Preotul Ionel Popescu din Iosefin, trei într-unul in Arhiepiscopia Timisoarei

Vicarul administrativ Ionel Popescu taie și spânzură în Arhiepiscopia Timișoarei, adunând funcții peste funcții și numindu-și apropiații în posturi călduțe. Totul, în baza relației cu episcopul vicar Paisie Lugojanul și într-o sfidare fără margini a regulilor.

Ionel Popescu este, în același timp, vicar administrativ, preot paroh în Iosefin și consilier administrativ-bisericesc în Arhiepiscopia Timișoarei. Cel din urmă post este, teoretic, vacant. Pentru că, probabil, are încă mult timp liber, părintele Popescu este și ghid turistic în Ţara Sfântă.
Surse din Mitropolia Banatului spun că e bine să fii apropiat de vicarul administrativ, care face și desface funcții după bunul plac. La biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Iosefin, unde este paroh, și-a adus doi fini: Florin Carebia şi Eugen Babescu. Soția lui Popescu este angajată tot aici. Nepotul lui Ionel Popescu, preotul Florentin Jura, licențiat cu 7 la Sibiu, este paroh la biserica din Calea Martirilor, unde l-a înlocuit pe doctorul în teologie Vasile Itineanţu. Voinea Ijeconi, despre care se spune că este un alt nepot al lui Popescu, a fost numit paroh la biserica din Zona Soarelui, în locul preotului Constantin Pavel.
Ascensiunea lui Ionel Popescu este destul de curioasă. În 2001 a devenit paroh în Iosefin. În 2003 a avansat, ajungând vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. El a preluat şi funcţia vacantă de consilier administrativ şi bisericesc, care îi dă posibilitatea să controleze numirile din arhiepiscopie. Conform obiceiului, consilierii bisericeşti cu normă întreagă puteau avea doar un sfert de normă ca preot. Un grup de enoriaşi s-a dus, la vremea respectivă, la IPS Nicolae, pentru a-l ruga să-i permită lui Popescu să rămână cu normă întreagă şi la biserica din Iosefin. Mitropolitul Banatului a făcut o concesie și, ulterior, și-a primit „răsplata”. Surse din mitropolie susţin că preotul Ionel Popescu şi Preasfinţitul Paisie Lugojanul ar fi conceput o scrisoare prin care cereau Sfântului Sinod să-l decadă din drepturi pe IPS Nicolae, invocând probleme de natură mentală. Preotul Ionel Popescu nu a putut fi contactat, pentru a răspunde acestor acuze.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

24 comentarii pentru acest articol

preot ortodox roman a spus: (februarie 1st, 2012 at 00:16 )

sa se verifice statele de plata aincrucisat, cele ale Protopopiatului si cele ale arhiepiscopiei si sa se observe si declaratiile fiscale din decursul anilor, incepand cu 2004 si se va ajunge la o singura concluzie: A FRAUDAT PATRIMONIUL BISERICII CU PESTE 400.000 EURO in intervalul care a avut doua functii de conducere! avem si documente care arata ca a eludat dispozitiile legale in vigoare. In ce priveste ca este o personalitate este o parere subiectiva! STATELE DE PLATA, DISPOZITIILE LEGALE , aplicabilitatea legii in timp si toate celelalte legate de administrarea corecta a afacerilor bisericesti vor demostra ca avem de-a face cu un SARLATAN NOTORIU. Daca Patriarhul doreste ca acestia sa-i fie oglinda arhipastoririi sale, deja, e treaba lui… domnilor…expertize contabile si corobarari cu textele legale in vigoare-daca vreti si statutare- si veti vedea o BISERICA A BANATULUI COMPROMISA TOTAL!

