Competitia si competitorii

Se apropie de sfârşit campania electorală pentru Primăria Timişoara. O lună de zile cât durează ea oficial (alţii au început-o mult mai devreme) pare totuşi prea mult. Candidaţii dau semne de oboseală, încep să uite ce au spus înainte şi devin tot mai superficiali.

Poate devin antipatic, dar altă şansă nu am, eu de la începutul campaniei am spus că voi face atacuri la persoană. Pentru că persoanele sunt acelea care au greşit până acum şi care greşesc în continuare. Cu orice risc, voi spune tot adevărul, iar dacă timişorenii nu mă plac aşa cum sunt mă vor sancţiona. Au tot dreptul!

Am pornit în această luptă doar alături de echipa PRM. Cu foarte puţini bani, cu oameni mai puţin cunoscuţi, dar adevăraţi profesionişti, oameni serioşi. Eu nu am spatele celorlalţi, nu am uniuni de partide şi sponsori cunoscuţi în oraş. Vreau să arăt timişorenilor un alt fel de candidat, altă echipă de consilieri. Poate par obraznic, dar sunt curajos, poate par lăudăros, dar mă bazez doar pe ceea ce ştiu bine, poate par agresiv, dar sunt cinstit. Şi cel mai important lucru, nu sunt fals.

Nu am cosmetizat deloc persoana lui Trif Grigore, atât fizic, cât şi psihic. Am un car de defecte, dar am o voinţă de fier, iar pentru postul de primar sunt cel mai bine pregătit. Meseria de economist mă ajută la asta. În mod sigur, în alte domenii, ei sunt mai buni ca mine. Dar pentru primar, nu! Cu cine mă bat de fapt?

Rectorul Nicolae Robu o fi un om de ştiinţă, dar nu are nimic în comun cu funcţia de primar. Vine de undeva de sus, crede el, dar nu ştie că Timişoara e compusă din oameni, nu din funcţii. Timişoara are mai mulţi oameni în stradă decât în birouri, mai mulţi timişoreni merg cu autobuzul decât cu limuzinele. Îi cunoaşte Robu pe oamenii ăştia? Şi se mai laudă domnul Robu cu ceva! Echipa. Dar echipa lui de consilieri este cea veche, plus oamenii PSD-ului. Adică cei care alături de Ciuhandu au adus Timişoara în situaţia dezastrului actual. De 16 ani sunt acolo în Consiliul Local şi ce au făcut pentru timişoreni?
Dl Robu a ars etapele, a ajuns undeva sus: rector şi senator. Acum vrea jos, între noi, e târziu. Fiecare etapă are locul şi vârsta ei, dle Robu. Plete am purtat la 20 ani. Dar plete naturale, fără vopsele şi fixative.

Doctorul Nodiţi pare a avea o calitate pentru a fi primar: pare un om bun. Nu ştiu ce l-a determinat să intre în cursa asta şi mai ales pe pârtia PD-L. Am auzit de ceva obligaţii. Dacă sunt morale, le înţeleg. Dar pentru funcţia administrativă de director al Spitalului Judeţean nu mi s-a părut potrivit. Aud că spitalul este înglodat în datorii, deci managementul nu este punctul lui tare. Acum vrea un buget de 220 milioane euro pe mână. Mie mi-ar tremura inima, m-aş teme de un audit la Judeţean. Mai ales că au venit roşiii (PSD + PNL) la putere. Oricum, speranţe de bani mulţi nu sunt, gradul de îndatorare al oraşului este de 23%, faţă de limita legală de 30%. Aveţi vreo idee de resurse proprii? Sau ce sunt ele?

