Administratia Ciuhandu pregatea mega-tunul tramvaielor

Exact dublu decât la Cluj! Cu atât intenționa administrația Ciuhandu să achiziționeze 15 tramvaie. Pe clujeni i-a costat 1,5 milioane de euro garnitura, în timp ce, la Timișoara, prețul uneia ajunge 3,1 milioane de euro. Nu e prima dată când se fac astfel de achiziții. La fel s-a procedat și când au fost cumpărate troleibuze din Cehia și autobuze din Turcia. Afacerea poate rămâne în piciore cu o singură condiție: continuitate la primărie.

La sfârșitul anului trecut, Consiliul Local Timișoara a aprobat contractarea unui împrumut de 50 de milioane de euro, în vederea achiziționării a 15 tramvaie. Propunerea a fost făcută de primarul Gheorghe Ciuhandu, iar o dată chiar a căzut la vot. Municipalitatea a insistat și, în cele din urmă, proiectul a trecut, cu sprijinul PD-L, partid aparent era în opoziție. Doar liberalii s-au abținut la vot.

Prețul estimat pentru cumpărarea unui tramvai a fost de 2,5 milioane de euro plus TVA. Altfel spus, în jur de 3,1 milioane de euro. Mai exact, proiectul prevede 46,6 milioane de euro pentru achiziționarea a 15 tramvaie, 1,9 milioane de euro pentru modernizarea Depoului 2 din Dâmbovița și 1,5 milioane de euro pentru dotări tehnice pentru mentenanță.

Problema este că și alte orașe au achiziționat tramvaie. De exemplu, Cluj-Napoca, oraș căruia i s-a pus eticheta de „centrul corupției” PD-L din țară, cu primar arestat în acest moment. Așa „corupți” cum sunt, clujenii au achiziționat tramvaie cu 1,5 milioane de euro, inclusiv TVA. Prima garnitură a ajuns miercuri la Cluj, municipalitatea plătind 18 milioane de euro pentru 12 tramvaie. Culmea, tramvaiele de la Cluj , fabricate în Polonia, sunt colorate în violet!

Orice comentariu e de prisos. Eventual, am putea aminti că Timișoara a cumpărat, prin așa-zisa „afacere Skoda”, troleibuze de două ori mai scumpe decât prețul pieței și autobuze Mercedes de 1,7 ori mai scumpe decât la Szeged. Proiectul cu achiziționarea tramvaielor poate fi dus la capăt, dacă timișorenii doresc continuitate la alegerile din 10 iunie, pe filiera MotorOrza. (sursa foto: beta.cluj4all.com)

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

17 comentarii pentru acest articol

the estompator a spus: (mai 31st, 2012 at 07:38 )

Am aflat suma pentru care v-ati transformat in sclavii robului, stiam eu ca sunteti penale, dar chiar in halul asta? Sa dati limbi o luna de zile pentru 6000 de euro, adica 8,3 euro pe ora? Pana si „fetele” de pe Aradului se autoevalueaza mai mult, cu 8 euro nici macar un latzel nu-ti arata :))

@the estompator a spus: (mai 31st, 2012 at 08:20 )

romitza, tu esti? sau tu, bonceo? crapa fierea in voi cand se spune deschis ce matrapazlacuri faceati? adevarul doare…

mitica a spus: (mai 31st, 2012 at 08:30 )

Ce „frumos” ati fi scris daca consilierii PDL ar fi facut opozitie in detrimentul intersului cetatenilor de a avea tramvaie noi!! Aprobarea de catre acestia a proiectului de hotarare de achizitionare tramvaie nu-i pune in aceeasi oala cu cei care organizeaza procedura de achizitie si „aleg” furnizorul si pretul (executivul PMT). Asa ca cinste consilierilor PDL care au sprijinit proiecte in intersul cetatenilor … fara a fi interesati de „ciolan”. Votez PDL.

Adi a spus: (mai 31st, 2012 at 09:24 )

Orza draga tie cat iti iesea la afacerea asta? Macar un ciubuc ceva ca sigur grosu il ia tata Ciuhandu

mitica a spus: (mai 31st, 2012 at 09:25 )

Ce “de bine” ati fi scris daca consilierii PDL ar fi facut opozitie in detrimental interesului cetatenilor de a circula cu tramvaie noi = curate, moderne, sigure din punct de vedere ethnic, ventilate. Sper ca este doar manipulare faptul ca puneti in aceeasi “oala” consilierii PDL care au aprobat achizitionarea de tramvaie noi, cu executivul PMT care “aleg” furnizorul si pretul…si nu capacitate de intelegere. Apreciez consilierii PDL care sprijina interesul cetatenilor chiar din opozitie.

criss a spus: (mai 31st, 2012 at 09:55 )

Cum dracu’ nu?La Timisoara se poate orice..Cum sa cumparam tramvaie ca si aia de la Cluj?Noua ne trebuie fitza si mai trebuie sa iasa si Orza cu Ciuhandu cu ceva in buzunar.La nimeni ca la noi.

