Dezbatere la UVT: fara Robu, dar cu Garboni care s-a retras /FOTO

Dezbaterea între candidații la Primăria Timișoara programată joi dimineață, în Aula Magna a UVT, a început cu puțină întârziere și cu o mare absență. Cea a senatorului Nicolae Robu, a cărui participare fusese confirmată anterior. A venit, în schimb, Ioan Coriolan Gârboni, care, printr-un mail, și-a anunțat retragerea din cursă.

În minutele de dinaintea începerii oficiale, anunțate pentru ora 11, cei mai vocali și mai agitați au fost țărăniștii. În frunte cu Corado Toader, ei au împărțit de zor pliante cu Adrian Orza.

Primul semn că Nicolae Robu nu va participa la această dezbatere, desfășurată în fața unei săli aproape pline, a fost lipsa plăcuței cu numele acestuia. Au răspuns „prezent” la invitația UVT Adrian Orza, Ion Răducanu și Gheorghe Nodiți, candidați care chiar participă la alegerile de duminică, dar și Ioan Coriolan Gârboni, fost independent care și-a declarat sprijinul public pentru Nicolae Robu.

Paradoxal, în timp ce Gârboni explica de ce s-a „aliat” cu Robu, pe baza similarităților între programul lui și al candidatului USL, staff-ul său de campanie trimitea un e-mail în care directorul filarmonicii anunța că se retrage din cursa electorală.

„Juriul” în fața căruia se desfășoară dezbaterea este format din Daniel Vighi, Ioan Petrișor și Vlad Cherecheș, aceasta fiind transmisă în direct pe site-ul Universității de Vest.

UPDATE: Contrele între Ioan Coriolani Gârboni și „prietenul” lui, Adrian Orza, căruia i-a scris și o epistolă la începutul săptămânii, au continuat. Directorul filarmonicii s-a enervat crunt pe viceprimar, care îl tot întrerupea. „Lasă-mă, domnule, să vorbesc și eu”, i-a spus Gârboni lui Orza. Discuțiile au degenerat, ajungând la casele țigănești și „acvariul” din Piața Victoriei.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

32 comentarii pentru acest articol

fara demnitate a spus: (iunie 7th, 2012 at 12:35 )

Dl ROBU orbit de BANI si PUTERE s-a indepartat de Dumnezeu….credeti ca degeaba are probleme de sanatate? oare n-o fi fost un semnal destul de puternic? daca nu, va ajunge din nou acolo, pentru ca Dumnezeu ne da, dar ne da functie de ceea ce facem si suntem……intr-o zi isi va da seama. e deja cunoscut faptul ca nu face fata confruntarilor.

Alinelu a spus: (iunie 7th, 2012 at 12:36 )

Pacat ca nu a reusit sa ajunga Robu! Oricum garantat s-ar fi descurcat foarte bine 😀

:) a spus: (iunie 7th, 2012 at 12:38 )

bine spus ca nu a reusit…….omul are probleme care nu-i permit sa reuseasca

de kkt a spus: (iunie 7th, 2012 at 12:41 )

Vai de mama lu Robu! Nu ii este rusine si lui si lu Garboni, om fara coloana, un las, un ordinar care s-a jucat cu sentimentele oamenilor care au crezut in el si au vazut o alternativa la cacealmaua asta de Robu! Cei trei ramasi in cursa, felicitari, succes! Sa le dea timisorenilor minte sa aleaga dintre cei trei prezenti la dezbatere.

are dreptate Trif a spus: (iunie 7th, 2012 at 12:42 )

Bine zice Trif, posterele nu vorbesc!

PierzatOR-ZA a spus: (iunie 7th, 2012 at 12:43 )

TemarOR-ZA si restu deja au cazul mult in urma! Asta e, in loc sa-si vada de campanie tot cu nasul in cursa electorala a lui Robu au fost si acum Robu e mult in fata lor…. asa se intampla cand nu-ti vezi de treaba …. 😀

RolandTM a spus: (iunie 7th, 2012 at 12:44 )

Asta ne lipseste un primar ca Nicolae Robu, de la PSD.