preot ortodox roman a spus: (februarie 1st, 2012 at 00:20 )

in arhiepiscopia asta este nevoie de schimbare totala. Popescu trebuie sa plece primul. Cu ce tine copii la Viena? cum de el este seful cancelariei si paroh la parohia unde propria lui sotie este contabila? Sfercoci nu e de vina . A primit ordin …Paisie nu poate fara Ionel Popescu…asa se fac banii, prietenii stiu de ce PATRIARHUL NU AUDE< NU VEDE…daca din bani o parte au ajuns la Bucuresti. altfel este de neexplicat cum cel mai corupt vicar din Patriarhia Romana este inghitit cu atta usurinta se colecteaza banii paisie face tot ce trebuie dar cu ajutorul lui Popescu ca Boanches deja nu mai coopereaza..simyt toti pericolul schimba pe Itineantu cu nepotul florentin jura si pe pavel cu ijeconi… Bani, interese. acum pana nu vine noul mitropolit…ca daca vine PS LUCIAN, tu spanule trebuie sa pleci.Toti se tem de el! Popescu este infiltrat in multe congregatii….nici patriarhul nu va dori sa plece ptentru ca dosarele lor sunt un mijloc eficace de a scoate bani pentru catedrala Mantuirii…Popescu este un om compromis adus de mitropolit pentru ca a daramat multi profesori dela Caransebes si in urma spanul lovi crancen chiar pe stapan! Nu paisie este vinovat moral! Daca Paisie nu stia de scandalul de la Urseni e asa ca nu stia. Vioara intAici tine spatele procurorul bac si judecatorul care are grija sa ajunga toate dosarele la el! Membri ai adunarii Eparhiale! ionel Popescu si-a asigurat spatele! MAFIA SICILIANA este mic copil pe laga ceea ce se intampla cu binecuvantarea noii ordini impusa de uzurpator! pacat ca Nicolae e depasit de situatie….cam de vreo 8 ani Nicolae este scos din ecuatii. Totul pregatit cu grija de spân…ai aici e popescu. Pentru BANI, facem orice dupa moartea lui maier consilier bisericesc si apoi vicar! prapadu s-a ales de mitropolie.interesu lui a fost clar: bani din parohii pe examenie contrafacute si atentii. Cand mergeai trebuia sa duci ceva in birou si cand plecai sa lasi…troncaneau sticlele si plasele pe scari in jos…acum pana la masina e distanta mai mica din birou de la usa. Patriarhu nu poate schimba nimic acum fiind prea delicata orice mutare dar nu-si da seama ca poate ar fi bine ca un consilier eparhial sa aiba cel mult doua mandate de patru ani altfel se ajunge la PUTERE DISCRETIONARA. Ce sa intamplat la Urseni ar intra in competenta DNA-ului dar poate si acolo Popescu poate sa intervina IPS Nicolae te urmareste de pe patul de suferinta? Cum asa, ionele?Hm. Asteptam dezmintiri! SUNT PE URMELE TALE< ESCROCULE SI NU VOI INCHIDE OCHII pana cand NU SE VA FACE DREPTATE! om josnic ce esti, trebuie sa fi demascat
la sediul Arhiepiscopiei Timișoarei, a avut loc obișnuita ședință de permanență. Ea s-a desfășurat însă în mod neobișnuit! A fost marcată profund de faptul că IPS Nicolae a insistat ca domnul Ionel să citească articolul apărut în Ziua de Vest cu privire la problemele de la Urseni!!!

Ne întrebăm, nu cu puțină satisfacție, care au fost "fețele fețelor" bisericești indicate în articol? Ce culoare aveau ele? Negru, Vânăt, Alb, în funcție de etnia fiecăruia?

De ce oare, IPS Nicolae vrea să demonteze eșafodul de sfințenie pe care domnul Ionel încearcă din răsputeri să-l reclădească după puciul, nepedepsit, la care a participat din plin?