Dl Orza este acelaşi mimetist al lui Ciuhandu. El vrea continuitate. Doamne fereşte! Chiar nu duce lipsă de tupeu. A stat alături de Ciuhandu şi de toţi mahării din Primărie şi, normal, nu vrea să plece. Nici el, nici ei. În ultimul mandat, echipa Ciuhandu a cheltuit peste 1 MILIARD de euro . Ce se vede? Un pod pe Calea Şagului, retuşat cu șase milioane euro, Parcul Rozelor, unde un trandafir a costat 30 euro (oare cât costă un fir de iarbă?), un Parc al Copiilor redeschis după mulţi ani şi cosmetizat ca freza dlui Robu. Dar cu vreo șase milioane de euro. Şi mai are o ,,realizare” echipa Ciuhandu: un Palat al Copiilor mutat din centru într-un cămin de nefamilişti al fabricii Azur. Chiar nu avem pic de ruşine nici faţă de copii? Sper să vă sancţioneze părinţii… Ce să mai spun de străzile sparte chiar din centru, de praf, de aurolaci, de amenzi cât un salariu, de impozite uriaşe. Continuitatea va însemna toate astea, plus taxa pe habitat, amânată deocamdată. Dacă după 16 ani de îngheţ timişorenii vor o glaciaţiune, atunci va ajunge Orza primar.

Dl Răducanu vine cu poza unui om sever, de mare succes în afaceri. Lenin a avut dreptate atunci când a spus „Să vă ferească Dumnezeu de burghezia comunistă!”. Dl Răducanu a rămas la ideologia comunistă din tinereţe şi vine în faţa timişorenilor cu planu’ Răducanu. Adică un fel de cincinal propus şi neterminat la Congresul XIV al PCR, căruia s-a opus chiar oraşul Timişoara. Păi chiar aici vreţi să-l reinstauraţi, dle Răducanu? Şi mai vrea domnia sa vreo cinci revoluţii. Deh!, tot lupta de clasă. Revoluţia culturală este cea mai haioasă, îmi aminteşte de revoluţia culturală a lui Mao, din China anilor 70, când nu se spunea domnul Răducanu, ci tovarăşul Ion Răducanu.

Gârboni Coriolan este altceva. Dânsul reprezintă intelectualul timişorean rasat. Dar musai „bănăţean în ţoalele lui”. Domnia sa este un mare adept al spiritului Timişoarei unde ne înţelegem perfect cu toate etniile, cu ungurii, cu nemţii, cu sârbii ,cu evreii. Foarte bine, dar în acelaşi oraş este o ruşine să fii oltean, Doamne fereşte moldovean şi eşti oarecum acceptat ca ardelean. Nu cred că acesta este spiritul real al Timişoarei. Şi mă mai deranjează când dl Gârboni spune „mica Vienă”. Nu accept adjectivul mic alăturat Timişoarei. Dl Gârboni îşi adaptează mai nou discursul. Se pricepe la economic. Vorbeşte de „Aqualanduri”, de investitori, ultima dată spunea la Digi TV că are trei investitori pentru Timişoara. În oraş, lumea vorbea numai de doi: Marius şi Emil. Să înţeleg că intră în afaceri şi doctorul Cristescu senior?

Despre Ilie Bertea ce să spun? Riscantă şi încercarea lui. Azi vorbeşte de medierea conflictelor, dar parcă mai era omul cu cătuşele. Azi vine el spre noi, ieri mergeam noi la el… Cu duba! Ce să mai spun de episodul Poliţie de Frontieră sau mai noul conflict cu Enel…

E adevărat, am spus aceste lucruri despre contracandidaţii mei cu oarecare răutate. Dar de ce aş fi bun cu ei? Şi, de fapt, sunt realităţi, nu doar răutăţi. Bineînţeles că este un pamflet electoral, dar izvorât din viaţa de zi cu zi. A dumneavoastră, a lor, a mea. Dacă am minţit, pot fi contrazis de oricine. Dar dacă am dreptate, vreau o singură răsplată: votaţi aşa cum credeţi dumneavoastră că e bine. Pentru voi, copiii, nepoţii voştri. Sunteţi stăpânii acestui oraş. O dată la patru ani măcar comportaţi-vă ca stăpâni. Stăpânul face ce vrea, nu ce i se spune, prin postere şi sondaje mincinoase. Dumneavoastră ştiţi adevărul, vă rog votaţi ca atare.