Luiza a spus: (iunie 7th, 2012 at 12:46 )

Robu va castiga scaunul de primar, nu pentru ca a participat la toate discutiile, ci pentru ca e un invingator ;), si un om cu coloana vertebrala dupa care s-au vazut lucrurile facute in Timisoara; si cei care comenteaza n-au decat … treaba lor, sper sincer ca vor vedea cu ochii lor si se vor lamuri ca intr-adevar el e cea mai buna optiune! V-am salutat!

@RolandTM a spus: (iunie 7th, 2012 at 12:46 )

Robu e Liberal, PNL, sau nici sa faceti distincite intre partide nu v-au invatat la scoala de spalat pe creier PDL+PNTCD?

Andrei Popa a spus: (iunie 7th, 2012 at 12:56 )

Robu va castiga alegerile la primarie fiind caldidatul preferat al electoratului; fiind penultima zi de campanie probabil a avut mult de lucru … si nu a reusit sa ajunga! Oricum pentru ca intregul plan de campanie a celorlalti andidati a fost sa-l atace pe RObu, … eu zic ca inseamna ca a facut ceva bine

Orzu a spus: (iunie 7th, 2012 at 13:30 )

Sincer pacat ca Robu nu a ajuns sa linisteasca un pic gurile rele; oricum e in pole position si chiar e o optiune foarte buna pentru PMT

geo71 a spus: (iunie 7th, 2012 at 13:34 )

robu nu are nici o sansa, degeaba vorbiti voi psd-sti lui, eu din cati am intrebat nimeni nu il voteaza ,timisorenii nu voteaza psd clar, sondajele sunt mincinoase, comandate de psd , orza castiga detasat.

@geo a spus: (iunie 7th, 2012 at 13:40 )

cred ca esti cam stresat. du-te si te odihneste putin ca ai devenit cam confuz.

Sorin a spus: (iunie 7th, 2012 at 14:39 )

Robu a demonstrat ce era de demonstrat prin realizarile lui de invidiat ca Rector al Politehnicii si prin proiectele pe care le are pt. Timisoara. E foarte bine ca se menajeaza ca de luni are treaba ca Primar. Sunt sigur ca va castiga cu peste 50 % din voturile timisorenilor.

Elena a spus: (iunie 7th, 2012 at 14:53 )

” Fara demnitate” se vede ca tu esti bolnav la creier si nici nu ai curaj sa iti folosesti numele dar oricum esti neesential. Nicolae Robu este un om bun, este Robul lui Dumnezeu care va face tot ce a promis. Schimbarea in bine depinde de mine si de oamenii carora le pasa cu adevarat de Timisoara.

@sorin a spus: (iunie 7th, 2012 at 14:58 )

sorine mama, tu ai niste probleme la mansarda. si inca serioase. nu e om pe lumea asta despre care sa spui, in toiul alegerilor, ca a demonstrat ce a avut de monstrat. ca tu il pupi frumos peste tot, e treaba ta. e adevarat ca robu va castiga, dar incurajat de cacanari ca tine….

criss a spus: (iunie 7th, 2012 at 15:15 )

Robu va castiga primaria,iar asta pentru ca are multe calitati ca si om ca si profesor si manager.Daca tot fierbeti pentru ca a inceput numaratoarea inversa si ati realizat ca ati pierdut macar fiti ok acum in al 12lea ceas.Vorbiti frumos si purtati-va decent

@criss a spus: (iunie 7th, 2012 at 15:21 )

daca nu votam cu robu nu inseamna ca suntem in alta tabara. efectiv nu cred ca ne poate forta cineva sa votam cu el, dupa care sa apara postaci ca tine care sa ne catalogheze. asta e nesimtire curata.

Monika a spus: (iunie 7th, 2012 at 16:01 )

Ce smecheri va dati toti aici,hai spunetii in fata la Robu toate tampeniile astea dupa ce castiga,hai sa va vad….!!! mi-e sila!!

