20 kilograme de cremă de ciocolată, peste o tonă de carne de pui și cam tot atâtea mezeluri, dar și mii de melcișori cu nucă sau vanilie. Toate figurează pe „lista de cumpărături” a Colegiului Ungureanu și sunt destinate cantinei unității de învățământ. Mâncarea trebuie să ajungă până la vacanța mare.
Primarul Nicolae Robu a anunțat, acum câteva zile, că a solicitat directorilor unităților de învățământ din Timișoara să fie de acord cu publicarea, pe site-ul PMT, a achizițiilor directe făcute, cu tot cu prețuri și firmele care au prezentat oferte. Totul, în numele unei totale transparențe. „Nu toți directorii au vrut să facă publice pe site-ul primăriei atribuirile directe pe care le-au făcut. Eu sper ca, prin presiunea psihologică făcută prin mediatizarea acestei stări de fapt, și acei directori se vor conforma. Directorii de școli nu sunt în subordinea mea, ei sunt numiți de inspectoratul școlar (…) nu am motive să-i suspectez de nimic, dar este inadmisibil să nu se conformeze unei solicitări de transparență (…) Dacă nu se vor conforma, voi sesiza organele de anchetă, să vedem de ce unii nu doresc să fie transparenți”, a afirmat edilul.
A doua zi după această declarație, pe site-ul PMT au apărut nu mai puțin de patru invitații de participare la proceduri de achiziții directe organizate de Colegiul „Emanuil Ungureanu”. Practic, școala vrea să cumpere mâncare pentru propria cantină, pentru întreg semestrul al doilea. Este vorba despre produse de panificație, după cum urmează: pâine albă 600 grame –7.280 bucăți, melcișor cu nucă, melcișor cu vanilie, corn umplut cu ciocolată, corn umplut cu vanilie – câte 1.360 bucăți. Vor fi cumpărate, de asemenea, 792 kg pulpe de pui și 402 kg piept dezosat. Pentru cantina vor fi achiziționate și carne și mezeluri, astfel: pulpă de porc fără os – 792 kg, carne tocată – 304 kg, ciolan fără os afumat – 192 kg, cârnați picanți – 80 kg, crenvurști – 240 kg, salam canadian – 48 kg, cârnați de casă – 80 kg, și câte 160 kilograme de salam paprika, salam de casă, salam salcrud și mușchi file afumat.
Vor fi cumpărate și alimente ambulate: ciuperci – 140 bucăți, Finetti 5 kg – 40 bucăți, cașcaval – 160 kg, napolitane 60 g – 3.840 bucăți, eugenia – 3.840 bucăți, ouă – 980 bucăți, muștar – 32 kg, cacao – 16 kg, lapte UHT 1,5% – 720 litri, fasole cu costiță – 960 bucăți, boia – 160 bucăți, croisant – 1.920 bucăți, biscuiți – 3.840 bucăți, iaurt 150 g – 1.920 bucăți, mazăre și fasole congelată – câte 240 kg, ulei – 393 litri, orez – 120 kg, făină – 272 kg, smântână 900 gr – 144 bucăți, unt – 888 bucăți, mălai – 120 kg, gris – 96 kg, pesmet – 60 kg, spaghete 400 gr – 176 bucăți, măsline – 24 kg, gem de fructe 20 g – 12.400 bucăți, miere 20 g – 8.400 bucăți, conservă ton – 960 bucăți, ceai de fructe – 88 pc, piper – 60 pc, borș 70 g – 80 pc, vegeta – 80 kg, drojdie – 16 pc, salam de biscuiți – 2.720 bucăți, zahăr – 240 kg, fidea 200 g – 80 pachete, sare – 80 kg.
Firmele interesate trebuie să depună ofertele cu prețul exprimat în lei, cu tot cu TVA, până pe 25 februarie, la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”. Va fi declarată câștigătoare oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Livrarea se va face pe bază de comandă, iar plățile se fac în maximum 15 zile de la recepția mărfii. La cantina de la „Ungureanu” se gătesc, zilnic, între 120 și 140 de meniuri, cu câte trei feluri.
Comentarii prin facebook