Competitia si competitorii

Se apropie de sfârşit campania electorală pentru Primăria Timişoara. O lună de zile cât durează ea oficial (alţii au început-o mult mai devreme) pare totuşi prea mult. Candidaţii dau semne de oboseală, încep să uite ce au spus înainte şi devin tot mai superficiali.

Poate devin antipatic, dar altă şansă nu am, eu de la începutul campaniei am spus că voi face atacuri la persoană. Pentru că persoanele sunt acelea care au greşit până acum şi care greşesc în continuare. Cu orice risc, voi spune tot adevărul, iar dacă timişorenii nu mă plac aşa cum sunt mă vor sancţiona. Au tot dreptul!

Am pornit în această luptă doar alături de echipa PRM. Cu foarte puţini bani, cu oameni mai puţin cunoscuţi, dar adevăraţi profesionişti, oameni serioşi. Eu nu am spatele celorlalţi, nu am uniuni de partide şi sponsori cunoscuţi în oraş. Vreau să arăt timişorenilor un alt fel de candidat, altă echipă de consilieri. Poate par obraznic, dar sunt curajos, poate par lăudăros, dar mă bazez doar pe ceea ce ştiu bine, poate par agresiv, dar sunt cinstit. Şi cel mai important lucru, nu sunt fals.

Nu am cosmetizat deloc persoana lui Trif Grigore, atât fizic, cât şi psihic. Am un car de defecte, dar am o voinţă de fier, iar pentru postul de primar sunt cel mai bine pregătit. Meseria de economist mă ajută la asta. În mod sigur, în alte domenii, ei sunt mai buni ca mine. Dar pentru primar, nu! Cu cine mă bat de fapt?

Rectorul Nicolae Robu o fi un om de ştiinţă, dar nu are nimic în comun cu funcţia de primar. Vine de undeva de sus, crede el, dar nu ştie că Timişoara e compusă din oameni, nu din funcţii. Timişoara are mai mulţi oameni în stradă decât în birouri, mai mulţi timişoreni merg cu autobuzul decât cu limuzinele. Îi cunoaşte Robu pe oamenii ăştia? Şi se mai laudă domnul Robu cu ceva! Echipa. Dar echipa lui de consilieri este cea veche, plus oamenii PSD-ului. Adică cei care alături de Ciuhandu au adus Timişoara în situaţia dezastrului actual. De 16 ani sunt acolo în Consiliul Local şi ce au făcut pentru timişoreni?
Dl Robu a ars etapele, a ajuns undeva sus: rector şi senator. Acum vrea jos, între noi, e târziu. Fiecare etapă are locul şi vârsta ei, dle Robu. Plete am purtat la 20 ani. Dar plete naturale, fără vopsele şi fixative.

Doctorul Nodiţi pare a avea o calitate pentru a fi primar: pare un om bun. Nu ştiu ce l-a determinat să intre în cursa asta şi mai ales pe pârtia PD-L. Am auzit de ceva obligaţii. Dacă sunt morale, le înţeleg. Dar pentru funcţia administrativă de director al Spitalului Judeţean nu mi s-a părut potrivit. Aud că spitalul este înglodat în datorii, deci managementul nu este punctul lui tare. Acum vrea un buget de 220 milioane euro pe mână. Mie mi-ar tremura inima, m-aş teme de un audit la Judeţean. Mai ales că au venit roşiii (PSD + PNL) la putere. Oricum, speranţe de bani mulţi nu sunt, gradul de îndatorare al oraşului este de 23%, faţă de limita legală de 30%. Aveţi vreo idee de resurse proprii? Sau ce sunt ele?

Dl Orza este acelaşi mimetist al lui Ciuhandu. El vrea continuitate. Doamne fereşte! Chiar nu duce lipsă de tupeu. A stat alături de Ciuhandu şi de toţi mahării din Primărie şi, normal, nu vrea să plece. Nici el, nici ei. În ultimul mandat, echipa Ciuhandu a cheltuit peste 1 MILIARD de euro . Ce se vede? Un pod pe Calea Şagului, retuşat cu șase milioane euro, Parcul Rozelor, unde un trandafir a costat 30 euro (oare cât costă un fir de iarbă?), un Parc al Copiilor redeschis după mulţi ani şi cosmetizat ca freza dlui Robu. Dar cu vreo șase milioane de euro. Şi mai are o ,,realizare” echipa Ciuhandu: un Palat al Copiilor mutat din centru într-un cămin de nefamilişti al fabricii Azur. Chiar nu avem pic de ruşine nici faţă de copii? Sper să vă sancţioneze părinţii… Ce să mai spun de străzile sparte chiar din centru, de praf, de aurolaci, de amenzi cât un salariu, de impozite uriaşe. Continuitatea va însemna toate astea, plus taxa pe habitat, amânată deocamdată. Dacă după 16 ani de îngheţ timişorenii vor o glaciaţiune, atunci va ajunge Orza primar.

Dl Răducanu vine cu poza unui om sever, de mare succes în afaceri. Lenin a avut dreptate atunci când a spus „Să vă ferească Dumnezeu de burghezia comunistă!”. Dl Răducanu a rămas la ideologia comunistă din tinereţe şi vine în faţa timişorenilor cu planu’ Răducanu. Adică un fel de cincinal propus şi neterminat la Congresul XIV al PCR, căruia s-a opus chiar oraşul Timişoara. Păi chiar aici vreţi să-l reinstauraţi, dle Răducanu? Şi mai vrea domnia sa vreo cinci revoluţii. Deh!, tot lupta de clasă. Revoluţia culturală este cea mai haioasă, îmi aminteşte de revoluţia culturală a lui Mao, din China anilor 70, când nu se spunea domnul Răducanu, ci tovarăşul Ion Răducanu.