Filip a spus: (iunie 7th, 2012 at 16:42 )

Asta nu mai e o stire,ca se fac dezbateri fara robu,el nu a venit in nici o emisiune fata in fata cu un contracandidat,constietizand ca nu are nici o sansa intr-o dezbatere

PRAF! a spus: (iunie 7th, 2012 at 17:27 )

Si nici nu au avut bunul simt liberalii sa anunte motivul neprezentarii lu Robu? Omu e praf si fuge de orice dezbatere, asta nu e un om demn de functia de primar!

observatie a spus: (iunie 7th, 2012 at 18:00 )

Mi se pare jenant sa te retragi dintr-o dezbatere dupa ce ai anuntat ca vii si sa nu anunti nimic da ma rog cerd ca tre sa ne obinuim cu fazele astea din partea lu Robu ca nu-l duce nici capu nici inima mai nou la dezbateri!

mono a spus: (iunie 7th, 2012 at 19:13 )

Un articol tendentios care nu reflecta nimic din tonul discutiei. Am fost la dezbatere pentru ca am dorit sa vad live ce au de spus candidatii dincolo de sloganurile rasuflate de pe afise. Am vrut sa il vad in actiune in special pe Robu. In lipsa lui, Orza a fost de departe singurul in tema care a avut argumente valabile si observatii pertinente. Garboni un populist, narcisist care a pupat in sus si in jos poala lui Robu. Si cand ma gandesc ca ma gandeam la un moment dat sa il votez… Noditi de bun simt dar total nepregatit. Raducanu un politruc cu scoala cadrelor dar fara capacitate intelecuala. Pentru oricine a fost acolo cred ca a fost suficient de clar ca daca Orza il prindea pe Robu il manca de viu cu argumente. Si asta pentru ca Orza nu a facut nici o promisiune tembela si populista, a explicat clar si a vorbit cu date din interiorul problemelor. Orza are insa in spate problema Cojocari si a mafiei lui. Pacat pentru ca in rest a fost 10 clase peste toti. Inaintea campaniei mi-am jurat sa nu mai votez cu taranistii. Din pacate nivelul contracandidatilor este atat de penibil, cantonat intr-un populism ieftin, incat in acest moment nu vad alta optiune valida decat Orza. Oricum echidistanta si spiritul critic al jurnalistilor din Romania este egal cu 0. Mai bine nu scriati articolul.

Alle a spus: (iunie 7th, 2012 at 19:35 )

Robu va castiga . Apoi vreau sa ii vad daca mai au tupeul sa recunoasca ce au zis.

ce sa castige? a spus: (iunie 7th, 2012 at 19:53 )

ce sa castige bei? nu merita sa castige nimic pentru ca e un ipocrit, daca nu esti in stare sa sustii o dezbatere, nu conteaza motivele, de ce te mai dai Zoro? E praf si asta

simona a spus: (iunie 7th, 2012 at 20:31 )

Dl Robu daca ar fi luat parte la dezbatre le-ar fi dat clasa tuturor… oricum e superior din toate punctele de vedere….

Denis a spus: (iunie 7th, 2012 at 23:46 )

Eu nu stiu cum pot scoate sondaje cu Robu pe locul 1 din moment ce el nu a fost la nici o dezbatere,nu a prezentat nici un proiect,cum il poate vota cineva,pe ce baza

cetateanul turmentat a spus: (iunie 8th, 2012 at 07:40 )

Garboni e bolnav psihic. Cum dracu’ s-a retras de la primarie, dar vine la dezbaterea UVT in calitate de candidat si sustinator a lui Robu, iar pe de alta parte sustine la judet pe Ostaciciuc. „Curat murdar”

Relu a spus: (iunie 8th, 2012 at 12:23 )

penibil Garboni asta,din mare independent a ajus sa fie purtator de cuvant pentru Robu…probabil ca atunci cand a semnat cu Cristestii,in fisa postului era trecut si taskul asta…sa se bage in lupte in noroi cu Orza,alt mascarici electoral

Gura de aur a spus: (iunie 8th, 2012 at 14:29 )

las ca o sa vina si Antonescu sa vorbeasca in locul lui Robu,ca el nu e in stare sa participe macar la O dezbatere,una singura…Antonescu o sa faca ce stie el mai bine sa faca,in afara sa doarma peste program,si anume sa dea din gura muilt si degeaba

Jiji a spus: (iunie 8th, 2012 at 16:08 )

dezbaterile astea au si ele rolul lor,nu le poti trata cu atata indiferenta,daca o sa isi inchipuie Robu ca lumea o sa il voteze pentru ca are mutra expusa pe toate blocurile,sper sa se insele si sa primeasca o lectie de la timisoreni

Emma a spus: (iunie 9th, 2012 at 23:20 )

