația în mișcare!”. Este vorba despre un program care-și propune să creeze o adevărată comunitate a celor care acordă timp de calitate sportului și mișcării fizice. În total, pe portalul online al proiectului au fost înregistrate, peste 1.500 de ore de sport.

tramvaie noi

Robu, despre CNCD: Unii au o placere sa-si arate muschii, amendand orbeste

Primarul Nicolae Robu va contesta amenda de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru că susține că aceasta i-a fost acordată de cineva care vrea doar… să-și arate mușchii! Edilul spune că mai mult decât cât s-a făcut până acum pentru îmbunătățirea condițiilor de transport în comun.

Ca la scoala! Consilierii judeteni care au lipsit de la primele doua sedinte trebuie sa aduca motivare

Consilierii județeni care au lipsit de la primele două convocări ale plenului au acum o bătaie de cap în plus. Ei trebuie să demonstreze cu acte că au avut motive întemeiate să nu vină la ședințe! E vorba ori despre concedii medicale, ori despre delegații oficiale de la serviciu, printre altele.

Soarta Casei de Cultura a Studentilor din Timisoara, inca in negociere

De câteva săptămâni, Casa de Cultură a Studenților din Timișoara se află într-o situație problematică. Concret, instituția riscă să rămână fără sediul de pe Bulevardul Regele Carol I, spațiu pe care-l ocupă de peste 60 de ani. Conducerea CCS spune că de vină este chiria exorbitantă.

Peste 90 de posturi, scoase la concurs de Primaria Timisoara

Luna iulie se anunță agitată la Primăria Timișoara: instituția organizează două concursuri de angajare, prin care speră să ocupe câteva zeci de posturi. Cele mai multe dintre ele sunt destinate îngrijitoarelor de la creșele aflate în subordinea PMT, dar sunt și două posturi de medici, respectiv unul de inspector de specialitate.

apa calda

Fara apa calda

Colterm anunță că, pentru remedirea unei defecțiuni apărute în urma probelor de presiune efectuate în zona de nord a orașului, va întrerupe marți, 5 iulie, între orele 8 și 20, furnizarea apei calde la 8A, 8B, 8C, 17, 17A, 19, 20, 21, 22, 23, 71, 72, 73, 74, 74A și 75. Vor fi afectați consumatorii

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat marți întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Pomiculturii (p), Arh. I. Mincu, Ion Roată, Piața Athena, I. Velceanu, Molidului, N. Grivu, C. Davilla, L. Pasteur, Pomiculturii (p), Divizia 9 Cavalerie (p), Olanda (p), A. Demetriade (p), Albinelor (p), Bran nr. 5, Transilvania nr. 10, sc. A, orele 9 – 18,

Top