Avram Iancu a spus: (mai 31st, 2012 at 10:10 )

Doamna Ardelean, acum ca ai trecut la liberali, crezi ca esti mai smechera. Nu o sa-ti dea nici astia nimic din ce ai cerut, ca sa-ti pui la dispozitie zeitungul. In conlcuzie ramai tot o traseista si o barfitoare.

alss a spus: (mai 31st, 2012 at 10:39 )

@the estompator : auzi…stfo! cata imaginatie, dar deh…intr-adevar prostia doare tare la tine. asta e tariful tau si crezi ca asa se procedeaza peste tot, sau cum?

maniacu depresiv a spus: (mai 31st, 2012 at 10:50 )

oameni buni, nu va mai certati pe subiect. ce naiba, e evident ca buna ziua smenul. daca nu e asa poate vom asista la o reactie din partea exectuvului primariei. din pacate ei isi fac smenurile, presa scoate la iveala unele neregului, dar cei din primarie se ghideaza dupa o veche vorba: cainii latra, caravana trece. cum naiba sa fie dubla diferenta? la noi se stie pretul desi nu a avut loc nici macar selectia de oferte, ceea ce arata ca se stie castigatorul, la fel cum a fost si in cazul troleibuzelor skoda.

Orzu a spus: (mai 31st, 2012 at 10:56 )

Si au muscat-o! Nu le mai merge pasenta!

U Z r O a spus: (mai 31st, 2012 at 11:20 )

daca se va afla TOT,se va putea explica PRAPADUL din TIMISOARA !Si, incet – incet ADEVARUL va iesi la suprafata !

Almaj colt de rai! a spus: (mai 31st, 2012 at 12:10 )

http://www.rtv.net/ce-tramvai-puteau-avea-bucurestenii-si-cu-ce-s-au-ales-foto_13908.html

La Bucuresti se fac tramavaie Bucur cu doar 1 milion de euro bucata,au aer conditionat un consum redus de curent electric etc..nu mai amintesc ca sunt produse in Romania,service e mai ok,si in plus dam de lucru firmelor romanesti…Dar cei din administratia ciuhandu vor sa dea tunuri dupa tunuri!

ionita a spus: (mai 31st, 2012 at 13:06 )

DE CE NU SE SESIZEAZA ORGANELE ABILITATE???

oricine a spus: (mai 31st, 2012 at 13:57 )

Si tot ar trebui sa votam cu Orza??? Du pa jafurile incomensurabile pe care le-a facut? Mai bine votati schimbarea….

Ma ce fain..... a spus: (mai 31st, 2012 at 16:57 )

cu banii care-i da orza pe un tramvai, poti umple tot depoul…

bissi a spus: (mai 31st, 2012 at 19:51 )

…pai vor si ei sa bage ceva ,,maruntzisi,, in buzunar ! Sigur ,trebuie sa luam si noi tranvaie din Bucuresti.Mia ieftine si cu sigurantza tot asa de bune…..Doamne unde am ajuns.Sa luam tranvaie din Polonia!!!!La noi cind sau facut deja tranvaie si mergeau pe sine…la ei se tragea tranvaiul cu caii si nu stiau ce este aia curent…BRAVO ROMANIA…tot asa inainte.

footevant a spus: (iunie 1st, 2012 at 11:16 )

Cum sa se sesizeze DNA ul cand mari sefi de acolo au primit LOCUINTE SOCIALE de la Ciuhandu, pe care le-au cumparat apoi cu 100 de euro?!?!
Sunt in cardasie cu acest escroc, nu il va deranja vreodata DNA ul pe Ciuhandu.
Nu-i asa, dl. Schiffbeck???

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Autostrada A1

Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1

La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază
Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe
La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția de 100 de ani de excelență în educație și cercetare, dar și de colaborare foarte bună cu mediul economic. Tradiția în domeniul mașinilor hidraulice, domeniu în care Aurel Bărglăzan a fost un adevărat pionier și creator de școală, dusă la prestigiu internațional de academicianul Ioan Anton, este continuată azi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoaştere internaţională. Un succes notabil pentru o echipă UPT în domeniul maşinilor hidraulice
Primăria Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. ”În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara se luptă cu căpușele
Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Vasile Blaga şi Cristian Buşoi sunt noii şefi ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, potrivit unei decizii a Biroului Permanent Naţional al PNL. Ce legături au cei doi cu Timişoara? Ambii sunt absolvenţi ai unor facultăţii din Timişoara, având în spate şi mandate de parlamentari de Timiş. Amândoi sunt acum europarlamentari, dar niciunul nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cine sunt noii şefi ai PNL Timiş şi PNL Timişoara. Ce legături au Vasile Blaga şi Cristian Buşoi cu Timişoara
Nicio surpriză! În şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului din această după-amiază a fost luată decizia schimbării lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. În locul lui a fost votat ca preşedinte interimar Vasile Blaga. De asemenea BPN a validat decizia luată de coaliţie, respectiv candidaţi comuni PSD-PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş. Vasile Blaga, preşedinte interimar. Cristian Buşoi preia conducerea PNL Timişoara
Top