Sunt satula de atatea mizerii spuse de Orza si clanul lui de mascote,acum inca sunteti capabili sa comentati si sa dati cu noroi in Nicolae Robu,dar dupa ce va castiga,toti veti pleca cu coada intre picioare,sa va fie rusine!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%

O nouă categorie de angajați din sistemul public demarează protestele în vederea majorării salariilor. Cei care lucrează în cadrul Oficiilor Registrului au intrat joi în grevă japoneză. Principala solicitare este de ordin financiar, mai precis o majorare cu 15% a salariilor. Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) nu vor întrerupe lucrul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

sorin predescu

Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău

Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

SCM Timişoara a câştigat cel mai important meci al sezonului şi rămâne în elită

Prim-divizionara de baschet SCM Timişoara s-a impus în meciul 4 al seriei de evitare a retrogradării la Ploieşti, după o repriză de prelungiri, 87-85 şi va continua în elită aşa cum a făcut-o în ultimele patru decenii. Partida a fost extrem de echilibrată, a avut parte şi de spectacol şi de suspans până la ultima...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Timişoara a câştigat cel mai important meci al sezonului şi rămâne în elită
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Miercuri, în prezența reprezentantului Companiei Naționale de Investiții (CNI), a primarului Florin Bucur, a constructorului, dirigintelui de șantier, specialiștilor externi ş.a. a fost recepționată investiția ”Construire bază sportivă tip 1 în localitatea Urseni”. Valoarea lucrărilor a fost de peste 6,5 milioane de lei. Baza sportivă este situată în 𝐔𝐫𝐬𝐞𝐧𝐢, Str. Salcâmilor nr. 𝟐𝟎 și va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost recepţionată noua bază sportivă de la Urseni (comuna Moşniţa Nouă). Are inclusiv un stadion de fotbal cu 500 de locuri
„Conurbația Timișoara-Arad ar trebui să fie una dintre temele principale ale dezbaterii electorale de la aceste alegeri locale”, crede rectorul UPT. Dacă în anii 2000, Timișoara și Aradul au însemnat o importantă poartă de intrare a investițiilor străine în România, în ultimii ani, alte orașe, de nivel similar, au recuperat diferența, iar unele dintre ele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Florin Drăgan, rectorul UPT pune pe tapet înainte de alegeri o temă cu adevărat importantă, uitată de candidaţi: Conurbația Timișoara-Arad
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș propune iubitorilor de folclor un adevărat maraton folcloric cu peste 14 ore de spectacol de cântece și dansuri, grai bănățean, expoziții de artă populară, meșteșuguri, gastronomie tradițională, eveniment care va reuni peste 200 de artiști. Sâmbătă, 20 aprilie 2024, la ora 13:00, la Căminul Cultural din Giarmata...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lada cu Zestre ajunge la Ghiroda și la Giarmata. Invitați în recital la Festivalul – Concurs, Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul
O nouă categorie de angajați din sistemul public demarează protestele în vederea majorării salariilor. Cei care lucrează în cadrul Oficiilor Registrului au intrat joi în grevă japoneză. Principala solicitare este de ordin financiar, mai precis o majorare cu 15% a salariilor. Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) nu vor întrerupe lucrul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%
Timp de două zile, astăzi și vineri, publicul este așteptat în vizită la Banca Națională a României. Frumoasa clădire din centrul Timișoarei își deschide porțile pentru o serie de tururi ghidate. În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României invită publicul larg la cea de-a patra ediție a evenimentului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, așteptați să viziteze sediul local al Băncii Naționale a României
Peste 100 de vehicule istorice vor fi prezente, sâmbătă, la Timișoara, în Piața Unirii, la Retroparada Primăverii. De la ora zece, iubitorii automobilelor vor putea vedea pe viu câteva vehicule de valoare din istoria auto. După cum spuneam, se anunță un număr de peste 100 de vehicule istorice expuse, marea majoritate aparținând colecționarilor din Timis,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sâmbătă are loc Retroparada Primăverii. În Piața Unirii vor fi prezentate peste 100 de automobile istorice
La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale
Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a organizat miercuri, la Universitatea Ştiinţele Vieţii din Timişoara, o conferință de prezentare a proiectului „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă.”. Proiectul este în valoare financiară de 13,8 milioane de euro , fiind cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din total. La conferinţă au participat reprezentanți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă”. Proiect transfrontalier de importanţă strategică, prezentat la Timişoara
Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Top