Într-adevăr, povestea ar putea să capete deja nume, să zicem,… Din temerile domnului Ionel, sau … Coșmarul din Piața Kuttl, sau … Glabrous shining (un fel de strălucire fără barbă), … Amenințarea fantomei din dosare …!!!, mai ales că IPS Nicolae s-ar fi exprimat că nu e vorba de 3000 de euro, nici de 30.000 ci de 300.000!!!! MITROPOLITUL A ORDONAT ESCROCULUI SA CITEASCA ARTICOLUL PENTRU CA PARTE MARE DIN BANI AU FOST ACOPERITI DE IONEL POPESCU! MITROPOLITUL SIMTE ESCROCUL DIN TINE SI TE ADULMECA INFRACTORULE
Tu, nemernicule, care ai sporuri prohibite cat are venit un preot dupa 20 de ani de activitate salar, tu, jigodie, care ai bacsis din examene cat castiga un preot intr-o viata, tu, imbecilule care dai drepturi la psihopata aceea de sotie(muncitor cu inalta calificare) mai mari decat are un preot cinstit, tu, care-ti bati joc de mama episcopului Lucian, Tu perversule care ironizezi slujitorii altarelor si mimicesti comunitati, tu, care tradezi episcopi si vinzi si cumperi vietile oameni, tu, Vei plati! va veni vremea! Sa-ti para bine ca unii au mai ramas in preotie dupa atatea necazuri facute lor, pentru ca ar fi posibil sa platesti candva, domnule vicar ionel popescu cu o CONFRUNTARE(fizica, morala, etc)!. Cand omul nu mai are nimic de pierdut in viata sa te feresti de el! nu se manjeste nimeni cu un suflet ordinar ca al tau desi nu ar fi pacat sa fi trimis direct in INFERN! Memento mori, derbedeule!
Ce ai realizat tu la Caransebes? Ai vandut olegii laIPS Nicolae prin dezinformari si la Securitate la capitanul Popa…Dosarele…lustratia…aminteste-ti… vrei nume? gandeste bine porcule ce profesori au trebuit sa plece de la seminar de cand tu ai fost pe acolo? Gandeste cum vorbeai la scena deschis a pe Laurentiu streza de rau! Mitropolitul ardealului te-a iertat! acum iti dai seama ca ai facut rau si te ascunzi lingand mana Par. Mircea Pacurariu! Dar pe Lucian cum mai poti sa-l impaci! Lucian are 40 de ani nu 88 de ani ca IPS NIcOLAE. Nu ai sansa sa mai inseli pe altii prin INVIDIE, BARFA, NIMICNICIE SUFLETEASCA! ai promovat prin minciuna , dihor imputit! Parintele Petru Pantis spunea despre tine cam asa, IMBECILULE: ,,Popescu tot timpul a fost un pervers, dar nu ne-am dat noi seama pana acum"…Va da preotul Pantis dezmintie, ca nu este asa! Te imbeti cu apa rece! Om de ceara, vorba protopopului Petru Nicola pe care l-ai ucis prin intrigi tesute de tine ca panza uni paianjen, DIABOLICULE!
L-ai inselat pe IPS Nicolae! exista documente care vor fi scoase la iveala prin care se va demonstra ca IPS era sabotat de voi! nu mitropolitul l-a facut vicar! a tinut cat a putut de pr. aurel miculescu in functie! nu a prevazut un asemenea deznodamant.si tu naparca, l-ai lovit miseleste! diavol imputit esti, tu Ionel Popescu stii bine ca erai numit in functie, diavole, si rapoartele din adunarea eparhiala erau conduse tot de vicarul A. Miculescu. Vom reveni
Mitropolitul Nicolae sufera, cu siguranta stie tot ce se intampla, dar izolat fiind nu are cum sa mai intervina in aceasta mocirla care s-a creat .