Eu nu mint, aşa să-mi ajute Dumnezeu!
Votați garantul respectării poruncii a 7-a. Votați poziția 7.

Cu respect,
Grigore Trif

P.S. Dacă tot am pus titlul „Competiţia şi competitorii”, aştept până la capăt o confruntare directă. Sper că în data de 7 iunie, la C.C.I.A.T. şi pe posturile locale TV, ziare scrise şi electronice, să puteţi vedea o confruntare între competitori. Eu am răspuns PREZENT, apoi sper ca timişorenii să tragă concluzia. Cea FINALĂ.
Nu uitaţi, suntem în anul Olimpiadei, deci să câştige cel mai bun.

Acelaşi,
Grigore Trif

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Ghiocelu' a spus: (iunie 4th, 2012 at 15:18 )

Adevărat ghiocel, ce-o mai lungim atâta… ! ?

Ghiocelu' a spus: (iunie 4th, 2012 at 15:20 )

În poză, e pe direcția de intrare sau de ieșire din oraș ? ? ?

andi a spus: (iunie 4th, 2012 at 15:53 )

Omul asta e fain. chiar fain !

Victor a spus: (iunie 4th, 2012 at 17:30 )

Ce penibil e asta,ii ia la rand pe toti ca nu au proiecte,idei,dar el in afara de a-si injura competitorii,nu a facut nimic in campanie…

TTiinnuu a spus: (iunie 4th, 2012 at 17:50 )

S-a gasit asta sa vorbeasca de oameni care chiar au avut realizari la viata lor,in perioada in care el probabil fugea de la gataia sau jebel.

Giani a spus: (iunie 4th, 2012 at 19:06 )

Macar toti pe cei care i-ai mentionat mai sus vor primii voturi,spre deosebire de tine pe care nu te va vota nici familia

Ghionoaia cu ghiocelul in cioc a spus: (iunie 4th, 2012 at 19:09 )

Asta are niste defecte mici si toti ceilalti au defecte mari! Toti ceilalti au realizari de nimic, iar el e mai bun caci nu are nici o realizare! Filozofie de primar! Mai bine nu faci nimic, caci atunci nu poti fi criticat!

Dany a spus: (iunie 5th, 2012 at 00:00 )

Inspirat baiatul asta.Cit ai platit Trifule ca sa-ti scrie acest text,ca trebuie sa recunosc ,e bun??? Ca tu stai cam slab cu compunerile,tu stai bine cu paharul.Vai de Timisoara aia care ar fi condusa de tine.Ce Mica Viena,mmmiiicccuuulll Dinias ar fi mare.

Linu a spus: (iunie 5th, 2012 at 08:43 )

Veche propaganda PRM-ista

Iulia a spus: (iunie 6th, 2012 at 11:34 )

Imaginea dumitale prea „carismatica” si discursul „mult infocat” mi-aminteste cu drag de Caragiale. PRM-un in Timis s-a remarcat, ce-i drept cu astfel de exemplare. Sunteti prea putini si prea neinsemnati ca sa „deschideti gura”, dar mai ales sa aveti pretentii.Usa Primarei, pe care cu ardoare vrei s-o deschizi, impingand-o, ti se va deschide politicos de noua conducere USL, si te asigur ca vei fi ascultat( iti marturisesc sincer, eu mi-as calca pe principii si nu te-as asculta dupa cata „balacareala” faci, numai ca eu voi fi un simplu cetatean).

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Situația in România

Total: 20103 cazuri

4643
active
1315
decese
14145
vindecate

Situația globală

Total: 6754308 cazuri

3080445
active
394751
decese
3279112
vindecate

Cele mai citite articole


landscape-aerotim-1

Administratie vezi arhiva Administratie

Aconnect - Digitalizam Romania

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Pelici rămâne în Banat! A ales Reșița

