Competitia si competitorii

Se apropie de sfârşit campania electorală pentru Primăria Timişoara. O lună de zile cât durează ea oficial (alţii au început-o mult mai devreme) pare totuşi prea mult. Candidaţii dau semne de oboseală, încep să uite ce au spus înainte şi devin tot mai superficiali.

Poate devin antipatic, dar altă şansă nu am, eu de la începutul campaniei am spus că voi face atacuri la persoană. Pentru că persoanele sunt acelea care au greşit până acum şi care greşesc în continuare. Cu orice risc, voi spune tot adevărul, iar dacă timişorenii nu mă plac aşa cum sunt mă vor sancţiona. Au tot dreptul!

Am pornit în această luptă doar alături de echipa PRM. Cu foarte puţini bani, cu oameni mai puţin cunoscuţi, dar adevăraţi profesionişti, oameni serioşi. Eu nu am spatele celorlalţi, nu am uniuni de partide şi sponsori cunoscuţi în oraş. Vreau să arăt timişorenilor un alt fel de candidat, altă echipă de consilieri. Poate par obraznic, dar sunt curajos, poate par lăudăros, dar mă bazez doar pe ceea ce ştiu bine, poate par agresiv, dar sunt cinstit. Şi cel mai important lucru, nu sunt fals.

Nu am cosmetizat deloc persoana lui Trif Grigore, atât fizic, cât şi psihic. Am un car de defecte, dar am o voinţă de fier, iar pentru postul de primar sunt cel mai bine pregătit. Meseria de economist mă ajută la asta. În mod sigur, în alte domenii, ei sunt mai buni ca mine. Dar pentru primar, nu! Cu cine mă bat de fapt?

Rectorul Nicolae Robu o fi un om de ştiinţă, dar nu are nimic în comun cu funcţia de primar. Vine de undeva de sus, crede el, dar nu ştie că Timişoara e compusă din oameni, nu din funcţii. Timişoara are mai mulţi oameni în stradă decât în birouri, mai mulţi timişoreni merg cu autobuzul decât cu limuzinele. Îi cunoaşte Robu pe oamenii ăştia? Şi se mai laudă domnul Robu cu ceva! Echipa. Dar echipa lui de consilieri este cea veche, plus oamenii PSD-ului. Adică cei care alături de Ciuhandu au adus Timişoara în situaţia dezastrului actual. De 16 ani sunt acolo în Consiliul Local şi ce au făcut pentru timişoreni?
Dl Robu a ars etapele, a ajuns undeva sus: rector şi senator. Acum vrea jos, între noi, e târziu. Fiecare etapă are locul şi vârsta ei, dle Robu. Plete am purtat la 20 ani. Dar plete naturale, fără vopsele şi fixative.

Doctorul Nodiţi pare a avea o calitate pentru a fi primar: pare un om bun. Nu ştiu ce l-a determinat să intre în cursa asta şi mai ales pe pârtia PD-L. Am auzit de ceva obligaţii. Dacă sunt morale, le înţeleg. Dar pentru funcţia administrativă de director al Spitalului Judeţean nu mi s-a părut potrivit. Aud că spitalul este înglodat în datorii, deci managementul nu este punctul lui tare. Acum vrea un buget de 220 milioane euro pe mână. Mie mi-ar tremura inima, m-aş teme de un audit la Judeţean. Mai ales că au venit roşiii (PSD + PNL) la putere. Oricum, speranţe de bani mulţi nu sunt, gradul de îndatorare al oraşului este de 23%, faţă de limita legală de 30%. Aveţi vreo idee de resurse proprii? Sau ce sunt ele?