Spunea cineva mai sus ca Mitropolia si Iosefinul arata bine, dar oare scopul scuza mijloacele, nu , in Biserica nu se poate vorbi de asa ceva, aici scopul nu scuza mijloacele!Poate arata bine , Mitropolia si Iosefinul , pe dinafara, dar spoiala ieftina a acoperit sufletul de aceasta data si mai mult a acoperit un simbol al banatenilor, Mitropolitul Nicolae.
Oare fara Ionel si fara Gheorghe s-ar fi demolat ceva, ce folos ca la Catedrala si in Biserica de la Iosefin lumea renunta sa mai intre, sau intra cu retineri si poate in timpul slujbelor le vin in minte mizeriile celor doi?Fac pe sfintii si pe nevinovatii dar sufletul lor este putred!Vorbesc frumos si mieros cu oamenii ca sa-i stoarca de bani, spovedesc oameni cu pozitii sociale inalte ca sa-i santejeze apoi emotional, s-a transformat Paisie in duhovnicul societatii, care episcop se mai ocupa cu asa ceva?Vor sa detina controlul si asupra sufletelor oamenilor. Acesta este un tandem al diavolilor, ei nu se iubesc unul pe altul, isi fac doar pe plac unul altuia ,unul ca sa stranga bani si celalalt ca sa-si pastreze influenta, pana cand? pana cand? pana cand?
Grea cruce au de dus ÎPSS Nicolae Corneanu şi toţi credincioşii responsabili din eparhie! În Catedrala mitropolitană mai că pot fi număraţi pe degete oamenii reprezentativi ai urbei, deoarece preferă cei mai mulţi să frecventeze alte lăcaşuri de cult sau se roagă pur şi simplu acasă ori se sintonizează pe TRINITAS. Este ştiut, însă, că BINELE învinge întotdeauna, pentru că, inevitabil, Dumnezeu reface echilibrul, când vine ceasul de El ales. Limbajul insuportabil de pe blog al unor fiinţe vulgare, cinice, lipsite de elementară educaţie le şi autocalifică. Recurg la insulte, calomnii exact aceia care nu au deloc argumente şi sunt incapabili de a întreţine un dialog civilizat, raţional, întemeietor, limpede. Expedierea lor la… oglindă, făcută de unul din comentatori este binevenită, dar insuficientă, câtă vreme respectivilor homunculi le lipseşte adevărata oglindă, aceea a CONŞTIINŢEI. Din identice motive se ascund îndărătul unor pseudonime ca orice laş mizerabil specializat în a împroşca cu zoaie
Ionel Popescu este doctor in istorie laica! O teza plagiata intr-un mod ordinar! Sunati, va rog, pe doamna Mirela Borchin de la Facultatea de Litere, Istorie si Teologie, pt ca dansa a "corectat" teza parintelui.Intrebata fiind cum este, ea raspunde ceva de genu: "facuta bine, dar toata teza cuprinde expresii vechi ale limbii romane, pe care eu le-am corectat"!!!! Adica, parintele le-a aruncat acolo, iar distinsa doamna le-a "aranjat" ortografic! Cata rusine!
Mai mult!!!!!!!!! (zilele astea o scanez si o trimit la arhiziaristul blogului antipasie).
Pe prima pagina a lucrarii "Comunitatile evreiesti din Banat. Secolele XVIII-XIX" in exemplarul oferit IPSS Sale Nicolae, plagiatorul, ii scrie mitropolitului:
"Inalt Prea Sfintiei Sale
Nicolae,
Mitropolitul Banatului,
teologul, omul de cultura si ierarhul de la care am invatat atat de mult despre rigoarea stiintifica (sic!), dar si cu privire la dragostea (sic!!!), pretuirea si respectul (sic!!) fata de cel de langa noi, indiferent de etnie si credinta pe care o marturiseste,
Cu filiala recunostinta,
Pr. Ionel Popescu"
P.S. Toate astea le-a scris cu manuta lui. Mitropolitul mi-a dat mie brodura asta! O sa o scanez! Cate minciuni!!!!!