Deși a avut mai multe oferte, fostul antrenor al Ripensiei, Alex Pelici a ales să antreneze într-un oraș unde a mai pregătit echipa și în care s-a bucurat de respectul tuturor. Așadar, „Pelicanul” a ales Reșița, el înlocuindu-l pe Dorinel Munteanu, un alt bănățean care și-a încheiat la sfârșitul lunii mai scurtul mandat în Valea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pelici rămâne în Banat! A ales Reșița
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

banner-iulius-town_728x90

Economic vezi arhiva Economic

Se redeschid terasele de la Iulius Town

Cel mai important centru comercial din Timişoara anunţă redeschiderea teraselor din cadrul complexului. De asemenea, clienţii au acces la parcul din incintă. Terasele de la Iulius Town sunt pregătite să întâmpine clienţii cu responsabilitate și măsuri de protecție. Ei vor putea să consume bucate tradiționale, un brunch londonez sau o cină rafinată, la terasa perfectă,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se redeschid terasele de la Iulius Town

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Intrat de ceva timp într-un con de umbră, senatorul de Timiş Adrian Diaconu se va număra printre propunerile PSD la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). El are şanse să ajungă şi preşedintele acestei instituţii. Fost poliţist, Diaconu a “înşirat” până acum patru partide: PDL, PP-DD, UNPR şi PSD. Săptămâna viitoare vor fi desemnaţi noii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un nou „transfer” pentru senatorul traseist Adrian Diaconu: de la PSD la CNCD. Are şanse să ajungă şi preşedinte
Începutul de weekend a însemnat o ieșire la iarbă verde pentru zeci de voluntari. Nu au aprins grătarele, ci au strâns gunoaiele împrăștiate pe iarba verde de pe malul Timișului. Este vorba despre acțiunea de ecologizare care s-a desfășurat astăzi, organizată de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, la care a participat și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Acțiune de ecologizare pe malul Timișului. Voluntarii au strâns gunoiul de Ziua Mediului/FOTO
La trei luni de la declanșarea pandemiei de coronavirus, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș face bilanțul. Au fost zeci de mii de persoane la trierea cărora reprezentanţii DSP au fost prezenți în vamă, aeroport și în gară, iar probleme recoltate trec de 2.300. Din luna aprilie, cei de la DSP Timiș au făcut triajul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei luni de la declanșarea pandemiei. Peste 2.300 probe recoltate de DSP Timiș și triaj pentru peste 70.000 de persoane în vamă, gară și aeroport
Vineri, Primăria Timişoara a semnat contractul de execuţie al proiectului de reabilitare a Căii Bogdăneştilor. Vor fi în total zece firme, incluse într-un consorţiu, care vor executa lucrarea din fonduri europene. Într-un nou spectacol media-Facebook, primarul Timişoarei a aflat în direct în cadrul videoconferinţei de presă de vineri, de la directorul său fidel Culiţă Chiş,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se poate semna contractul pentru reabilitarea Căii Bogdăneştilor din Timişoara. Executant e un consorţiu de zece firme
Deputatul USR de Timiş Cătălin Drulă a anunţat că a fost asigurat de conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) că marţi va fi lansată licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate aferent centurii de vest. Această parte a centurii va închide inelul Timişoarei Cătălin Drulă afirmă că acest segment va rezolva mare parte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Licitaţia pentru studiul de fezabilitate al Centurii de Vest a Timişoarei se va lansa săptămâna viitoare
Cel mai important centru comercial din Timişoara anunţă redeschiderea teraselor din cadrul complexului. De asemenea, clienţii au acces la parcul din incintă. Terasele de la Iulius Town sunt pregătite să întâmpine clienţii cu responsabilitate și măsuri de protecție. Ei vor putea să consume bucate tradiționale, un brunch londonez sau o cină rafinată, la terasa perfectă,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se redeschid terasele de la Iulius Town
Până astăzi, 5 iunie, în România au fost confirmate, conform Institutului Național de Sănătate Publică, 20.103 de cazuri de coronavirus. De joi până vineri, conform Grupului de Comunicare Strategică, în România au fost înregistrate alte 196 noi cazuri de Covid-19, iar la secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 152 de pacienți. Dintre persoanele confirmate pozitiv,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 20.000 de cazuri de SARS-Cov2 în România. Timiș – zero cazuri noi
Top