Anul acesta, sezonul pepenilor la Gottlob a fost unul foarte bun. Producătorii au obținut chiar și 40 de tone la hectar, astfel că au avut de unde vinde, nu numai în străinătate, ci și la rivalii din Dăbuleni, unde recolta a fost epuizată cu o lună mai devreme.
Producătorii bănățeni se laudă cu producția lor și spun că până și oltenii din Dăbuleni vin să cumpere de la ei. „Recolta e mult mai bună ca anul trecut. Eu am plantat lubenița mai târziu și am beneficiat de sezonul cald din plin. lubenițele mele au crescut sub cerul liber. Am recoltat deja primele 10 tone și mai aștept să scot cel puțin 30, de pe 2,5 hectare. Vine lumea și cumpără en-gros. Vin și din Dăbuleni, din Dolj, din Ungaria, din toată țara vin”, spune Petru Rugea, unul dintre producători.
Un alt vânzător, Ioan Popa, a trimis mostre până și în Austria sau Germania. „Eu am scos 40 de tone pe hectar si am avut cam patru hectare. Merge oricum mai bine ca anul trecut, prețul mai mare compensează producția. Anul trecut dădeam cu 30 de bani pe angro, acum dăm cu 80 de bani. Ni s-a dus faima. Noi facem agricultură eco, punem îngrășământ din gospodării”, afirmă Popa.
Cel mai mare producător din localitate, Lucian Cireap, are 18 hectare de lubenițe și pepeni. Foarte multe maşini cu numere de Dolj s-au aprovizionat de la el în această vară. „La Dăbuleni s-a încheiat sezonul de lubeniță și, datorită faptului că noi avem lubenița ceva mai târziu decât prietenii noștri olteni, ei își fac datoria și ne ajută și pe noi să ne vindem marfa”, a spus Cireap.
La Gottlob, lubeniţa este cultivată pe o suprafaţă de 400 de hectare. Sunt aproape 50 de producători, care au obținut recolte de până la 40 de tone de lubeniţă la hectar.
Comentarii prin facebook