ortodox a spus: (februarie 1st, 2012 at 10:11 )

Si inlaturarea preotului POP,paroh al bisericii Sf. Apostoli Petru si Pavel, mi se pare ca este tot o „lucratura” a preotilor cu functii in Arhiescopia Timisoarei pt. a numi paroh un apropiat de-al lor. Nu a contat faptul ca preotul POP a facut ca biserica de pe str. Borzesti, sa devina una din cele mai frumoase si frecventate biserici din oras…

anonimul vesel a spus: (februarie 1st, 2012 at 11:14 )

multe lucraturi in sfanta noastra biserica…

Alexandru Machedon a spus: (februarie 1st, 2012 at 14:25 )

Respectand bunele invataturi (?) unul dintre finii bunului parinte a facut un copil din flori unei dascalite de la colegiul din apropiere….

Vasile a spus: (februarie 1st, 2012 at 18:37 )

Cred ca e vb de popa Florin CAREBIA….. oficial, nu are copii… inca

Shama a spus: (februarie 1st, 2012 at 19:11 )

Un borfas neatins de legi

Gulliver a spus: (februarie 1st, 2012 at 19:13 )

E ajutat domnul de un nepotel de la garda financiara , verificati

ion alexandru a spus: (februarie 1st, 2012 at 20:32 )

Este vorba de acel preot Pop care a implinit varsta de pensionare si care ii chestiona pe enorisii la care le sfintea casele in ce mod au dobandit banii?Cand v-a pus sa scrieti comentariul v-a informat si cum se plangea la toate conferintele preotesti ca parohia sa este saraca si formata doar din varstnici si tineri studenti care stau in chirie?Intr-adevar e usor sa lovesti in oameni.Mult mai greu este sa si dovedesti ca ce spui este adevarat…

cosmin a spus: (februarie 1st, 2012 at 20:42 )

Pe Pr.Ionel Popescu il cunoastem foarte bine noi credinciosii bisericii unde slujeste.Nu intelegem de ce incearca sa ni-l prezinte cineva care nu il cunoaste cu adevarat!Daca este atat de fals cum se pretinde cum se face ca biserica kuttl este neancapatoare la mai toate slujbele?Aceasta biserica este una dintre cele mai frumoase din oras.Despre faptul ca ”omul sfinteste locul ”nju mai stim nimic?Frustrare ,frustrare,frustrare…

ion manea a spus: (februarie 1st, 2012 at 21:31 )

frustrare pe naiba ,omul asta sta pe 3 scaune? unde se poate asa ceva? asta i hotie in toata splendoarea

EULAMPIE a spus: (februarie 2nd, 2012 at 04:34 )

SA VA MANCA FOOCU GHEENEI CA SPURCATZ DOI OMENI SFINTE CA SFINTIA SA PAISE VIITORE MITROPOLIT SI DOM POPESCU. MITROPOLIT CORNEANU SE MERJE IN PENSE CAI BETRIN TARE SI BOLNAV SI IN PLUS O DAT CU CIOCU LA SECURITATE.

ion manea a spus: (februarie 2nd, 2012 at 14:09 )

bine voi credinciosii din iosefin il cunoasteti bine pai sa ramana la voi acolo preot si gata, iar altcineva sa fie vicar la mitropolie si atat nu 3 in 1 ca nu nescafee brasero

EULAMPIE a spus: (februarie 2nd, 2012 at 20:01 )

mah ION MANEA !
sa tzo trag calugareshte pi la spati colo shia la ochiu maro. ci ti bagi in treburili noastri priotzeshti. mai bini ai grija di nevasta care umble cu craznicu’ . incornoratule

EULAMPIE a spus: (februarie 3rd, 2012 at 08:46 )

DUMNIAZAU sa va bata si se ve arde cu zmoala din cazane lu Deavolu scaraotzchi daca mai scritz ciaua urat di Domnu Sfintzia Sa PAISE ! Halleluia si Amin
vam afurisit. Na !

anonim a spus: (iunie 25th, 2012 at 14:05 )

Buna ziua,

Cred ca unii chiar sunteti rautaciosi, ba chiar rai.Sunt o persoana care chiar am fost in pelerinaj cu parintele Popescu si cu siguranta va pot informa despre credinciosi ca il solicita sa reprezinte grupurile de perelini, deoarece este unul dintre extraordinarii preoti care au darul de a relata intamplarile adevarate biblice.
Ne dorim cu totii sa fim mai buni si sa nu analizam, sau sa criticam pe altii.

Ramona a spus: (iulie 28th, 2012 at 14:52 )

Ce aveti cu preotul Carebia????Cum puteti spune ca a facut un copil din flori…….Va dati seama ce vorbiti!!!!!!