Dl Orza este acelaşi mimetist al lui Ciuhandu. El vrea continuitate. Doamne fereşte! Chiar nu duce lipsă de tupeu. A stat alături de Ciuhandu şi de toţi mahării din Primărie şi, normal, nu vrea să plece. Nici el, nici ei. În ultimul mandat, echipa Ciuhandu a cheltuit peste 1 MILIARD de euro . Ce se vede? Un pod pe Calea Şagului, retuşat cu șase milioane euro, Parcul Rozelor, unde un trandafir a costat 30 euro (oare cât costă un fir de iarbă?), un Parc al Copiilor redeschis după mulţi ani şi cosmetizat ca freza dlui Robu. Dar cu vreo șase milioane de euro. Şi mai are o ,,realizare” echipa Ciuhandu: un Palat al Copiilor mutat din centru într-un cămin de nefamilişti al fabricii Azur. Chiar nu avem pic de ruşine nici faţă de copii? Sper să vă sancţioneze părinţii… Ce să mai spun de străzile sparte chiar din centru, de praf, de aurolaci, de amenzi cât un salariu, de impozite uriaşe. Continuitatea va însemna toate astea, plus taxa pe habitat, amânată deocamdată. Dacă după 16 ani de îngheţ timişorenii vor o glaciaţiune, atunci va ajunge Orza primar.

Dl Răducanu vine cu poza unui om sever, de mare succes în afaceri. Lenin a avut dreptate atunci când a spus „Să vă ferească Dumnezeu de burghezia comunistă!”. Dl Răducanu a rămas la ideologia comunistă din tinereţe şi vine în faţa timişorenilor cu planu’ Răducanu. Adică un fel de cincinal propus şi neterminat la Congresul XIV al PCR, căruia s-a opus chiar oraşul Timişoara. Păi chiar aici vreţi să-l reinstauraţi, dle Răducanu? Şi mai vrea domnia sa vreo cinci revoluţii. Deh!, tot lupta de clasă. Revoluţia culturală este cea mai haioasă, îmi aminteşte de revoluţia culturală a lui Mao, din China anilor 70, când nu se spunea domnul Răducanu, ci tovarăşul Ion Răducanu.

Gârboni Coriolan este altceva. Dânsul reprezintă intelectualul timişorean rasat. Dar musai „bănăţean în ţoalele lui”. Domnia sa este un mare adept al spiritului Timişoarei unde ne înţelegem perfect cu toate etniile, cu ungurii, cu nemţii, cu sârbii ,cu evreii. Foarte bine, dar în acelaşi oraş este o ruşine să fii oltean, Doamne fereşte moldovean şi eşti oarecum acceptat ca ardelean. Nu cred că acesta este spiritul real al Timişoarei. Şi mă mai deranjează când dl Gârboni spune „mica Vienă”. Nu accept adjectivul mic alăturat Timişoarei. Dl Gârboni îşi adaptează mai nou discursul. Se pricepe la economic. Vorbeşte de „Aqualanduri”, de investitori, ultima dată spunea la Digi TV că are trei investitori pentru Timişoara. În oraş, lumea vorbea numai de doi: Marius şi Emil. Să înţeleg că intră în afaceri şi doctorul Cristescu senior?

Despre Ilie Bertea ce să spun? Riscantă şi încercarea lui. Azi vorbeşte de medierea conflictelor, dar parcă mai era omul cu cătuşele. Azi vine el spre noi, ieri mergeam noi la el… Cu duba! Ce să mai spun de episodul Poliţie de Frontieră sau mai noul conflict cu Enel…

E adevărat, am spus aceste lucruri despre contracandidaţii mei cu oarecare răutate. Dar de ce aş fi bun cu ei? Şi, de fapt, sunt realităţi, nu doar răutăţi. Bineînţeles că este un pamflet electoral, dar izvorât din viaţa de zi cu zi. A dumneavoastră, a lor, a mea. Dacă am minţit, pot fi contrazis de oricine. Dar dacă am dreptate, vreau o singură răsplată: votaţi aşa cum credeţi dumneavoastră că e bine. Pentru voi, copiii, nepoţii voştri. Sunteţi stăpânii acestui oraş. O dată la patru ani măcar comportaţi-vă ca stăpâni. Stăpânul face ce vrea, nu ce i se spune, prin postere şi sondaje mincinoase. Dumneavoastră ştiţi adevărul, vă rog votaţi ca atare.

