Arhiva pentru eticheta: traditie

Reteta din Muntenia: Zabic / FOTO+VIDEO

Reteta din Muntenia: Zabic / FOTO+VIDEO

Rețeta pe care v-o propunem în această săptămână face parte din cea de-a doua ediție a campaniei de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești”. Aceasta și-a propus să prezinte câteva zeci de rețete din cele nouă zone istorice ale României.

Reteta munteneasca: Praznicul porcului / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă originară din Muntenia.

Cum sa faceti cozonac acasa: reteta traditionala si simpla / FOTO

În religia ortodoxă, cozonacul este considerat o pâine ritualică, îndulcită, care simbolizează bogăţia, bucuria sărbătorii şi transformarea spirituală. Acum, în prag de Crăciun, deși magazinele sunt pline de tot felul de cozonaci, ați putea încerca să-i faceți singuri, acasă. Nu e deloc complicat, iar gustul e incomparabil.

Reteta munteneasca: Rosii umplute cu carne de pasare / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă originară din Muntenia.

Reteta din Oltenia: Polonice oltenesti / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de… polonice oltenești.

Reteta din Oltenia: Sarmale în dovleac / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de sarmale în… dovleac, originară din Oltenia

Reteta traditionala: Zeama moldoveneasca / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de zeamă moldovenească.

Reteta din Moldova: Cocartita sau gateje/ FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de… cocârtiță, sau găteje.

Reteta din Moldova: Malai cu dovleac la cuptor / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem o rețetă de mălai cu dovleac la cuptor, ca în Moldova.

Reteta din Bucovina: Smaren / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Rețeta de smaren provine din satele din Bucovina.

Reteta din Crisana: Piparaica (Oaspica) / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Rețeta de piparaică (oașpică) provine din satele din Munții Pădurea Craiului, județul Bihor.

Reteta veche din Ardeal: Intinsoare bistriteana / FOTO + VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Rețeta întinsoare bistrițeană a fost primită de la Pensiunea Valea Mariilor, comuna Sant, satul Valea Mare, județul Bistrița Năsăud.

Reteta traditionala din Ardeal: Tinsurica / FOTO + VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Rețeta tradițională din Ardeal, tinsurică sau întinsură provine din satul Lăzești, comuna Vadul Moților, județul Alba.

Aglomeratie in pestera, la speo-concertul de la Romanesti / VIDEO

Câteva mii de timișoreni au profitat de vremea bună și s-au încumetat la, poate, ultima excursie în aer liber din acest an. Destinația: Peștera Românești, unde a avut loc tradiționalul speo-concert. A fost atât de aglomerat, încât o mulțime de oameni nu au mai putut intra în peșteră. Organizatorii au încurcat un pic orele, astfel că accesul a fost ceva mai dificil decât de obicei.

Unirea Sannicolau Mare nu e ASA Targu-Mures

„Politehnica Timişoara joacă un amical de gală”, au exclamat suporterii şi reprezentanţii formaţiei din Liga a IV-a Timiş după ce au aflat de jocul cu ASA Târgu-Mureş. Ceea ce nu ştiu cei mai mulţi dintre aceştia – sau, în cazul unora, se prefac că nu ştiu şi ocolesc adevărul – este că ASA Târgu-Mureş, echipa cu care a jucat Politehnica Timişoara duminică, nu are nici cea mai mică legătură cu formaţia la care se afirma Ladislau Boloni.

Top