Nicolae a spus: (septembrie 6th, 2012 at 23:15 )

Nici un proroc sau ierarh nu a fost bine primit in patria sa ……de la inceputuri si pana azi….lumea este plina de farisei si in zilele noastre…asa ca usor cu PS Paisie Lugojanul ….daca nu il cunoasteti cu adevarat…..numai Dumnezeu stie cu adevarat ce se va intampla incontinuare…..Doamne ajuta!

lacramioara a spus: (mai 28th, 2013 at 18:50 )

preotii din aceasta parohie nu merita sa fie terfeliti! se pare voi nu sunteti buni!

florin a spus: (noiembrie 18th, 2013 at 00:28 )

Cum puteti spune ca Vasile Iitineantu este un bun preot , daca l=ati cunoaste ati sti ce fel de javra este !! se da mare profesor de teologie pe la facultate dar uita sa le predea stundentilor vine doar sa faca prezenta si sa-i pice la examen !!!! iar apoi le cere bani ca sa-i treaca este un nenorocit care trebuie sa dispara URGET !!! sa speram ca daca vien PS Lucian vom scapa de nevertebratele astea !!

fost elev seminarist a spus: (iunie 1st, 2014 at 15:31 )

Am citit cu stupoare cele scrise de asa zisul „preot ortodox roman”. Ori nu este preot ori face parte din acei preoti frustrati care nu au fost in stare sa faca nimic in viata lor si care tanjesc sa ajunga unde nu vor putea ajunge niciodata si atunci aplica proverbul ” pisica unde nu ajunge ori da cu laba ori ii pute…”.
Am avut onoarea sa fiu elevul preotului Ionel Popescu la Seminarul Teologic Caransebes si pot spune cu mana pe inima ca a fost un profesor excelent, foarte bine pregatit, correct, cinstit , cu calitati crestin morale deosebite. Acest lucru cred ca il pot spune toti seminaristii care au studiat acolo pana in 1990 si poate si dupa aceea. Este unul din profesorii care au ramas la Caransebes si dupa 1990 si nu au fost nevoiti sa fuga de acolo datorita comportamentului pe care l-au avut inainte. Familia preotului Popescu consider ca este o familie model, a fost si pana in 1990 si este si astazi. Despre modul cum a ajuns parintele la Timisoara nu stiu prea multe, dar nici nu cred ca este cazul sa se faca prea multe comentarii. Oricum , a trecut prin toate fazele necesare primirii unui astfel de post, fata de altii pomeniti de ” preotul orthodox roman” care le-au cam sarit. Cu cunostintele biblice pe care le avea , putea solicita pe buna dreptate catedra la Facultate . L-am intalnit si in anii de dupa 1990 si am constatat ca a rams acelasi om , cu aceleasi valori morale. Am fost la Iosefin si am vazut cum arata biserica, am stat de vorba cu oameni care frecventeaza slujbele acolo si care beneficiaza de ajutorul oferit de Biserica Iosefin. Daca ” preotul orthodox” este asa bine informat si se erijeaza in aparatorul unor preoti din Timisoara , pe care am avut onoarea sa-i cunosc, si stiu cam ce capacitate are fiecare, poate ne spune ceva despre episodul inlaturarii preotului profesor Pavel Marcu de la catedra in anul 1988 si ce rol au avut cei aparati de el in acest episod.!!!
Roata se invarte, si mai devreme sau mai tarziu, cu ce platesti cu aia ti se plateste. .. Raman la convingerea ca cel ce s-a dat drept ” preot ortodox roman” face parte din una din cele doua categorii spuse mai sus. Daca nu, sa-si decline identitatea si sa justifice cu probe reale atitudinea…Oricum, daca este preot , este mare pacat…Numai un om fara character si cultura se poate exprima cu oribilitatile pe care le-a folosi respectivul…

Abuzat a spus: (mai 13th, 2015 at 21:24 )