Eu nu mint, aşa să-mi ajute Dumnezeu!
Votați garantul respectării poruncii a 7-a. Votați poziția 7.

Cu respect,
Grigore Trif

P.S. Dacă tot am pus titlul „Competiţia şi competitorii”, aştept până la capăt o confruntare directă. Sper că în data de 7 iunie, la C.C.I.A.T. şi pe posturile locale TV, ziare scrise şi electronice, să puteţi vedea o confruntare între competitori. Eu am răspuns PREZENT, apoi sper ca timişorenii să tragă concluzia. Cea FINALĂ.
Nu uitaţi, suntem în anul Olimpiadei, deci să câştige cel mai bun.

Acelaşi,
Grigore Trif

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Ghiocelu' a spus: (iunie 4th, 2012 at 15:18 )

Adevărat ghiocel, ce-o mai lungim atâta… ! ?

Ghiocelu' a spus: (iunie 4th, 2012 at 15:20 )

În poză, e pe direcția de intrare sau de ieșire din oraș ? ? ?

andi a spus: (iunie 4th, 2012 at 15:53 )

Omul asta e fain. chiar fain !

Victor a spus: (iunie 4th, 2012 at 17:30 )

Ce penibil e asta,ii ia la rand pe toti ca nu au proiecte,idei,dar el in afara de a-si injura competitorii,nu a facut nimic in campanie…

TTiinnuu a spus: (iunie 4th, 2012 at 17:50 )

S-a gasit asta sa vorbeasca de oameni care chiar au avut realizari la viata lor,in perioada in care el probabil fugea de la gataia sau jebel.

Giani a spus: (iunie 4th, 2012 at 19:06 )

Macar toti pe cei care i-ai mentionat mai sus vor primii voturi,spre deosebire de tine pe care nu te va vota nici familia

Ghionoaia cu ghiocelul in cioc a spus: (iunie 4th, 2012 at 19:09 )

Asta are niste defecte mici si toti ceilalti au defecte mari! Toti ceilalti au realizari de nimic, iar el e mai bun caci nu are nici o realizare! Filozofie de primar! Mai bine nu faci nimic, caci atunci nu poti fi criticat!

Dany a spus: (iunie 5th, 2012 at 00:00 )

Inspirat baiatul asta.Cit ai platit Trifule ca sa-ti scrie acest text,ca trebuie sa recunosc ,e bun??? Ca tu stai cam slab cu compunerile,tu stai bine cu paharul.Vai de Timisoara aia care ar fi condusa de tine.Ce Mica Viena,mmmiiicccuuulll Dinias ar fi mare.

Linu a spus: (iunie 5th, 2012 at 08:43 )

Veche propaganda PRM-ista

Iulia a spus: (iunie 6th, 2012 at 11:34 )

Imaginea dumitale prea „carismatica” si discursul „mult infocat” mi-aminteste cu drag de Caragiale. PRM-un in Timis s-a remarcat, ce-i drept cu astfel de exemplare. Sunteti prea putini si prea neinsemnati ca sa „deschideti gura”, dar mai ales sa aveti pretentii.Usa Primarei, pe care cu ardoare vrei s-o deschizi, impingand-o, ti se va deschide politicos de noua conducere USL, si te asigur ca vei fi ascultat( iti marturisesc sincer, eu mi-as calca pe principii si nu te-as asculta dupa cata „balacareala” faci, numai ca eu voi fi un simplu cetatean).

