Stirile din ziua: 9 noiembrie 2015

Din nou, in Piata Victoriei: protest in liniste la Timisoara / FOTO

Din nou, in Piata Victoriei: protest in liniste la Timisoara / FOTO

A șasea zi de proteste de la Timișoara a reunit în stradă aproximativ 50 de manifestanți. Timp de câteva zeci de minute, cei prezenți și-au prezentat doleanțele. Apoi, o parte dintre ei au plecat în marș comemorativ către sediul Pompierilor. De data aceasta s-a ales varianta protestului… în liniște.

Colectiv 47: A mai murit un fotograf

Încă un rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit luni seară, la Spitalul de Arşi. Liviu Zaharescu avea 25 de ani și era fotograf. Numărul morților a ajuns, în acest moment, la 47. Tot luni și-a pierdut viața și jurnalista Teodora Maftei, care fusese transferată săptămâna trecută într-un spital din Israel. În spitale mai sunt internați 71 de pacienți răniți în urma incendiului din clubul Colectiv, 14 fiind în stare critică şi şapte în stare gravă.

O sansa pentru Markus: s-a nascut la doar 730 de grame si are nevoie de ajutor pentru a vedea

Timișorenii cu inimă mare sunt chemați să dea o mână de ajutor! De ei are nevoie Markus, un băiețel care s-a născut prematur la șase luni, când nu cântărea mai mult 730 de grame. În urma mai multor controale medicale s-a stabilit că micuțul este orb, dar ar putea să-și recapete măcar parțial vederea cu ajutorul unei operații. Intervenția se poate face doar în SUA și costă 33.000 de dolari.

16 trupe din Timisoara canta pentru victimele Colectiv la concertul #ImpreunaRezistam

Accidentul care a avut loc în clubul Colectiv nu i-a lăsat indiferenți pe muzicienii din orașul de pe Bega. 16 trupe din Timișoara vor urca pe scenă, pentru un concert caritabil. Toate încasările și donațiile obținute de pe uram evenimentului vor ajunge la persoanele care au fost afectate de tragicul incident.

Navigatie pe Bega si cel mai mare festival medieval din Romania! Pentru ce ar putea cere bani europeni CJ Timis

O nouă dezbatere publică aproape în secret a avut loc luni la CJ Timiș. „Ascunsă” pe site-ul oficial, aceasta a vizat Strategia si Programul Strategic Multianual de Dezvoltare Economico-Socială a județului Timiș pe perioada 2015 – 2023. Printre proiectele acestea se numără noi piste de biciclete, drumuri județene, un punct de frontieră pe Bega și cel mai mare festival medieval din România.

Cluburile din Timis, luate cu asalt! Amenzi de peste 47.000 de euro intr-un weekend

Tragedia din Clubul Colectiv a dat drumul unei avalanșe de controale în cluburile din Timiș. Echipe mixte compuse din angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat”, Inspectoratului Județean de Poliție Timiș și Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș au verificat 19 astfel de localuri, dând 28 de amenzi.

Proiect de lege privind reducerea numarului de parlamentari la 300. Timis ar avea trei senatori si sase deputati

Mișcarea Populară a depus în parlament un proiect de lege privind reducerea numărului de parlamentari la 300, așa cum a sunat una din solicitările protestatarilor din București, dar și din alte orașe. Președintele formațiunii, Traian Băsescu, anunțase zilele trecute că acest proiect va fi depus chiar la începutul săptămânii.

Centrul de Kinetoterapie si Masaj Banat, la Ezoteric Fest

Centrul de Kinetoterapie şi Masaj Banat SRL vă aşteaptă la Casa Tineretului din Timişoara, în cadrul expoziţiei EzotericFest ediţia a XV-a, în perioada 12 – 15 noiembrie 2015. Specialiști angajați în cadrul Centrului vor oferi publicului, în intervalul orar 1000-2100, pliante cu serviciile oferite cât și informații privind modul în care acestea pot fi accesate. De asemenea,

Un membru Druckeria a donat bani pentru ACS Poli. Suma e fabuloasa

În urmă cu trei săptămâni, primarul Nicolae Robu făcea un apel puțin lacrimogen către timișoreni, pe care îi ruga să facă donații pentru ACS Poli. Se întâmpla ca Robu să fie plecat în Israel când făcea acest apel pe Facebook, de unde și concluzia că era un demers disperat.

La scoala, ca-n Occident! Clasele 0 si I de la Moisil s-au mutat pe strada Doja

Parchet ca-n reviste, mobilier modern și multă, multă lumină. Așa arată noile săli de clasă pentru elevii din clasele zero și întâi de la Liceul „Moisil”. Imobilul a fost în sfârșit redeschis, după un an și jumătate de la începerea lucrărilor de reabilitare și multe probleme. Transformarea a costat mai bine de jumătate de milion de euro. Fațada va fi gata peste aproximativ o lună.

Kirschstein, gafeur cu repetitie! Portarul a fost contestat de suporterii lui Erzgebirge Aue in 2013

Ultima gafă comisă de portarul Sascha Kirschstein în jocul cu Dinamo nu va fi uitată prea curând de fanii lui Poli Timişoara. Portarul german a fost aspru criticat de suporterii polişti, care nu au înţeles ce a vrut să facă portarul cu mingea la faza unicului gol din jocul cu Dinamo Bucureşti.

Zboruri cu probleme in Germania, pe trei din cele mai mari aeroporturi

Dacă aveți programat luni un zbor înspre sau dinspre Germania, s-ar putea să aveți o surpriză neplăcută. Asociaţia însoţitorilor de zbor UFO este în grevă luni, 9 noiembrie. Protestul afectează până la ora 23 aeroporturile Frankfurt şi Düsseldorf, respectiv până la ora 0 zborurile de pe/către aeroportul München.

Fara caldura

Colterm anunță că, în vederea remedierii unei defecțiuni, va întrerupe luni, între orele 9 și 13, furnizarea încălzirii la PT 40. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele arondați zonelor Silistra (parțial), Holdelor (parțial), L. Boțoc, I.I. de la Brad și Baghetei.

Top