Ioan Florentin Jura eşti un popă infect cu mâna pe bani, când e vorba de umilit şi abuzat copii, ai 7 dani. Oare hoitu’ tău gras o să sperie morga, când vei părăsi pământul, şi-o să mori ca Iorga. Prin generală, când la toate materiile învățam bine, popa ortodox din Toteşti, care pe vremea aceea avea terminat doar Seminarul Teologic, studiile universitare făcându-le mai recent, îmi dădea nota 4 la religie pentru că m-a văzut că mi-am pus în urechi cerceii cu clipsuri ai unei colege. M-a scos în faţa clasei şi le-a ordonat copiilor să râdă de mine că am „belciuguri” în urechi. Atunci am început să dezvolt transfobie internalizată (nemulţumire faţă de sentimentele sau identitatea transgen proprii, ca rezultat al internalizării aşteptărilor de gen normative ale societaţii). Decât să îşi facă mii de site-uri, în care să instige la ură şi discriminare, popii ortodocşi, mai bine ar face cursuri în biserică pentru cei ce simt nevoia unei „intervenţii divine”. Majorităţii popilor ortodocşi nu le pasă că ca îţi lasă speranţă falsă, iar în disperarea lor oamenii recurg la fapte care văzute de o terţă persoană par necugetate, însă ei nu văd altă soluţie în acel moment. Decât să fie văzuţi pe la psihoterapeut şi să fie etichetaţi drept nebuni, preferă să meargă la popă să se dea mari credincioşi. Iar clasa politică se foloseşte de faptul că majoritatea românilor consideră preotul ca fiind un om sfânt.

Eu a spus: (mai 13th, 2015 at 22:35 )

Popa Florentin Jura umilea copiii pe timpul cât a predat religie la Şcoala Generală din Toteşti. Îi făcea să se simtă bufoni şi să îşi piardă încrederea în ei. Biserica și Biblia nu au nici un fel de competență în sexualitate, pentru că tot ce fac ele e să transmită moravurile și legendele unei civilizații demult apuse. Biblia nu e Cuvântul Lui Dumnezeu, ci al unor oameni, foarte inteligenți și culți pentru vremea lor, dar depășiți de evoluția civilizației umane. Creștinismul a rămas în urmă, pentru că a pus prea mult preț pe păstrarea tradiției și prea puțin pe cunoaștere. Vrei tu să crezi în Dumnezeu, în ciuda faptului că dovezile lipsesc cu desăvârșire? Foarte bine, crezi. Vrei tu să faci ceea ce crezi că-ți cere Dumnezeu? Foarte bine, așa să faci. Dar păstrează-ți credința pentru tine. Regulile ei sunt valabile doar pentru credincios. Nu le da şuturi celor aflați pe marginea prăpastiei. Nu ucide. Persoanele LGBT, mai ales cele din România și alte țări unde religia are o mare greutate în viața socială, o duc rău și pentru că Biserica se pune de-a curmezișul evoluției sociale. De câte ori îi spui unei persoane LGBT că orientarea sa sexuală sau identitatea sa de gen e un păcat sau un viciu, îi faci viața și mai amară decît e. Și nu ai dreptul ăsta. De câte ori faci asta te transformi in autorul moral al actului pe care fiinţa umană respectivă ar putea să îl comită. De câte ori vine un preot / duhovnic și critică persoanele LGBT se face vinovat de moarte, pentru că există oameni la marginea prăpastiei, în pragul suicidului (împinși acolo de societatea intolerantă), iar vorba preotului îl împinge în neant, în moarte.

Papistaş Eretic a spus: (mai 13th, 2015 at 23:16 )

Jura este un habotnic frustrat de faptul că există şi alte confesiuni înafară de ortodoxie. Cât timp a fost preot şi profesor de religie a jignit şi hărţuit copiii care proveneau din familii de greco-catolici. Pe lângă asta, a cerut mereu bani pentru lucrări de întreţinere a bisericii pe care nu le-a efectuat. Iar pe mine mă batjocorea mereu pentru că eram „prea efeminat”.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene

Visul luptei pentru titlu s-a încheiat prea repede pentru CSM Lugoj, care deşi a avut parte de un sezon regular foarte bun nu a putut trece de primul tur din play-off. CSO Voluntari 2005 s-a impus astfel cu 2-0 la general în duelul cu CSM Lugoj, după 3-1 în deplasare şi 3-0 (25-23, 26-24, 25-12)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Start campanie de admitere la UPT

Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Top