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

cimitir vandalizat

Cimitirele Timișoarei, luate la verificat de viceprimarul Cosmin Tabără în urma reclamațiilor de la cetățeni/FOTO

Viceprimarul Cosmin Tabără a răspuns solicitărilor lansate de timișoreni, dar și de mai mulți consilieri locali, și a verificat curățenia din cimitirele Timișoarei. Dacă în unele e curat, în altele situația e cu totul diferită. Împreună cu consilierul local Simion Moșiu, cu responsabila departamentului care se ocupă de cimitire la primărie, el a luat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cimitirele Timișoarei, luate la verificat de viceprimarul Cosmin Tabără în urma reclamațiilor de la cetățeni/FOTO
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Mihai Ritivoiu spune că problema aerodromului Cioca va fi rezolvată

Premieră la PSD. Doi din trei membri ai conducerii organizației Timișoara sunt femei

PSD Timișoara anunță o premieră pentru mediul politic local. Doi dintre cei trei membri din conducerea organizației sunt femei. De aproximativ trei luni, organizația PSD Timișoara are o nouă conducere. Postul de președinte a fost preluat de Mihai Ritivoiu, dar noutatea este că alături de el se vor afla două doamne, ceea ce este o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premieră la PSD. Doi din trei membri ai conducerii organizației Timișoara sunt femei
Iulius Town
Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Iulius Town oferă peste 1.000 de premii la cumpărături

La început de martie, Iulius Town le răsfață pe doamne și domnișoare cu peste 1.000 de premii și le face să se simtă Young at any age! Primăvara este despre noi începuturi, despre încredere, speranță, curaj și este momentul potrivit să-ți arăți recunoștința față de prietene, mame, surori, iubite, colege și toate femeile pe care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Iulius Town oferă peste 1.000 de premii la cumpărături

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Peste 10.000 de profesori din învățământul preuniversitar au participat la un studiu realizat în perioada martie 2020 – februarie 2021 privind desfășurarea activităților cu elevii în perioada de suspendare a activității față-în-față. Cercetarea a fost realizată de specialiști ai universităților componente ale Consorțiului Universitaria, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Paradoxal, şcoala online a crescut motivaţia dascălilor. Probleme însă la tehnica de calcul
Viceprimarul Cosmin Tabără a răspuns solicitărilor lansate de timișoreni, dar și de mai mulți consilieri locali, și a verificat curățenia din cimitirele Timișoarei. Dacă în unele e curat, în altele situația e cu totul diferită. Împreună cu consilierul local Simion Moșiu, cu responsabila departamentului care se ocupă de cimitire la primărie, el a luat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cimitirele Timișoarei, luate la verificat de viceprimarul Cosmin Tabără în urma reclamațiilor de la cetățeni/FOTO
Începând de luni, 1 martie, 158 de unităţi de învăţământ din judeţul Timiş îşi schimbă scenariul de funcţionare. Dintre acestea 27 de unităţi trec în scenariul roşu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de subprefectul Mircea Băcală, astăzi, în ședință online, a aprobat scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Din 1 martie, alte 27 de unităţi de învăţământ din Timiş intră în scenariul roşu
În Timiș a fost constatată, în urmă cu două zile, prezența gripei aviare. Situația vine și pe fondul prezenței tot mai dese a problemei pestei porcine africane. Astfel, în data de 24 februarie în urma unei suspiciuni de boală, la păsările de curte (găini ouătoare) dintr-o exploatație non-profesională din localitatea Folea, comuna Voiteg , aparținând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Avem gripă aviară în Timiș. Mai multe cazuri au fost confirmate în zona Voiteg
În joc va fi pusă centura mondială pe care o deţine boxerul timişorean. Flavius Biea îşi pregăteşte revenirea în ring, pugilistul timişorean mutându-şi de curând antrenamentele în noua sa sală, situată în Calea Torontalului nr. 61, care în curând îşi va deschide porţile pentru publicul larg. Antrenamentele fizice şi cele specifice de box le alternează...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Flavius Biea va reveni în ring împotriva unui adversar mai bine clasat.
Poliţiştii timişeni au tăiat doar într-o singură zi, joi, 25 februarie, amenzi în valoare totală de 96.750 de lei pentru abateri de la restricţiile impuse de pandemie. În total au fost date 303 sancţiuni. Joi, 25 februarie, peste 250 de forțe au acționat pe raza județului Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Amenzi de aproape 100 de mii de lei, într-o singură zi, pentru nerespectarea regulilor pandemiei
Top