Gârboni Coriolan este altceva. Dânsul reprezintă intelectualul timişorean rasat. Dar musai „bănăţean în ţoalele lui”. Domnia sa este un mare adept al spiritului Timişoarei unde ne înţelegem perfect cu toate etniile, cu ungurii, cu nemţii, cu sârbii ,cu evreii. Foarte bine, dar în acelaşi oraş este o ruşine să fii oltean, Doamne fereşte moldovean şi eşti oarecum acceptat ca ardelean. Nu cred că acesta este spiritul real al Timişoarei. Şi mă mai deranjează când dl Gârboni spune „mica Vienă”. Nu accept adjectivul mic alăturat Timişoarei. Dl Gârboni îşi adaptează mai nou discursul. Se pricepe la economic. Vorbeşte de „Aqualanduri”, de investitori, ultima dată spunea la Digi TV că are trei investitori pentru Timişoara. În oraş, lumea vorbea numai de doi: Marius şi Emil. Să înţeleg că intră în afaceri şi doctorul Cristescu senior?

Despre Ilie Bertea ce să spun? Riscantă şi încercarea lui. Azi vorbeşte de medierea conflictelor, dar parcă mai era omul cu cătuşele. Azi vine el spre noi, ieri mergeam noi la el… Cu duba! Ce să mai spun de episodul Poliţie de Frontieră sau mai noul conflict cu Enel…

E adevărat, am spus aceste lucruri despre contracandidaţii mei cu oarecare răutate. Dar de ce aş fi bun cu ei? Şi, de fapt, sunt realităţi, nu doar răutăţi. Bineînţeles că este un pamflet electoral, dar izvorât din viaţa de zi cu zi. A dumneavoastră, a lor, a mea. Dacă am minţit, pot fi contrazis de oricine. Dar dacă am dreptate, vreau o singură răsplată: votaţi aşa cum credeţi dumneavoastră că e bine. Pentru voi, copiii, nepoţii voştri. Sunteţi stăpânii acestui oraş. O dată la patru ani măcar comportaţi-vă ca stăpâni. Stăpânul face ce vrea, nu ce i se spune, prin postere şi sondaje mincinoase. Dumneavoastră ştiţi adevărul, vă rog votaţi ca atare.

Eu nu mint, aşa să-mi ajute Dumnezeu!
Votați garantul respectării poruncii a 7-a. Votați poziția 7.

Cu respect,
Grigore Trif

P.S. Dacă tot am pus titlul „Competiţia şi competitorii”, aştept până la capăt o confruntare directă. Sper că în data de 7 iunie, la C.C.I.A.T. şi pe posturile locale TV, ziare scrise şi electronice, să puteţi vedea o confruntare între competitori. Eu am răspuns PREZENT, apoi sper ca timişorenii să tragă concluzia. Cea FINALĂ.
Nu uitaţi, suntem în anul Olimpiadei, deci să câştige cel mai bun.

Acelaşi,
Grigore Trif

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Ghiocelu' a spus: (iunie 4th, 2012 at 15:18 )

Adevărat ghiocel, ce-o mai lungim atâta… ! ?

Ghiocelu' a spus: (iunie 4th, 2012 at 15:20 )

În poză, e pe direcția de intrare sau de ieșire din oraș ? ? ?

andi a spus: (iunie 4th, 2012 at 15:53 )

Omul asta e fain. chiar fain !

Victor a spus: (iunie 4th, 2012 at 17:30 )

Ce penibil e asta,ii ia la rand pe toti ca nu au proiecte,idei,dar el in afara de a-si injura competitorii,nu a facut nimic in campanie…

TTiinnuu a spus: (iunie 4th, 2012 at 17:50 )

S-a gasit asta sa vorbeasca de oameni care chiar au avut realizari la viata lor,in perioada in care el probabil fugea de la gataia sau jebel.

Giani a spus: (iunie 4th, 2012 at 19:06 )

Macar toti pe cei care i-ai mentionat mai sus vor primii voturi,spre deosebire de tine pe care nu te va vota nici familia

Ghionoaia cu ghiocelul in cioc a spus: (iunie 4th, 2012 at 19:09 )

Asta are niste defecte mici si toti ceilalti au defecte mari! Toti ceilalti au realizari de nimic, iar el e mai bun caci nu are nici o realizare! Filozofie de primar! Mai bine nu faci nimic, caci atunci nu poti fi criticat!

Dany a spus: (iunie 5th, 2012 at 00:00 )

Inspirat baiatul asta.Cit ai platit Trifule ca sa-ti scrie acest text,ca trebuie sa recunosc ,e bun??? Ca tu stai cam slab cu compunerile,tu stai bine cu paharul.Vai de Timisoara aia care ar fi condusa de tine.Ce Mica Viena,mmmiiicccuuulll Dinias ar fi mare.

Linu a spus: (iunie 5th, 2012 at 08:43 )

Veche propaganda PRM-ista

Iulia a spus: (iunie 6th, 2012 at 11:34 )

Imaginea dumitale prea „carismatica” si discursul „mult infocat” mi-aminteste cu drag de Caragiale. PRM-un in Timis s-a remarcat, ce-i drept cu astfel de exemplare. Sunteti prea putini si prea neinsemnati ca sa „deschideti gura”, dar mai ales sa aveti pretentii.Usa Primarei, pe care cu ardoare vrei s-o deschizi, impingand-o, ti se va deschide politicos de noua conducere USL, si te asigur ca vei fi ascultat( iti marturisesc sincer, eu mi-as calca pe principii si nu te-as asculta dupa cata „balacareala” faci, numai ca eu voi fi un simplu cetatean).

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Top